PARTYINFO

 

AIR CROSS

Datum konání:
18.11.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
techno stage - Technodeluxe, Sidecar, Plüschen, Skullcrash, Reznyk, Dialect
eclectica stage - Yukimura, Stanzim, Blue, Tall, Miu
Popis:
start 21:00, vstup 80 czk, holky 40 czk
 
 
Air Cross: profily DJs
Tento pátek proběhne v pražském klubu Cross, další pokračování oblíbené party Air Cross.
 

Techno stage

Technodeluxe (Povera Production, HU)
Maďarská DJka Technodeluxe začala hrát v roce 2000. V té době ji zaujal švédský a německý styl techna.V roce 2001 se dostala do skupiny FACTORY OF ISLAND jako rezidentní DJka. Kvůli rozdílnosti v názorech se formace rozpadla a iniciativu převzali jiní, ani tak projekt dlouho nevydržel.
V listopadu 2001 dostala možnost zahrát si na světoznámé "I love techno".V té době přišla na to, že se s švédským technem nedokáže ztotožnit. Stále více přichází na chuť anglické a slovenské tvorbě. V tomto okamžiku dospěla k tomu, že právě tímto druhem techna umí vyjádřit sama sebe.
Velký vliv na její další vývoj měli tito producenti: Makaton, Regis, Surgeon, Functio, Toky, Dalo, Hu, Christian Wünsch, Inigo Kennedy... atd.V současnosti patří do skupinky POVERA PRODUCTION, kterou založila. Pomocí techna se pokouší odkázat lidem, aby přijali její myšlenky a porozuměli jim. Za poslední dobu jí začala zajímat minimal tématika, v té sehrál velkou roli Daho. To co je ale skutečně „ona“, tím jsou stále anglické, španělské a slovenské beaty.
" . . . Pocity když poslouchám MAKATONa, DALA a nebo REGISe se nedají s ničím porovnat. Usiluji o to, abych se stále zlepšovala, abych uměla stále lépe a lépe vyjádřit svoje myšlenky. Na to je techno ten pravý prostředek hned po štětci, tužce a tuši ", říká Techodeluxe.
http://technodeluxe.com

Sidecar (Roxy, Punto Azul, CZ)
Není mnoho DJů, kteří ovládají kromě gramofonů také hudební nástroj. A právě DJ Sidecar, který už odmalička vyrůstal v muzikantské rodině a má tedy nejen hudební vzdělání, ale i plně ovládá hru na klavír a akordeon, mezi ně bezesporu patří. Tato skutečnost jemu samotnému vypomáhá jednak při mixování desek, tak i v jeho vlastní tvorbě. Jeho vytříbený hudební sluch jej přivedl zpočátku k house music, aby nedlouho poté zakotvil u techna, u něhož zatím zůstává.
"Techno nabízí DJovi spoustu možností. Dá se míchat na více způsobů: můžeš svůj set nechat jen tak plynout nebo udělat stašný kotel," říká Sidecar.
Na české scéně působí již téměř 5 let. Začínal v pražském klubu PUNTO AZUL. Byl residentem na první sérii techno večerů v pražské Radosti FX – OVER THERE. Jeho sety rozhodně nejsou bez nápadu a neustále se vyvíjejí. V současnosti pravidelně vystupuje v domovském klubu PUNTO AZUL, kde má noc zvanou MONOTONE. Od roku 1997 má rezidentní noc v klubu XT3, kam si občas zve i další techno nadšence zvučných tuzemských jmen. V pražské Roxy pravidelně hraje na exkluzivní techno noci Mega, kde se již objevil po boku takových osobností, jako jsou Dave Clarke, Gayle San či James Ruskin.
http://roxy.cz

