PARTYINFO

 

APOKALYPSA SHLEHA ENERGY

Datum konání:
24.02.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Shleha stage - Umek, Frank Kvitta, Sven Wittekind, Lucca, Jerry, Spyro, Míša Salačová, Home, LucaschOxy Impulsive stage - Marc Marberg, Michael C, Marthen, Molczik vs. Acidflash, Stjopa
Live:
Southeast
Info:
http://www.apokalypsa.com
Popis:
start 19:30, vstup 329 czk + poplatky
Line-up:
Časový lineup – Shleha Energy
19:30 - 20:30 LUCASCH (STROBE/CZ)
20:30 - 21:30 SPYRO (DYNAMICLINE/CZ)
21:30 - 22:30 SOUTHEAST live (LEVEL B/CZ)
22:30 - 23:30 LUCCA (ACAPULCO REC./CZ)
23:30 - 01:00 UMEK (RECYCLED LOOPS/SLO)
01:00 - 02:30 FRANK KVITTA (INSANE REC./DE)
02:30 - 03:30 MISA SALACOVA (KNE´DEEP/CZ)
03:30 - 05:00 SVEN WITTEKIND (ABSTRACT/DE)
05:00 - 06:00 DJ HOME (KNE´DEEP/CZ)
06:00 - 07:00 JERRY (APOKALYPSA/CZ)

Časový lineup – Oxy Impulsive
19:30 - 20:30 ACIDFLASH (TECHANALITIC/CZ)
20:30 - 21:30 MOLCZIK (TECHANALITIC/CZ)
21:30 - 23:00 MOLCZIK VS ACIDFLASH
23:00 - 01:00 MICHAEL C (DJMICHAELC.COM/CZ)
01:00 - 03:00 MARC MARBERG (EUPHONIC/DE)
03:00 - 05:00 STJOPA (SOUND OF IBIZA/CZ)
05:00 - 07:00 MARTHEN (EXWIRED/CZ)
 
 
 
Apokalypsa Shleha Energy: poslední informace Apokalypsa: sety se nahrávat nebudou Apokalypsa: rozhovor s Umekem
Apokalypsa: rozhovor se Svenem Wittekindem
Přinášíme aktuální rozhovor s dalším z headlinerů nadcházející Apokalypsy Shleha Party.
 

Sven Wittekind: "S mikrofonem v ruce."

Ahoj Svene, je to právě 9 měsíců, co jsi hrál na Apokalypse s headlinerem DJem Rushem. Jak na to vzpomínáš a jak hodnotíš české partypeople?

Všechny moc zdravím!!! Nejdříve bych rád ze srdce poděkoval za to, že jste mi dali opět možnost zahrát si na tak úžasné party. Pro mě byla Apokalypsa naprosto nezapomenutelná a dodnes na ni rád vzpomínám. A čeští partypeople jsou skvělí, plní energie a radosti z hudby a já věřím, že tentokrát se spolu pobavíme ještě mnohem víc!

Můžeš nám prozradit něco o začátcích tvého hraní? Jaký byl tvůj první kontakt s elektronikou hudbou? Vzpomínáš si na svůj první set pro veřejnost?

V listopadu roku 1999 jsem začínal s hudební produkcí (musím uznat, že z počátku to za moc nestálo a tak moje tracky z této doby nikdo moc nezná :). O tomto druhu hudby jsem se dozvěděl více až když jsem začal chodit pravidelně do klubů – třeba do legendárního U60311 ve Frankfurtu. To byl pro mě zlomový bod, kdy jsem si pořídil vlastní gramofony, desky a začal jsem hrát. Moje první vystoupení jsem si zařídil sám :) Domluvil jsem se v jednom klubu, že bych si rád zahrál a majitel souhlasil. Pozval jsem spoustu přátel a hrál jsem pro ně, čímž jsem nebyl tak nervózní :) Od té doby vím, že dělám to, co mě baví. Splnil se mi můj sen.

