PARTYINFO

 

APOKALYPSA SHLEHA ENERGY

Datum konání:
24.02.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Shleha stage - Umek, Frank Kvitta, Sven Wittekind, Lucca, Jerry, Spyro, Míša Salačová, Home, LucaschOxy Impulsive stage - Marc Marberg, Michael C, Marthen, Molczik vs. Acidflash, Stjopa
Live:
Southeast
Info:
http://www.apokalypsa.com
Popis:
start 19:30, vstup 329 czk + poplatky
Line-up:
Časový lineup – Shleha Energy
19:30 - 20:30 LUCASCH (STROBE/CZ)
20:30 - 21:30 SPYRO (DYNAMICLINE/CZ)
21:30 - 22:30 SOUTHEAST live (LEVEL B/CZ)
22:30 - 23:30 LUCCA (ACAPULCO REC./CZ)
23:30 - 01:00 UMEK (RECYCLED LOOPS/SLO)
01:00 - 02:30 FRANK KVITTA (INSANE REC./DE)
02:30 - 03:30 MISA SALACOVA (KNE´DEEP/CZ)
03:30 - 05:00 SVEN WITTEKIND (ABSTRACT/DE)
05:00 - 06:00 DJ HOME (KNE´DEEP/CZ)
06:00 - 07:00 JERRY (APOKALYPSA/CZ)

Časový lineup – Oxy Impulsive
19:30 - 20:30 ACIDFLASH (TECHANALITIC/CZ)
20:30 - 21:30 MOLCZIK (TECHANALITIC/CZ)
21:30 - 23:00 MOLCZIK VS ACIDFLASH
23:00 - 01:00 MICHAEL C (DJMICHAELC.COM/CZ)
01:00 - 03:00 MARC MARBERG (EUPHONIC/DE)
03:00 - 05:00 STJOPA (SOUND OF IBIZA/CZ)
05:00 - 07:00 MARTHEN (EXWIRED/CZ)
 
 
 
Apokalypsa Shleha Energy: poslední informace Apokalypsa: sety se nahrávat nebudou Apokalypsa: rozhovor s Umekem Apokalypsa: rozhovor se Svenem Wittekindem
Apokalypsa: Frank Kvitta - rozhovor
Německý DJ Frank Kvitta vystoupí v Čechách úplně poprvé a na Apokalypsu se moc těší. Můžeme očekávat tvrdé a energické techno a pravděpodobně zazní i několik jeho vlastních desek, které doposud vydal pro labely Killaz Records, Bullshitrecords, Carnage nebo Artillery. Nabízíme vám aktuální rozhovor, dva sety ke stažení a soutěž o volné vstupy.
 

Frank Kvitta:  "Můj dědeček je z Plzně!"

Ahoj Franku, 24. února poprvé vystoupíš  v České Republice, na party Apokalypsa.  Už jsi někdy o této akci slyšel a o ČR vůbec? Jak se k nám těšíš?

Ahoj, všechny vás moc zdravím :) Ano, samozřejmě, o Apokalypse jsem už mnohokrát slyšel, a to od mých kolegů a známých partypeople, kteří k vám na tuto akci pravidelně jezdí. A donesly se ke mně jen samé hezké zprávy, takže se už teď těším na tu úžasnou atmosféru, o které všichni tak nadšeně vypráví. Moc jsem si přál zahrát si právě na této party a děkuji, že jste mi dali možnost se poprvé ukázat v České Republice. Věřím, že nebudete litovat :))

Minulá Apokalypsa byla ve znamení schranzu a hlavní hvězdy Pet Duo podali nezapomenutelný výkon. O tobě je známo, že hraješ také dost tvrdě a mnoho lidí je v očekávání, co předvedeš. Zkus nám sám popsat styl, který hraješ a hudbu, jakou máš rád.

Hraji především tvrdé a rychlé podání techna, s příměsí disco stylu z 80. let, které hudbu oživuje. Nemám rád, když je set příliš monotónní, proto se ho vždy snažím něčím oživit. Používám proto hodně melodické desky, které jsou ale zároveň tvrdé a energické. Vždy se snažím být něčím odlišný než každý jiný DJ, který hraje hardtechno. Je to těžké popisovat, každý se musí přesvědčit na "vlastní uši" :).

Jaký je tvůj názor na Schranz? Je to dle tvého názoru nový styl nebo pouze jiný název pro techno a hardtechno?

Podle mě je to jen jiné jméno, nikoliv nový techno styl. Já to celé shrnuji slovem hardtechno.

Schranz a hardcore techno jsou poměrně "extrémní" styly. Jak vidíš jejich budoucnost, jsou zde jen na nějaký čas nebo se mohou vyvíjet?

Myslím, že se mohou vyvíjet a věřím, že mají své oprávněné místo na taneční scéně… Člověk přece nemůže produkovat a vydávat jen desky, které jsou jakoby vyhraněné jen v jednom stylu a jsou pořád stejné a podobné, jako ty, co vydávají ostatní. Snažím se jít s dobou, hraji každý víkend v různých zemích a sleduji reakce lidí na svoji hudbu. Takže základ těchto stylů je stále stejný a nemění se, ale je umění nacházet a realizovat v nich určité inovace a zajímavosti.

Hodně lidí by si přálo znát nějaké podrobnosti k tvému tetování:) Všimli jsme si, že máš na své ruce nápis "mexico". Jaký to má pro tebe význam?

