PARTYINFO

 

SOUND OF IBIZA: E-MOTION

Datum konání:
20.01.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - 7. Nebe
DJs:
Semtex trance stage: Ronski Speed (D), Michael C, Peter van Zelden, TyPhone, Athro
Shleha house stage: Cubik, Diome, Javas, DiGa, Beny
 
 
Sound of Ibiza: Ronski Speed - bio a rozhovor
Ronski Speed poprvé přijede do Čech. Stane se tak tomu tento pátek v Brně na party Sound of Ibiza.
 

Ronski Speed - bio

Východoněmecký producent a DJ Ronski Speed aka Sun Decade vytvořil za poslední léta jedny z nejžádanějších tracků a remixů. Obě jeho vlastní nahrávky (E.O.S. and Iris)  a Sun Decade (Follow You and the groundbreaking I'm Alone) byly opravdové klubové vypalovačky a roztáčeli je lidé jako Paul van Dyk, Tiësto, Armin van Buuren, Paul Oakenfold a Ferry Corsten.

Když roku 1997 odstartoval svoji kariéru, upsal se tehdy labelu labelu Euphonic. Vystartoval s remixy Kyau vs. Albert Outside a legendárním Glass Garden od Sonorous. Od toho okamžiku spolupracoval s Mirco De Govia (traky Epic Monolith & Things That Matter) a na jeho remixu, který zahrnoval Massive od Ralphie B, Kyau vs. Albert Velvet Morning a Something od Lasgo.

Společně s jeho studiovým partnerem Roughem Mullarem aka Sonorous složili singly Second Sun a Protonic. V roce 2002 oba začali s projektem Sun Decade po boku zpěvačky Devia Lea. První nahrávkou se stala I'm Alone, která se stala masivním hitem na tranceovém poli.

Na začátku roku 2003 Ronski Speed vydal sérii kvalitních remixů, které pomohly rozšířit jeho jméno do celého světa. To zahrnovalo přepracování tracků 1998 od Binary Finary, Eye of Horus od Aly & Fila a Sunrise od Goldenscan, charakterující zcela jeho zvuk.

Rok 2004 byl pro něho doposud nejlepším. První  Ronskiho mixovaná kompilace Positive Ways 3 poprvé ukazovala to nejlepší z Ronskiho nadání. Znovu vytvořil spoustu vysoce uznávaných remixů (Miro’s By Your Side, Armin van Buuren’s Burned With Desire, Phoenixstar’s The Example 60, Rusch & Murray’s The Promise and Kyau vs. Albert Not With You). Na začátku léta 2004 měl enormní ohlas jeho druhý sólo singl E.O.S.
V tomto roce se Ronski Speed zapsal s číslem 83 do ankety Top 100 Djs 2004 DJMag.
Ronski už vystupoval v UK (e.g. Gatecrasher, Passion, Dance Academy), USA, Australia, Singapore, Malaysia, Korea, Kanada, Russia, Holland, Switzerland, Scandinavia a nemůže opomenout jeho domovskou zemi Německo.

V květnu 2005 měl čest hrát před 200.000 davem na Love Parade Mexico v Acapulcu. V tomto roce též zremixoval a zkompiloval oficiální Love Parade CD. V Něměcku hrál poprvé na festivalu Nature One.
V únoru 2005 byl vydán track Asarja, ve spolupráci s Mirco de Govia na Euphonic. Ronskiho Speed 3 Track E.P. následovalo v květnu! Během letních měsíců Mr. Speed přinesl track nazvaný Sole Survivor, ve spolupráci s  polským DJem Sebastian Sand.

Nové Ronskiho Speed Mix CD Monsterseries Vol.1 bylo po celém světě vydáno v listopadu 2005.
Výsledek Ronskiho poslední spolupráce se Stoneface & Terminal je právě všude v ohni.
Další 2 tracky Incogniton/Drowning Sunlight byly také vydány v listopadu.

Nezbývá tudiž nic jiného než poprvé představit Ronski Speeda v české Republice naživo. Tato možnost se naskytne již tento pátek 20.1. v klubu 7.nebe v Brně. Na jeho vlastní přání vystoupí ve speciálním 3 hodinovém setu.


Ronski Speed - rozhovor

Ahoj Ronski, tento pátek hraješ poprvé v České Republice a to v Brně. Zkus se v krátkosti představit pro ty, co Tě ještě neznají.