Jak by jsi vlastně popsal styl, co hraješ?

Hmm…to je těžká otázka. Miluji tvrdé pojetí techna a hardtechno. Své sety také oživuji tracky s nahrávkami hororových zvuků, různých strašidelných vokálů, nebo kostelních zvonů. Někdy ale hraji také něco z "klasiky" (možná si vzpomenete z Apokalypsy na Prodigy, nebo moji poslední desku – remix M.Jacksona), ať není celý set tak temný a ponurý. Nejlépe to ale pochopíte, když si mě přijdete 24.2. poslechnout :)

Nedávno jsi společně s Markem Remusem založil projekt MAD DOGZ. Jak vlastně vaše vystoupení vypadá a proč právě Remus? Jaké byly ohlasy na vaše společné vystoupení na Nature One?

Nature One byl jedním z nejúžasnějších věcí v mém životě. Lidé byli úplně šílení, museli jsem se jim spolu s Robertem Natusem ještě hodinu po hraní podepisovat na trička, desky, ruce, prostě všude:) Byl to fakt úlet:)
Ano, Mad Dogz je můj společný projekt s Makem Remusem. Oslovil jsem právě jeho, protože je mi jeho hudba hodně blízká a to samé říká i on o mém hraní :) Uznávám ho už dlouho jako DJe, tak proto právě on.

Nedávno se o tobě Pet Duo, healineři minulé Apokalypsy, vyjádřili, jako o  evropském objevu Schranzu. Kdo je pro tebe výborný Dj, kterého uznáváš a proč?

Od Pet Dua si uznání opravdu vážím (tím jim děkuji:)). Moji oblíbení Djs jsou DJ Rush (zejména kvůli jeho osobnosti a umění pobavit lidi) a právě Pet Duo. Ti dva jsou skvělí Djové, a to si myslím, že jsou teprve na počátku své kariéry. O těch ještě hodně uslyšíme.

Jaký je tvůj názor na techno, schranz a hardcore techno?

Mně jsou všechny druhy taneční hudby hodně blízké (dobře, některé ne až tak moc:). Ale tyto tři styly mám nejraději.

Vidíš nějaký rozdíl mezi hardcore technem a schranzem?
Ano, rozdíly jsou, ale ne až tak patrné… Schranz (já mu říkám Hardtechno), je zběsile rychlý a plný synt. zvuků, zní jakoby "sypavě". Hardcore příliš často nehraji, nemůžu vám proto k němu tolik říct. Mám ale v kufru pár takových desek, to už je ale pořádný nářez :)

Schranz i hardcore techno jsou poměrně "extrémní" styly. Myslíš, že se mohou dále vyvíjet a mají svou budoucnost?

Jak už jsem řekl, o hardcore technu příliš mluvit nemůžu…ale Schranz (Hardtechno) na taneční scénu určitě patří. Ta se vyvíjí hodně rychle, je čím dál více klubů, promotérů i DJů. A každý si našel něco, co se mu líbí a v čem se vidí. Já a moji přátelé nenecháme Hardtechno nikdy odejít :)

Na Apokalypse 20 jsi svým vystoupení strhnul hodně lidi k tvrdému technu. Tvojí větu "Apokalypsa, are you still awake? Make some noise!" zná převážná část českého techno publika. Neuvažuješ o používání mikrofonu i během celého setu?

Možná ho tentokrát opravdu více využiju. K tomu se ale musím cítit dobře a tak, že se můj set lidem líbí. Někdy se totiž trochu stydím:) Ale mohu vám slíbit, že s tím zkusím něco udělat a s mikrofonem vás pak překvapím :)

Ve tvých vydaných deskách jsou vypsány známé techno labely. Který label je vlastně tvůj a co nového chystáš? Kdo například na tvém labelu vydal nějaký track nebo remix?