Plüschen (System83, schranz.cz, DJChamp05, CZ)
DJ Plüschen je techno, hardtechno a v poslední době převážně schranz DJ, vítěz česko-slovenského mistrovství v amatérském djingu, DJ Champu 2005.
Za svůj vzor považuje Roberta Natuse, je silně ovlivněn německou produkcí a známými schranz DJi z celého světa. Ve svých setech se pokouší vytvořit atmosféru za pomocí efektů a temně zábavných schranzových vinylů. Hraje podobné techno jako třeba Robert Natus, Sven Wittekind, nebo i DJ Rush. Pro názornost je na http://www.schranz.cz k dispozici jeho aktuální promo set v sekci "booking".
Spolu se Skullcrashem jste ho mohli slyšet napříč celou republikou, například v Praze, Brně, Liberci nebo Chomutově.
Plüschen je součástí Systemu83, což je první schranzový projekt v ČR, pocházející z Prahy, který o sobě dává od počátku roku 2005 veřejně slyšet. Skládá se z DJe Plüschena a Skullcrashe, který hraje live act. Tyto dva celoživotní kámoše krom mnoha jiného spojuje schranz.
Schranz je zábavné, distorzované, hutné, někdy temné, děsivé a rychlejší techno (kolem 150 BPM). S83 se snaží českým technařům přiblížit styl který v ČR získává čím dále větší oblibu.
http://www.schranz.cz

Skullcrash (System83, schranz.cz, CZ)
Skullcrash je 22 letý techno producent z Prahy.S tvorbou elektronické hudby začínal ve svých patnácti letech.Prošel všemi různýmy styly a v současné době se věnuje především hardtechnu.Jako DJ nevystupuje.Své vystoupení hraje vždy živě ze svých mašinek a přetváří tak svoje tracky live přímo na pódiu jak se mu to zrovna líbí.Hraje minimalistické perkusní hardtechno s prvky schranzu okolo 150 BPM.Jeho největšími vzory jsou Speedy J,Chris Liebing a Patric DSP.Tvoři jeden ze dvou pilířů prvního schranzového uskupení v Čechách a sice S83/schranz.cz.Spolu se svým kolegou Djem Plüschenem projeli mnoho klubů po celé ČR.Za zmínku stojí určitě Brněnská party MayBee na Flédě a Liberecký Liquid.Jeho snem je prorazit se svoji tvorbou za hranice České Republiky ale ještě předtím se pořádně představit domácímu publiku.
http://www.schranz.cz

Reznyk (RBCN, CZ)
Dj Reznyk se za gramofony pohybuje již pátym rokem. Má za sebou nespočet klubových techno/DnB parties - Discovering the depth, Rubicon. Je spolupořadatelem party Aircross kam si společně s Dialectem pozvali Djs jako Pavel Krejdl, Nika 77, Elektrabel, Daho & Ginger, Toky, Agent, Supagrupa a chorvatský Dj a producent Luka Baumann. V roce 2004 vystoupil na party MayBee v Brněnském nejvyhlášenějším klubu Fléda pořádanou agenturou MayBee productions. Šlo o největší klubovou party za účasti 63 vystupujících djs na 3 stage. O rok dříve s Dialectem založili projekt pod názvem Rubicon (RBCN) ve kterém se snaží lidem představit techno v té nejidustriálnější podobě. Další projekt, který má Rzk na svědomí se svým kamarádem Ondrou (Subgate - Dynamic Line) se jmenuje SubreZ Djs - jde o vystupováni v setu ze 4 gramofonů. Jsou to mnohem dynamičtější sety, zakládané na rychlém a přesném mixingu, ve kterém prolínají několik hudebnich směrů a proto pro ně není problém vytvořit skvělou atmosféru. Vystoupil na posledním letním festivalu Shorgun Euro nebo na evropském klubovém festivalu MOVE.
http://www.rbcn.wz.cz

Dialect (RBCN, AON, CZ)
Pod taktovkou Ghonzálese v DJské škole LIVC začal hrát a hnací mechanismus byl spuštěn. Každý se ovšem chvilku hledá a ani u Michaela tomu nebylo jinak. První placky z oblasti tech-housu a melodického techna vyměnil za slovenské autory a čím dál častěji natáčel hlavu k Birminghamu. Dnes již v podstatě nehraje nic co by nemělo nádech B’hamu, nebo temného, industriálního, až experimentálního zvuku – v čele s producenty jako Surgeon, Grovskopa, Luka Baumann, Makaton, Paul Damage apod. Začátky své „kariéry“ strávil především hraním v menších klubech v Praze i po ČR a hlavně v dj school LIVC.
Časem začal s kamarádem Reznykem pořádat vlastní akce, protože o neznámá jména v ČR kluby nestojí. A tak se přes malé privátní oslavy v obyč. hospodách dostali k pořádání větších akcí, kde mezi hosty byli např. projekty: Luka Baumann live(psnz rec, CRO), Elektrabel live(axis-usa, CZ), Supagrupa live(supagrupa rec, SK) a djs Monoide(SK), Daho & Ginger, Agent, Pavel Kreidl, Nika77, Sidecar, Monotype, Pietro, Touchwood, Igraczech, Ghonzáles.
http://www.rbcn.wz.cz
http://www.aonpromotions.com