Žiju ve východním Německu blízko českých hranic. DJingu se věnuji od roku 1990 a jako producent od roku 1997. Dostal jsem šanci udělat remixy pro Binary Finary, Armin van Buurena, Above & Beyond, Lasgo, Ralphie B. a mnoho dalších. Možná znáte ještě moje projekty jako Sun Decade nebo společnou produkci pro Mirco de Goviu a Sonorouse.

Jsi velmi uznávaný a respektovaný producent. Je někdo, komu by jsi rád udělal remix, ale ještě se na to něho nedostalo?

Hmmmm, nemám nějaké zvláštní přání komu bych chtěl udělat remix. Nejradši mám, když mohu zremixovat to, co se mi líbí, což je vždy pro track rozhodující. Možná udělat remixy pro Depeche Mode, Alanis Morisette nebo Pet Shop Boys by byly pro mě opravdovou poctou.

Jaká byla spolupráce se Stoneface & Terminal na velmi povedeném tracku Incognition?

Znám tyhle chlapíky jen chvíli. Oni žijí jen 20km ode mě. Tak jsme si před časem promluvili o tom, že bychom společně mohli něco spáchat. No a nedávno jsme začali ve studiu s vokálovým samplem a výsledek byl neuvěřitelný. Původně jsme to dělali pro zábavu a nakonec se z toho stal hit. Hrozně nás to potěšilo, takže v budoucnu budem zase společně spolupracovat na nějakém dalším tracku.

Jaký je Tvůj hudební vzor, co posloucháš ve chvílích volna za hudbu?

Tak třeba z elektronické hudby umělci jako Chicane, BT a Paul van Dyk, ale také popové skupiny z 80. let jako New Order, Pet Shop Boys nebo Depeche Mode. Také rád poslouchám rockovou hudbu v podání Stereophonics, Goo Goo Dools, Wir sind Helden nebo Foo Fighters.

Budeš poprvé hrát v ČR. Na co se těšíš, víš něco o tranceové scéně v ČR?

Musím se přiznat, že nic moc nevím, omlouvám se.

Na co se můžou těšit clubbeři. Co od Tebe mohou čekat?

Myslím, že emocionálně a dynamicky namíchaný set a co nejvíc energie.

Chystáš do budoucna nějakou další zajímavou spolupráci s lidmi okolo hudby?

Momentálně žádné plány nemám, ale nějaké nápady ano, tak mějte uši nastražené.
 
A co chystáš nového a na čem právě pracuješ?

Právě dokončuji remixy pro Above & Beyond a pro Tatanu. No a průběžně pracuji na  nových Ronski Speed věcech.

Kde byla podle Tebe ta nejlepší párty kde jsi hrál a na které místa se rád vracíš?

Nejlepší akce byla určitě Love Parade v Mexiku, bylo to úžasné hrát před dvěmasty tisíci lidmi. Austrálie byla velmi zajímavá příjemným davem. Chtěl bych se sem vrátit v létě. Minule jsme tu byli v zimě a nebylo to to pravé, co jsme očekávali.:-)

Tvoji nejoblíbenější producenti?

Momentálně stále Gabriel & Dresden a Andy Moor jsou nepřekonatelní a stále svěží.

Co si myslíš o letošním prvenství PvD v anketě DJ MAG TOP 100 2005 a tracku No.1 Above & Beyond vs. Andy Moor - Air For Life v A Stat Of Trance TOP 20 2005?

Paul si to právem zaslouží. On toho dělá tolik pro elektronickou taneční hudbu v Německu a na celém světě a je pořád klubovým DJem, což je obdivuhodné. Dokonce jeden z jeho setů, který jsem slyšel v roce 1996, mě přivedl k trance music. Začínal s Flaming June, na to nikdy nezapomenu!
K tracku Air for Life mohu jen říct, že je to od těchto chlapíků jeden z nejlepších.

Tvoje aktuální TOP 5?

1. Above & Beyond - Alone Tonight (Ronski Speed Mix)
2. Danny Oliveira - Hold On
3. Gabriel & Dresden - Tracking Treasure Down
4. Kyau vs. Albert - Walk Down
5. Double V. - Moscow Morning

Díky moc za rozhovor a věř, že se na Tebe moc těšíme!

Taky díky a doufám, že se všichni uvidíme:-)

 
Sound Of Ibiza: Michael C - rozhovor Vyberte si DJs na Sound of Ibiza E-Motion Ronski Speed na Sound Of Ibiza

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016