To je jednoduché, jsem totiž zčásti Mexičan. A navíc tuto zemi miluji, mám rád místní lidi, přírodu, jídlo…zkrátka úplně všechno. Jsem tedy poloviční Mexičan. Ale musím se vám pochlubit – můj dědeček je z Čech, pochází z Plzně :)

Na některých fotkách z tvého hraní vidíme, že také používáš mikrofon.  Využiješ ho také na Apokalypse?

Mikrofon používám jen když hraji svou desku Tourette live. Ale nezpívám, to mi opravdu nejde:) Spíš jen na lidi mluvím a dělám různé zvuky. Je to takové oživení. Ale určitě mi na Apokalypse mikrofon připravte:)

Společně s Viperem XXL jste založili label Insane. Řekni nám něco o tomto projektu a něco o vaší spolupráci s Viperem XXL. Jaké jsou vaše plány?

Ano, loni jsme založili tento label. Měli jsme ze začátku nějaké problémy s distribucí, teď jsme ale našli další „pomocnou ruku“ a od nového roku začínáme téměř nanovo.  Viper a já jsme velmi dobří přátelé a můžete brzo čekat naši společnou desku – Frank Kvitta vs. Viper XXL. Bude to náš první společný počin.

Zastupuje tě agentura Kne´Deep. Jako dlouho a jak jsi se k této agentuře dostal?

U Kne´Deep jsem od října roku 2004, ale naše oficiální spolupráce začala až v lednu 2005. A jak jsem se k nim dostal? Zavolal mi DJ Rush, pár minut na to Tina, managerka Kne´Deep. Nabídli mi zastupování a já bez váhání souhlasil. Rushe jsem znal už 5 let před tím, než jsem vstoupil ke Kne´Deep a často jsme spolu hrávali.

Máš nějaký svůj "DJský idol"?

Vždy jsme hodně obdivoval právě Rushe. Líbí se mi jak hraje i způsob, jakým dokáže komunikovat s davem. To jen tak někdo neumí. Je to velká osobnost a člověk s dobrým srdcem.

Myslíš, že budeš DJem po zbytek svého života? Děláš ještě něco jiného kromě hraní?

Hraní a produkce hudby je celá moje práce. A doufám, že bude ještě hodně dlouho, nesmírně mě to baví. Před několika lety jsem pracoval jako televizní mechanik, ale hudba byla silnější, takže teď se věnuji už jenom jí.

Jaké bylo tvoje povolání snů, když jsi byl ještě dítě?

Vždy jsem chtěl být  zvěrolékař, to by mě ještě pořád moc bavilo:) Ale později vyhrál právě televizní mechanik. A dnes jsem DJ a producent.

Kdy jsi začal hrát a co tě k tomu vedlo? Jaký byl tvůj první kontakt s elektronickou hudbou?

Poprvé jsem slyšel hrát někdy v 90. letech Westbama na Maydayi. To mě doslova uchvátilo. Začal jsem se o hraní více zajímat, líbilo se mi jak DJ dokáže roztančit dav. Cítil jsem z toho velkou energii a zábavu. S hraním jsem začal v roce 1995.

Zkus popsat svůj běžný den.

Vždy se snažím věnovat hudbě, převážně produkci. A vedle toho samozřejmě odpočívám. Jsem od přírody poměrně líný, takže v týdnu hodně relaxuji, jsem s přáteli a věnuji se své přítelkyni. Po těch náročných víkendech potřebuji vždy dlouhou dobu na odpočinek :)

Co by jsi vzkázal těm, co se na Apokalypsu chystají?

Všichni přijďte plní energie a síly, s úsměvem na rtech. Věřím, že nás čeká náročná noc:) Budu se snažit vás všechny pobavit a doufám, že si party spolu jaksepatří užijeme:)


DJ sety:

http://www.addicted2rave.com/LIVESETS12GIUGNO/ADDICTED%202%20RAVE%20-%2012%20GIUGNO%202004%20-%20FRANK%20KVITTA%20-%205.00%20A.M.mp3

http://www.ilovetechno-session.com/music/FrankKvittaAtHard-Heroes-1-Udine(I)-30-10-2004.MP3

 
Apokalypsa: rozhovor se Southeast Apokalypsa: rozhovor s Míšou Salačovou Apokalypsa: Sven Wittekind - profil Apokalypsa: DJ Home - rozhovor Apokalypsa: velká anketa o Umekovi Apokalypsa: sestavte line-up a vyhrajte hromadu dárků Apokalypsa: Marc Marberg - profil + rozhovor Apokalypsa: Shleha energy stimulant Apokalypsa: DJ Spyro - rozhovor Apokalypsa: rozhovor s Luccou Apokalypsa: kdo je to Umek? Pět otázek pro Apokalypsa DJs + soutěž Apokalypsa: Sven Wittekind namíchal kompilaci pro Abstract Apokalypsa: soutěž o hodinky Axcent a 4 fotopasy Apokalypsa: DJ Molczik - rozhovor Apokalypsa Shleha Energy : Frank Kvitta - biografie Apokalypsa: Marthen - rozhovor Apokalypsa Shleha Energy spouští web Apokalypsa: set Roberta Natuse ke stažení Apokalypsa Shleha energy bude v únoru Apokalypsa: informace

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016