Eclectica stage

Yukimura (mustakillah, CZ)
Zřejmě nejuniverzálnějšího českého DJe snad ani není třeba představovat. Tento messenja s neskutečně širokým záběrem daleko přesahujícím škatulky současné elektronické i akustické taneční hudby je zároveň i producentem a zvukovým inženýrem ve vlastním žižkovském studiu, ze kterého už vyšel nejeden remix nebo vinyl určený pro širokou veřejnost. Zároveň v minulém roce založil sdružení Kaliyuga Sound, které se věnuje reprodukci a propagaci fůze asijské a orientální hudby s elektronikou, nazívanou také asian underground. Mezi jeho deskama můžete nalézt žánry možné i nemožné, společným jmenovatelem jim však určitě je preference sdělení před formou, což ve svých setech dokáže ideálně zkombinovat s obdivuhodným citem pro nálady publika.

Stanzim (Quazi Delict, Roxy, CZ)
Za život v těsném sepětí s hudbou vděčí především Rádiu 1, kde pracuje od jeho založení v roce 1991. Přes industriální elektroniku a manchesterskou kytarovou scénu se dostal k taneční hudbě. "Spouštěcí" d'n'b skladbou pro něj byla Goldieho "Inner City Life", která vedla k pořízení páru Technicsů a malého mixpultu bez korekcí v roce 1996. Dává přednost skladbám s členitou rytmikou různého tempa – od junglu přes breakbeat až k downtempu – a spíš pocitům než tvrzením. Na Rádiu 1 se snaží každou neděli mezi 15. a 19. hodinou plout náladově a eklekticky. Závěrečná hodinka s názvem Air Sofa patří hostujícímu DJi, který by měl posluchače v šest vlídně unést a před sedmou je zase v pořádku vrátit do gauče. Quazi Delict Records: Hudební vydavatelství, které založil v roce 1998 společně s Janem Kvasničkou. Vzápětí tým doplnil Aleš Tůma. QDR se specializují především na poslechová autorská alba (Floex, Juanita Juarez, Alvik). Produkovali také remixové kompilace pro Universal (Ivan Král) a New Gate (Priessnitz). Součástí QDR jsou i dva sublabely: Stoika (dnb) a TT22 (breaks). http://www.roxy.cz

Tall (Eclectica, CZ)
Za gramofony stojí od roku 1997. Za tu dobu působil jako rezident na většině velkých akcí po boku zahraničních i českých projektů Hypnotix, Loop Guru, TGU...V roce 2000 byl vybrán na Redbull Music Academy v Dublinu, kde probíhaly workshopy se známými DJi a producenty z celého světa (Matthew Herbert, Mad Proffesor, Christian Vögel, John Aquaviva, DJ Storm a další). V loňském roce rovněž namixovalkompilaci C-lounge 2, která je volně distribuovaná. V současnosti je rezidentem našich nejznámějších klubů a potkat jste jej mohli v létě na větších open airech. V jeho setech se mísí jazz, jazzhouse, funky breaks, dnb a brokenbeat. http://www.redsalamanda.com

Blue (Eclectica, CZ)
Blue se na pódiích objevil díky produkční agentuře D-Smack-U v roce 1996. Hostoval v Roxy na acidjazz a triphop nights. Nejenže hraje po klubech v celé ČR, ale i na mnoha festivalech, včetně legendárního festivalu Jelení Příkop na Pražském Hradě. V roce 1999 studoval na Red Bull hudební akademii v Berlíně a také hostoval v Akropolis, Electica. S hosty z České republiky a ze zahraničí roztáčeli vinyly všech žánrů. V roce 1999 byl v jednom kole. Začal pracovat na remixovém projektu, Blue & Clad, který má na kontě několik vydání. A dohromady se vším tím, co již bylo vyjmenováno, má ještě na svědomí účast na dalším projektu. „Lazy Jimmy“, který jamuje live na vinylu, s použitím efektů a dekorací. V současnosti se dále věnuje zakládání mixu downtempo, techjazz a abstract breakbeat. Uvedené pořadí neznamená preferenci toho kterého stylu. http://www.redsalamanda.com

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016