PARTYINFO

 

TAKE CONTROL VISION LABEL NIGHT

Datum konání:
13.01.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Noisia (Nl), Sayko, Suki, IM Cyber, Stanzim, Blue, Hoffee
Info:
http://www.takecontrol.cz
Line-up:
22:00 - 00:00 - Suki
00:00 - 01:30 - Sayko
01:30 - 03:30 - Noisia
03:30 - 05:30 - IM Cyber
 
 
Take Control: Noisia už tento pátek v Abatonu
Take Control: profil Noisie
Holandský drumandbassový projekt Noisia patří mezi velké objevy loňského roku a Praha má možnost slyšet jeho DJe už podruhé. Tentokrát to bude na premiéře nové noci v Abatonu, která ponese název Take Control. Kromě Noisie uslyšíte ještě Sayka, IM Cyber a Sukiho.
 

Noisia - profil

Noisia během roku 2005 zamotala hlavu absolutně každému, kdo má s drum and bassem co dočinění. A kdo že omámil všechny milovníky zlomených beatů? Povedlo se to třem mlaďounkým cápckům ze zapadlého holandského Groningenu, kterým by nejedna postarší trafikantka odmítla prodat cigára bez ověření věku z průkazu totožnosti. Vůbec nevypadají na to, že by měli před drum and bassovým publikem stejný ohlas jako Sámer před třináctkami.

Zvukoví inženýři dřeli na každém tracku tak dlouho, až dosáhli tak jedinečného a dokonalého rukopisu, že odsunuli všechny staré ojeté náfuky, kteří si mysleli, že ví, jak dělat drum and bass. Teď to můžou buď zabalit a nebo se smířit s tím, že je Noisia jako další fenomén společně s Pendulum nebo Subfocusem zvukově o několik let předběhla. Právě píle a nekonečná práce zajistila Noisii tuto pozici a nejúspěšnější český drum and bassový producent Brooklyn (aka Juanita Juarez) o tomto projektu říká: "Pokud chcete znít jako Noisia, musíte se na rok zavřít do kouta a dělat jenom basu." :)

Tak ale dost chvály. Teď fakta. Noisii jste mohli zaregistrovat v roce 2003, kdy se objevil na labelu Nerve singl Silicon. První krůčky naznačovaly něco zajímavého, ovšem točily se převážně v temných místech, na která už měli posvíceno Ed Rush +  Optical, Kemal nebo třeba Rob F a Impulse. Vanishing Point na labelu Shadow Law však znamenal zlom. Hranici temného a syrového drum and bassu, kterým už začalo být publikum dost přesycené, posunul svou atmosférou mnohem dál. Tento nový kabát začal být natolik in, že nastartoval všechny DJs, kteří se začali předhánět v tom, kolik kdo zahraje nových Noisiích dubplatů. Od druhé poloviny roku 2004 jste tak mohli v každém setu od Teebeeho, Calyxe a jiných najít polovinu věcí od Noisie, a to hlavně rýsující se Block Control EP pro Moving Shadow, Monster EP pro Subtitles a nebo první singl vlastního Noisiího labelu Vision: Concussion / The Tide. Temné, tvrdé a zvukově naprosto čisté a vytříbené rollery s filmovými plochami a nekonečně nápaditými variacemi znamenaly nutnost - Noisia už nebyla jen in - nasadila laťku ještě výš, stala se kultem. Významnou poctou byla zakázka labelu Renegade Hardware na zremixování klenotu Messiah od Konflict, pak už se situace kolem Noisie zjednodušila na jednoduchou rovnici: každý nový track a každý nový release: ostře sledovaná a diskutovaná záležitost a ve finále: jasná koupě. Kluci však nezůstali jen u dělání tracků spadajících do drum and bassových podškatulí tech step a neuro funk - v rámci svého druhého projektu Drifter vydali i jemnější věci s prvky liquid funku. Nelze nezmínit zasněnou placku na Timewave Audio s She Makes Me Forever a Matrixovým remixem Close To Me.

Noisia si svou DJskou premiéru v Čechách odbyla během své dovolené na přelomu července a srpna. Tehdy asi stovka nadšených fandů na palubě parníku Bukanýr v Praze nevěřícně kulila oči a šponovala uši. Na 13. ledna už je připraven pořádný masový mejdan, a tak si můžete na velkém zvuku užít  skvělou mixáž nadčasových tracků a 100% fungujících paleb, na jakou budete ještě hodně dlouho vzpomínat.

 
Take Control: Noisia - biografie + soutěž Take Control: nová d'n'b noc

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Take Control od Nexise
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016