PARTYINFO

 

THE LEGACY

Datum konání:
04.02.2006 - sobota
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
Martin Gredner (martingredner.com), Peter van Zelden (ntc-music.cz), Athro (athro.net)
Info:
http://www.ntc-music.cz
info@ntc-music.cz
 
 
The Legacy: Martin Gredner a Peter van Zelden - profily
V sobotu 4. února startuje v libereckém klubu Liquid svou novou residentní noc DJ Peter van Zelden.
 

Jako hlavního hosta si do Liberce pozval ostravského DJe Martina Grednera. Pokud by někdo z vás snad nevěděl, o jaké že DJs se jedná, nabízíme biografie obou zmíněných.

Martin Gredner - bio

Martin Gredner je rodák z Ostravy a světlo světa spatřil v roce 1976. Do styku s elektronickou hudbou přišel v první polovině devadesátých let a již tehdy jej uchvátila možnost kreativity a využití potenciálu taneční a elektronické muziky (EDM).

V roce 1997 se při tehdejším zaměstnání věnuje po večerech zasvěcování do tajů mixingu, nejprve z cd playerů aposléze gramofonů.

Martin postupně začín ázískávat zkušenosti jako dj v lokálních klubech a barech, ale z počátku také na diskotékách, které mu daly velmi dobrý základ pro práci s publikem a mluveným slovem, které využívá vesvých radio show.

Ve svých začátcích je znám jako propagátor vocal house a tribal house, kolem roku 2000 objevuje svůj oblíbený progressive.

V roce 1999 zakládá pravidelné house noci v legendárním klubu BAr..Vy na Stodolní ulici, které daly základ existence house scény v Ostravě. Pětileté působení Martina v tomto klubu mu dalo neuvěřitelnou zkušenost a cit pro práci s muzikou a partypeople a také lidských zkušeností.

O rok později přichází nabídka z klubu Fabric, Martin neváhá a Fabric využívá jako další level nabytých zkušeností a poznatků.

Martin pracoval téměř 5let ve vinyl shopu, kde uplatnil své zkušenosti a znalosti z oblasti taneční scény.

V roce 2002 přichází nabídka z radia Kiss, aby se Martin ujal moderování pořadu věnovaného výhradně EDM. Po téměř 3 letech Martin odchází, aby EDM propagoval na radiu Helax, kde jej můžete slyšet live každý čtvrtek.

I televizní media si všimla Martinova talentu, kdy v roce 2004 byl hostem pořadu Frisbee na TV Óčko a také v zahraničí, kde byl hlavním hostem prestižní stanice Viva TV v pořadu Club Rotation. Martin setaké stal prvním Čechem, jehož set zazněl na předním EDM radiu ETN FM.

V období 2001 - 2002 Martin dostává stále více nabídek z celé České Republiky, významných klubových nocí ahall/open parties jako Creamfields, Summer Of Love, Hradhouse, Colors of Ostrava, Reflection, Transmition, Eternity, Citadela a mnoho dalších významných klubových parties v ČR a zahraničí.

Martin vlastní v současnosti 2 rezidentní noci PROGRESSIVE (Paradogs club) a EVOLUTION (Fabric).Na obou byly jehohosty jména jako Olivek Klein, Andrew K, Kosheen, ATB, Jimmy van M,  Sedrick Snake, Tomcraft, Tomáš Haverlík a mnoho dalších zajímavých osobností z oblasti progressive house/trance.Martin na svých nocích dává možnost talentům z oblastprogressive house/trance a tedy prostor maximálnímu rozvoji
tomuto stylu.

Martin byl také naparties jako dj ve společnosti jako Armin van Buuren, Ferry Corsten, Remy, Taucher, Luis Paris, Darude, Kai Tracid, Hooligan…

V současné době se kromě práce v radiu věnuje vlastní produkci a zdokonalování samotného djingu, který chce posunout na světovou úroveň!

A tohle je jen stručn ývýčet jeho oblíbených producentů:

Derek Howell, Gabriel andDresden, Matthew Dekay, Perry O Neil, Markus Schulz, Andy Moor, Tomáš Haverlík, Luke Chable, JamesHolden, GPal, Dousk, Kasey Tailor, Quivver, Satoshi Tomiie, Andrew K, V Sag,  Ján Kalafut, Snake Sedrick, Junkie XL, Deep Dish.

Martin je typickým představitelem ryzího progressive house/trance s neuvěřitelnou dávkou energie, logiky, příběhu a emocí. Poznáte jej se zavřenýma očima podle jeho oblíbených ploch a energické basové linky a oblíbených vokálů. Zasněný track vystřídá energický break a vzápětí výbuch rovných beatů – tohle je Martin.

Dj s důrazem namaximální přesnost mixingu, ale také práce s lidmi, neboť toto je podle něj to nejdůležitější.

Návštěva Martinovy noci, nebo jen setu bývá obvykle skvělým zážitkem, proto kdo byste se o něm rádi dozvídali více a vlastnili jeho sety, navštivte stránky www.martingredner.com

Peter van Zelden - bio

Vlastním jménem Petr Zelík pochází z Kralup nad Vltavou. K taneční hudbě, a konkrétně ke stylu zvanému trance, se dostalkolem roku 2002, kdy ho naplno uchvátila melodičnost a pestrost skladeb tohoto žánru.

Předtím prožíval spíše nárazovitá období, kdy poslouchal například Fatboy Slima či legendárníradio Triangl. Začal také navštěvovat parties doma i v zahraničí a začal stále více snít o kariéře DJe. S podporou rodičů a hlavně vlastní cílevědomostí získal v létě 2004 prostředky na nákup gramofonů a pomalu se začal učit. Hraní na sebe nenechalo příliš dlouho čekat a na podzim Peterzačal s vystoupeními po malých pražských klubech (Norton, Kajetán...). Jeho výkony se zalíbilylidem z NTC-Music.cz, kteří Petra okamžite angažovali jako residenta své klubové noci NTC, v jejímž rámci také poprvé vystoupil v pražském klubu XT3.

Po chvilkové odmlce, kdy se Peter muselučit na maturitu, kterou v květnu 2005 úspěšně složil, se vrátil se svým uměním za mixpult. V červnu odehrál své sety na dalších nocích NTC a to v Mostě a v pražském Crash Clubu. Zahrál si v Pardubicích společně s předním světovým producentem a DJem Shane 54. Následovalo
červencové vystoupení na festivalu Carla Coxe na letišti v Roudnici nad Labem. Dále vystoupil na Kladně, v Liberci a také opět v Praze.

I po prázdninách pokračoval v cestování se svým bagem po republice a zavítal například do Opavy, Lovosic, či Lysé nad Labem a poprvé předvedl své umění za hranicemi České Republiky. Konkrétně v předním slovenském klubu Ministry Of Fun ve Zvolenu. Poté sevrátil do libereckého klubu Liquid, kde si zahrál s Michaelem
Burianem a v únoru zde na své novéresidentní noci, The Legacy, přivítá Martina Grednera.

Peter se stále více zdokonaluje a to co v něm je, se vždy snaží ukázat jak nejlépe dovede. Posouzení však necháme především na vás, posluchačích a clubberech. Jeho energické a především přesné mixy spolu s osobitým výběrem desek (převázně progressive trance, trance a tech-trance), jistě nikoho nenechají klidným.
www.petervanzelden.com

 
The Legacy: nová klubovka v Liquidu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016