PARTYINFO

 

ELEKTRA

Datum konání:
14.01.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Jonty Skrufff (skrufff.com,UK), Orbith (djorbith.com), Airto (roxy booking)
Popis:
start 22:00, vstup 150/200 czk
 
 
Elektra: Jonty Skrufff - profil a rozhovor
Další díl Elektry je v Roxy naplánován na tuto sobotu a rezidenti Orbith s Airtem přivítají britského DJe a majitele známé agentury Skrufff.com - Jonty Skrufffa. Headlinera sobotní Elektry vám představujeme prostřednictvím krátkého profilu a rozhovoru.
 

Jonty Skrufff (skrufff.com / UK) - profil

Jonty Skrufff hraje rocking electro-disco-tech a své desky roztáčí nejen ve Velké Británii, ale často vystupuje také mimo ostrovy. Mezi nejvýznamnější zahraniční vystoupení patří jeho dvě rezidentní party v Brazílii, kde hraje 3x ročně v jednom z největších klubů v Sao Paulu a v klubu Dama de Ferro v Riu. V londýně hraje pravidelně v předních undergroundových klubech, mezi které patří například Trailer Trash, Gauche Chic a 333 Club. Kromě častého hraní v Anglii a Brazílii si již zahrál i Hong Kongu, Bangkoku, Německu, Chorvatsku a na Ukrajině.

Jonty Skrufff je také majitelem světoznámé tiskové agentury Skrufff.com a e-zinu Skrufff-E a každý týden zásobuje desítky tanečních webů, časopisů a dalších médií zajímavými články, informacemi, rozhovory atd. Jeho e-zine také odebírají tisíce čtenářů, djů, producentů, hudebníků a jiných profesionálů na celém světě. Nelze opomenout ani jednu z nejžádanějších shows na rádiu Ministry of Sound, kde Jonty baví čím dál více fanoušků svými rocking electro-disco-tech sety… Co si pod tím představit..? Doporučujeme dát si to v Roxy 14. ledna…

Oficiální internetové stránky a set ke stažení.



Jonty Skrufff - rozhovor

Klasická otázka na začátek… Můžeš nám několika větami popsat, jak vlastně Skrufff vznikl? Kde se vzala myšlenka, kdo za vznikem stál a jak to funguje dnes?

Byl jsem hudebním novinářem už 8 let předtím… dělal jsem pro net radio, časopisy od rocku, popu, taneční hudby až po lifestyle. Skrufff je vlastně o tom, že jsem převzal kontrolu nad mým životem a osudem, raději než pracovat pro jiné, kteří profitovali z mé práce více, než já sám.

Myšlenka logicky vzešla z nápadů, se kterými jsem si už nějakou dobu pohrával a celé mě to napadlo jednoho rána na Ibize, když se “tečka com” bublina začala nafukovat a já přemýšlel, co udělám se svým životem. Nyní Skrufff funguje nejen jako tisková agentura a e-zine zaměstnávající několik lidí, ale taky je to dobrá platforma pro aktivity, jako je například můj djing.

Co si myslíš o současném stavu taneční scény ve Velké Británii a ve světě?

Děje se toho spousta zajímavého a já myslím, že jednou z klíčových věcí je internet. Ten konečně hudebně srovnává země, takže clubbeři v Kyjevě tancují na stejné písničky jako jiní v Sao Paulu, Londýně nebo New Yorku. Myslím, že budoucnost je o rozsáhlých doplňujících se společenstvích bez rozdílů národnosti, která budou existovat s podporou mainstreamu, i bez ní… Zajímavá je doba, ve které žijeme.

Jsi velkým příznivcem a propagátorem stylu electro-house. Proč ho máš tak rád?

Já vidím electro-house (nebo electro-disco-punk nebo electroclash – říkej tomu jak chceš) jako nástupce houseu v klubech. Myslím, že house a techno se staly ve své ryzí formě velmi otřepanými. Electro-house je hodně rozmanitý, také mnohem víc založený na písničkách, víc jako kdysi bylo disko, což podle mě jasně zlepšuje atmosféru na tanečním parketu.

Kdy jsi začal s djingem? Změnilo se od té doby něco?

Motal jsem se kolem gramofonů po celé roky a potom před 12 měsíci díky sérii náhod (jako například když mi najednou nabídli různí promotéři 3 celkem vysoce prestižní hraní za jeden měsíc), jsem se rozhodl to vzít vážně. Musím říct, že to miluji a navíc se to dobře vyvíjí…. Hrál jsem 3 hodinový set jako headliner v obrovském plážovém klubu v Kyjevě (Opium Club) a bylo to úžasný. Pak hraji tento víkend v berlínském klubu Sage a v Essenu v hotelu Shanghai týden potom. Takže cestuji víc a víc.

Jaká jsou tvá nejoblíbenější místa na party, oddech, zábavu?

Oblíbená místa, hmmm, to je otázka.., Londýn je momentálně o jednorázových akcích, záleží na DJs, promotérech atd. atd. Líbí se mi místo, které jsem nedávno našel, Kaos ve Stunners.. hodně hardcore fetish transvestite klub, rozhodně nejvíc undergroundová party, na který jsem byl za poslední roky. Plný zajímavých lidí různého věku, pohlaví a druhů. Další dobrý klub je Trailer Trash v On The Rocks, zdá se, že se nyní formuje do podoby tehdejšího Nag, Nag, Nag, hodně zajímavých druhů lidí, dobrý electro-disco DJs (obvykle). A klub Zigfrids na Hoxton Square má některý zajímavý noci.

Musím také říci, že stále více víkendů trávím djingem mimo Velkou Británii. Obzvlášť miluju Brazílii. Proč jí mám rád? Kvůli atmosféře, jídlu, počasí, lidem (a ženám – brazislký holky jsou supercool). Mám taky velmi rád Ibizu.

Co si mysliš o drogách? Může bez nich taneční scéna existovat? Jaká je situace ve Velké Británii?

Situace je v UK stejně jako na mnoha jiných místech podobná "nenech se chytit". Zdá se, že drogy jsou všude a všechny možné typy lidí je užívají skoro jako by to bylo legální (i když samozřejmě není).

Můj názor (jak osobní, tak za Skrufff) je takový, že by měly být všechny drogy dekriminalizovány, čímž by se zničil ilegální obchod a drogy by byly dostupné v obchodech s licencí jako alkohol… Minimalizovalo by to zlo. Stejně jako alkohol, mohou být drogy nebezpečné, ale přes vzdělávaní a legalizaci by se i ty mohly stát mnohem bezpečnějšími.

Myslím, že americká válka proti drogám je populismus. Všechno to je o dohledu nad občany, udržování gigantického vězeňského průmyslového komplexu a také vnucování křesťanských principů (čti puritánských) všem okolo.

Přes všechno, co jsem řekl, já sám drogy neberu vůbec (ani alkohol), ale nemám ani žádný problém s těmi, kteří ano. Tanenční scéna by určitě bez drog existovat mohla, ale nemyslím si, že drogy někdy zmizí.

Můžeš napsat 10 slov, která tě první napadnou a reprezentují tvou osobu?

Electro, disko, punk, alternativní, tajemný, kluby, drogy (válka proti nim), sex, metrosexuál, svoboda.. (bez udání pořadí).


Jonty Skruff vystoupí tuto sobotu 14. ledna, v klubu Roxy na party Elektra.
Resident djs: Orbith (djorbith.com), Airto (roxy booking)
Start 22:00 – vstupné 150,- / 200,-

 
Jonty Skrufff tuto sobotu v Roxy na Elektře

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016