Ano, za poslední 4 roky jsem vydal poměrně dost desek. Mám dva labely – hlavním je Inflicted, tím dalším Toolterror. Na Inficted vydali své tracky tento rok třeba Robert Natus, Frank Kvitta, Arkus P., Boris S. a samozřejmě já. Na další rok chystám nové desky společně s Markem Remusem. A právě teď vyšla nová deska od Pet Dua (Inflicted 007).

Často také cestuješ do zahraničí, nedávno jsi navštívil i Brazílii. Jaké to tam bylo? Řekni nám něco o místních klubech a partypeople.

Brazílie byla úžasná po všech směrech. Nevím čím to je, ale místní clubbeři jsou plní energie, pořád tančí a usmívají se. Rád cestuji a sleduji, jak lidi rozdílně reagují a projevují svou radost z hudby.

Čeho by jsi  chtěl v hraní  dosáhnout a jaké máš životní cíle?

První můj sen se mi splnil – stal jsem se DJem. I další věci se mi už splnily, zahrál jsem si na Nature One, v Brazílii… Rád by si jednou zahrál na Maydayi, nebo v Tokiu. To jsou teď má dvě přání.

Většinou vystupuješ v ranních časech? Vyhovuje ti to takto? Musí to být dost náročné…

Jsem už zvyklý, nevadí mi to tak. Ale poslední 3-4 týdny byly tvrdé, byl jsem totiž nemocný a hraní pro mě bylo obtížné. Ale teď už jsem v pořádku, takže žádná únava :)

Vzkaž něco lidem, co se chystají na Apokalypsu.

Ahoj všichni skvělí clubbeři z Čech i ze Slovenska! Už se vás nemůžu dočkat, uděláme si společně nezapomenutelnou party! Takže na sebe dávejte pozor a sbírejte potřebnou sílu, protože tentokrát to bude stát za to! Váš Sven Wittekind :)

Top 10 – Leden 2005

01. Stereo Jack My Lovin  Bash 012
02. Switchblade Only Boms allowed 13TH 001
03. Maximum Punishment 550 ORGASM  MP 005
04. Various Artists  Silent Witness Ep  ARMS 004
05. Tobias Lüke Seek and Destroy Comp 28
06. Arkus P. Personal Source WV 016
07. Boris S. tonight u Sleep in Hell Bitshift 08
08. Sandy Warez Immersion in Hell JSK 010
09. Mario Ranieri it´s a campaign... Carnage 08
10. Andreas Kremer The Way of the Drum 4  LFR 022

Sety:
http://www.filefactory.com/get/v3/f2.php?f=8f3099e1b5f3e422eaa892fc
http://www.ilovetechno-session.com/music/SvenWittekindAtHard-Heroes-1-Udine(I)-30-10-2004.mp3

 
Apokalypsa: Frank Kvitta - rozhovor Apokalypsa: rozhovor se Southeast Apokalypsa: rozhovor s Míšou Salačovou Apokalypsa: Sven Wittekind - profil Apokalypsa: DJ Home - rozhovor Apokalypsa: velká anketa o Umekovi Apokalypsa: sestavte line-up a vyhrajte hromadu dárků Apokalypsa: Marc Marberg - profil + rozhovor Apokalypsa: Shleha energy stimulant Apokalypsa: DJ Spyro - rozhovor Apokalypsa: rozhovor s Luccou Apokalypsa: kdo je to Umek? Pět otázek pro Apokalypsa DJs + soutěž Apokalypsa: Sven Wittekind namíchal kompilaci pro Abstract Apokalypsa: soutěž o hodinky Axcent a 4 fotopasy Apokalypsa: DJ Molczik - rozhovor Apokalypsa Shleha Energy : Frank Kvitta - biografie Apokalypsa: Marthen - rozhovor Apokalypsa Shleha Energy spouští web Apokalypsa: set Roberta Natuse ke stažení Apokalypsa Shleha energy bude v únoru Apokalypsa: informace

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016