PARTYINFO

 

6TH CLUB ANNIVERSARY

Datum konání:
25.11.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Paradogs - Karlovy Lázně
DJs:
Takaaki Itoh (JAP) vs. Toky (SK), Pietro, Aton
Popis:
vstup 50/120 czk
 
 
6. narozeniny Karlových Lázní: Dr. Alban
Předkládáme profil Dr. Albana, jednoho z hlavních hostů oslavy šestých narozenin Karlových Lázní v Praze.
 

Dr. Alban

Alban Nwapa se narodil v Nigérii. Vyrostl na hudbě Fela Kutiho a Jamese Browna. Ve věku 23 let začal studovat stomatologii. Aby mohl financovat svá vysokoškolská studia, začal tento hudbu milující student medicíny vytvářet svou vlastní hudbu. Během této doby Alban pracoval jako DJ v proslulém Stockholmském klubu „Alphabet Street“. Jeho jméno začalo být velmi rychle známé, zvláště od té doby, co Alban často zpíval podle desek, které přehrával jako DJ. DJ René nemohl pomoct, ale upozornil na něj, a tak byl vysoce inteligentní student medicíny objeven. Ale Alban nejprve dokončil svá studia a dokonce si otevřel svou vlastní zubařskou praxi.

V roce 1990 potkal Dennize PoPa z nahrávací společnosti SweMix. Alban odložil zubní vrtačku a uskutečnil svůj sen. Společně s Dennizem a královnou rapu Leilou K natočil svou první desku, Hello Africa – projev lásky k jeho africkému domovu – která láme všechny rekordy. Alban Nwapa se stal Dr. Albanem – superstar. V celém světě se prodalo přibližně 1 milion kopií jeho debutového alba Hello Africa!

Tento úspěch byl o rok později překonán druhým albem One Love. Bylo prodáno přes 1,6 milionů singlů písně It´s My Life (singl byl dokonce použit jako hudební kulisa pro reklamu na Tampax). V Izraeli se umístil na 1. místě, v Anglii na 2. místě a v Německu a Evropě na 1. místě. Následující singl One Love se umístil na 5. místě v Izraeli. Alba se okamžitě prodalo přes 1,7 milionů kusů. Poté následovalo album Look Who´s Talking a Born In Africa. Když se Dr. Alban ohlédne zpět, může vidět celosvětový prodej více než 5 milionů alb a více než 6 milionů singlů, které skončily sedmkrát jako stříbrné, třicetkrát jako zlaté a třicetkrát jako platinové. Tyto poněkud holé, ale úchvatné údaje nenechávají žádné pochyby o tom, že tento taneční zubař patří do skupiny mezinárodních megahvězd. Jeho hit No Coke byl dokonce použit pro ilustraci protidrogové kampaně ve Švédsku. Singl Sing Hallelujah byl rovněž velmi úspěšný a dosáhl 5. místa v Izraeli.

Po opětovném vydání No Coke potvrdil Dr Alban svůj evropský taneční styl s jeho hitem Look Who´s Talking Now, který dosáhl 4. místa v Izraeli, 6. místa na MTV Europe a 54 místa v Anglii. Let the Beat Go On byl na 12. místě v Izraeli a na MTV. Vytvořil svou vlastní nahrávací společnost „Dr. Records,“ ve které vydal Born in Africa, první CD, které bylo kompletně nahrané v jeho studiu. Stal se producentem mnoha úspěšných umělců jako je La Cream.

Na albu I Believe mohl pracovat společně s některými z jeho vlastních hrdinů, jako Sly & Robbie, Freddie Mc Gregor, Beenie Man, Charlie King a mnoho dalších. Několik úžasných mixů produkovali Sash! A DJ Quicksilver. Album představuje mnoho zajímavých tracků jako je Long Time Ago, který byl rovněž vydán jako singl a dosáhl 9. místa v Izraeli.

V novější době se jeho hlas objevil na singlu Colour The World od Sashe. Po jednom roce ticha se vrátil s novým trackem, pojmenovaným Because Of You, následovaným What Do I Do a novým albem, které, bohužel, není nijak spojeno s evropským tanečním stylem. Alban byl velmi spokojen s novým albem Prescription. Do vytvoření speciálního zvuku tohoto nového alba bylo zapojeno mnoho rukou. Objevují se na něm hosté od Tonyho Rebella a Anthonyho B.

2002: DJ Alligator vydal track, kde figuruje hlas Dr. Albana – I Like To Move It, cover verze hitu Real 2 Real. 2003: Dr Alban vydal novou věc, nazvanou Work Work.

 
Karlovy lázně slaví šesté narozeniny

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016