PARTYINFO

 

ALTERNATIVE

Datum konání:
19.11.2005 - sobota
Místo konání:
Jindřichův Hradec - komplex Jitka
DJs:
Frying Wind, Kloc , F.uck, Shadow Cabaret
Live:
Moimir Papalescu and The Nihilists, Magnetik, Cyber Jan(Jan Vozáry), Oxygen Restriction
Info:
http://www.freeak.net
Popis:
start 20:00
 
 
Alternative: Moimir Papalescu - profil
Moimir Papalescu and The Nihilists navštíví party Alternative v komplexu Jitka v Jindřichově Hradci.
 

Moimir Papalescu and The Nihilists - profil

Skupina se dala dohromady na počátku léta 2003. Jejich hudba je směsice experimentální elektroniky, new wave počátku 80. let, postpunkových kytar, diskotékového pozlátka a rock ,n, rollového klišé. Vlivů je ale mnohem víc a tak můžeme u MP and the Nihilists najít stopy po staré americké country, garážovém rocku a psychobilly (Velvet Underground, The Cramps), obskurním psychedelickém popu (Lee Hazlewood), či minimalistickém elektru (D.A.F, Suicide).

V říjnu roku 2004 vyšlo jejich debutové album s názvem Analogue Voodoo (X Production/Manipulation records), které bylo záhy rozebráno a jeho následná reedice na jaře 2005 již vyšla pod záštitou spřízněného berlínského labelu Pale Music producenta a dj Steva Morella se kterým spolupracují umělci jako La Nouvelle Vague, Mignon, Peaches, Kid Congo Powers, Cobra Killer, Alexander Hacke, Der Plan a mnoho dalších.
V březnu 2005 vyšel za podpory téhož vydavatelství 12 palcový vinyl obsahující pilotní singl Summer Deviation s remixy které obstarali táborští Sunshine, Steve Morell, Marco Lenzi a Elektrabel.

M. P. and The Nihilists tvoří Moimir Papalescu - analogové a digitální nástroje, La Petite Sonja - zpěv, Hank J. Manchini - zpěv, kytara, synthesizer, Peter Ven Krbetz - saxofon, basová kytara a Wratislaw Placheta - bicí, kytara.

www.nihilists.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016