PARTYINFO

 

BREAKSOME

Datum konání:
13.01.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Matt Cantor (The Freestylers, Uk), Kaplick (roxy booking / breakbeat.cz), Meehay (D Epple), Heytos
Popis:
start 22:00
 
 
Matt Cantor z Freestylers vystoupí v pátek v Roxy
Kaplickova rezidentní noc Breaksome se vrací po desetiměsíční odmlce zpět do Roxy a bude to návrat ve velkém stylu. Pozvání totiž přijal Brit Matt Cantor, polovina slavných Freestylers. Nebízíme jeho krátký profil.
 

Už tento pátek se do Roxy vrátí mocné breaky. Po 10ti měsíční odmlce se klub opět rozlomí pod vahou aktuálního breakbeatového soundu a hned tím prvním zahraničním hostem nové éry Breaksome nebude nikdo jiný než polovina projektu The Freestylers z Anglie – Matt Cantor. Freestylers mají na svědomí přes 500.000 prodaných nahrávek, několik alb, nespočet remixů a do pamětí fanoušků se zarývají také díky nezapomenutelným živým vystoupením.

Matt s sebou přiveze zvuk svým peckám vlastní – kombinaci elektra, bigbeatu, rovných beatů, hiphopu a drum'n'bassu.

Nebude chybět resident Kaplick, dalšími DJs večera budou Heytos a Meehay.

Samozřejmostí jsou stylový videoart a dekorace, předprodej lístků probíhá v síti Ticketstream, další info a soutěž o volné vstupy najdete na www.breakbeat.cz.

King of Freestylers na Breaksome! 


Profil Freestylers

Tak se na to podíváme; přes 50 tracků, půl miliónu prodaných nahrávek, několikrát králové všech možných hudebních žebříčků, čtyři alba (pokud započítáme i výborné remixové CD "Electro science") na kontě, zkrátka "raw as f**k". Londýnské duo Matt Cantor a Aston Harvey nepojmenovalo svůj projekt Freestylers jen tak náhodou. Ač breakbeat tvoří základ jejich tvorby, jdou napříč styly a nelpí na klišé hudebních škatulek. House, drum'n'bass, dancehall, bigbeat, elektro, hiphop, tohle všechno v jejich hudbě najdete, vždy pospojované nenuceným, ale nadupaným groovem.

Jejich veleúspěšného debutu "We rock hard" (1998) se prodalo více než čtvrt milionu kusů, album projektu rovněž vyneslo ocenění pro nejlepší skupinu roku (časopis Muzik). Po druhém LP "Pressure point" si dali menší pauzu, aby v roce 2004 rozčísli scénu záležitostí pojmenovanou "Raw as f**k" na níž figuruje například i sedmiminutová hymna "Too Far", která se vryla mnoha breakovým fanouškům nesmazatelně do hlavy.

Kromě studiové tvorby je třeba zmínit i živá vystoupení, jenž podle vlastních slov tvůrců dávají jejich hudbě třetí, maximálně dynamický rozměr. Kdo je viděl naživo, ví o čem je řeč.

No a jak že bude hrát Matt Cantor na Breaksome? Znáte přece Frestylers, tak mějte plnou důvěru a doražte v pátek 13. ledna do Roxy! 

www.thefreestylers.com

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016