PARTYINFO

 

METROPOLIS RETROSESSION

Datum konání:
02.12.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Favál
DJs:
Robert Leiner (SWE), Orbith, Nákyp (aka N-kyp), Vik
Info:
vikink@thcnet.cz
Popis:
start 20:30, vstup 99 czk
vzpomínková akce na první party v Brně - hrát se bude pouze old-school house z 90. let
 
 
Metropolis Retrosession: retro house ve Fávalu
Metropolis Retrosession aneb proti proudu času k začátkům house párty v Brně… Vzpomínkový večírek Metropolis Retrosession nabízí jedinečnou příležitost, jak se s notnou dávkou nostalgie přemístit o více než 10 let zpátky do minulosti a pokusit se vrátit neskutečnou atmosféru oné vpravdě revoluční doby, kdy housepárty bylo nové a vzrušující slovo slibující nepoznané.
 

Máme možnost opět potkat staré přátele a známé, zatancovat si na originální desky z první poloviny 90 let a přiblížit se nezapomenutelným okamžikům, které jsme tehdy společně prožívali. Proto bychom chtěli co nejsrdečněji pozvat všechny pamětníky a příznivce začátků klubové scény v Brně a v České republice vůbec.
   
Stejně tak však rádi přivítáme i příslušníky mladší generace, které jistě zajímá, jak asi probíhaly mejdánky v těch dávných dobách a jaká hudba se tehdy vůbec hrála. Podle toho je také postaven line-up a také proto se celá akce koná v nedávno nově otevřeném a zrekonstruovaném, zkušenějším kluberům však již z dřívějška dobře známém, prostoru bývalého klubu Fan Favorit.

Jako hvězda večera vystoupí švédský DJ a producent Robert Leiner, který zazářil už v roce 1992, kdy mu v pouhých 16 letech vyšel první singl u dnes kultovního belgického labelu R&S. V první polovině 90. let byl jedním z těch, kteří dokázali elektronickou klubovou hudbu dostat do všeobecného povědomí a představit ji veřejnosti v její současné moderní podobě. Na svém kontě má téměř deset alb a nespočet singlů pod vlastním jménem i různými pseudonymy jako Source, Source Experience, Neuromancer nebo Andromatic. Ani dnes však Robert nezahálí, na prosinec má připraven nový singl u prestižního labelu Out of Orbit a v současnosti dokončuje práce na novém albu, které spatří světlo světa v průběhu přístího roku. Ať už jako DJ nebo live projekt Robert Leiner procestoval celý svět a nyní se premiérově představí konečně i u nás.

Dalším hostem Metropolis Retrosession bude DJ Orbith, který právě v klubu Fan Favorit někdy v letech 1996-1997 skromně začínal svoji veleúspěšnou DJskou kariéru. Zcela určitě v té době ani sám netušil, jak velké změny ho čekají během několika následujících let. Už v roce 1999 byl zvolen českým klubovým objevem roku a od té doby se řadí mezi tři nejoblíbenější DJe České republiky, v roce 2002 byl dokonce vyhlášen nejlepším DJem u nás. Orbith je také považován za průkopníka a největšího propagátora nového electro soundu v Čechách.

Line-up této vzpomínkové akce by nebyl kompletní bez DJe N-kypa, který v roce 1993, tehdy ještě jako DJ Nákyp, párty na “Favále” rozjížděl. Jeho energií nabité sety, které dokázaly pro elektronickou hudbu nadchnout nejednoho návštěvníka, jsou do dneška v živé paměti. V průběhu let se z N-kypa stal uznávaný techno DJ, v současné době hraje podle vlastních slov téměř vše, i když opět preferuje spíše house music. A na to, jak si zahraje svoje staré pecky z 90. let, se moc těší.

Duchovním otcem celého projektu Metropolis Retrosession a zároveň posledním účinkujícím na retro & old school house stage je DJ Vik, kterého si můžete pamatovat i díky jeho pořadům vysílaným na bývalém brněnském undergroundovém rádiu Hády. Vik je jednou z mála osobností, která se aktivně podílela na rozvoji taneční scény od jejích skromných počátků až do současnosti. Jeho více než desetileté DJské působení mu přineslo cenné zkušenosti stejně jako úctyhodnou sbírku vinylů, jejíž samotný poslech by vás určitě stál nějaký ten rok života.

Seznam účinkujících tím však ještě nekončí. Nezapomněli jsme ani na legendární brněnskou personu Dana Giače, známějšího pod pseudonymem Dan Keschen. Dan a jeho hosté nám z druhého pódia (retro funky stage) připomenou správný a nikdy nestárnoucí “funky feelin”.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016