PARTYINFO

 

ELEVATION 4

Datum konání:
26.11.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - p.m.
DJs:
John Graham aka Quivver (UK), Rai, Dan Cooley, TinTin, Joel Einhorn
Info:
http://www.dj-tintin.com...
tintin@dj-tintin.com
Line-up:
21:00 TinTin
22:30 Rai
24:00 Quivver
02:00 Dan Cooley
03:30 Joel Einhorn
 
 
Elevation: John Graham aka Quivver - biografie
Pražský klub p.m. bude už tuto sobotu hostit čtvrté pokračování progresivní klubovky Elevation. Hlavním hostem bude tentokrát britský producent John Graham, který vydává a vystupuje pod pseudonymem Quivver. Chcete-li se o něm dozvědět něco víc, přečtěte si jeho biografii..
 

Quivver - biografie

John Graham je znám jako jedem z hlavních představitelů světové taneční scény s kariérou trvající déle, jak deset let. Produkce pod jménem Space Manouvres, Stoneproof, Skanna a Tilt a Quivver mu zajistila širokou základnu fanoušků a najdete je v tracklistech sashy, Johna Digweeda i Paula Oakenfolda.

Svým zvukem roztančil takřka celý svět. Ať už to byla olympijská vesnička v Sydney, nebo jeho první představení posluchačům v rámci oficiálního turné po Severní a Jižní Americe, vždy sklidil nadšen ovace.

John patří k pravidelným stálicím na nejvyhlášenějších britských festivalech, včetně Glastonbury, Homelands, Ultra, nebo Extrema. Z klubových rezidencí je to například Liverpoolský Cream, Pacha na Ibize, nebo pravidelná noc v nejslavnějším světovém klubu, New Yorském Twilu.

Pokud zabrousíme do Johnovy umělecké historie, je to jako cesta tím nejlepším, co v posledním desetiletí nabídla elektronická hudba. Vše začalo u A&M Records, kde společně s Neilem Barrym vyprodukovali po jménem Quivver singly "Saxy Lady" a " Twist and Shout". Oba singly si získali velkou oblibu u návštěvníků klubů.

První, kdo si všiml tohoto obrovského talentu, byl sám Paul Oakenfold a přibral Johna do svého labelu Perfecto. Po dobu následujích dvou let se stal klíčovým členem Perfecto crew , která se proslavila legendárními túrami po celém světě a produkcí tracků, které chytly každého fanouška taneční scény.

Po ukončení činnosti Perfecta přišla nabídka od Virgin records a pod křídly nového vydavatelství se rozjel nový projekt Stoneproof.. První singl vydaný pod novou hlavičkou se sešl s nadšenými kritikami a dostal se i na řadu kompilací, včetně Northern Exposure, Resident - 2 Years of Oakenfold at Cream a na Sashově legendárním Global undergroun albu.

V roce 2004 se John autorsky i hudebně podílel na druhém albu italské kapely Planet Funk, které se dostalo na čtvrté místo v prodejnosti. Pilotní singl s názvem Stop me se stal velkým hitem a dokonce se stal oficiální melodií reklamní kampaně Coca-Coly pro italský trh. 

 
Čtvrté pokračování Elevation v P.M.

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016