PARTYINFO

 

Datum konání:
15.01.2006 - neděle
Místo konání:
Praha - Abaton
Live:
Art Brut (Uk), Moimir Papalescu & the Nihilists
Popis:
start 20:00, vstup 220/250 czk
 
 
Art Brut a MP & the Nihilists vystoupí v Abatonu
Excentrická anglická partička Art Brut spolu s Moimir Papalescu & the Nihilists vystoupí 15. ledna 2006 v Abatonu.
 

Pokud patříte mezi ty, kteří sledují britskou kytarovou scénu, zcela jistě přivítáte skutečnost, že D Smack U Promotion přiváží 15.ledna do pražského Abatonu jednu z výrazných kapel této scény, londýnské Art Brut. Název jejich posledního alba Bang Bang Rock&Roll i pověst protagonistů nám jasně napovídá že se můžeme těšit skutečně na parádní rockovou estrádu. V roli předkapely se představí výborní Moimir Papalescu & The Nihilists.

Vstupenky zakoupíte v obvyklých předprodejích za 220,- Kč, na místě si potom připravte 250,- Kč. Akcička začíná ve 20:00 hodin.

Více informací naleznete na www.prostorabaton.cz nebo na www.artbrut.org.uk a www.nihilists.cz.


Biografie Art Brut

Zpěvák Eddie Argos působil  kapele The Art Goblins ve svém rodném městě Bournemouth a na koncertech této kapely bylo tehdy možné vidět ho hrát na vysavač nebo dostávat se ze zašitého pytle. Poté co se přestěhoval do Londýna, rozhodl se zde založit další kapelu. Snad každému koho potkal přesvědčoval o tom, ať do toho jde s ním. Prvním komu to přišlo jako dobrý nápad byl Chris Chinchilla, webzine editor, kytarista a ska-fanatik - "Když nic jinýho, považoval jsem to za dobrej způsob jak balit holky". Chinchilla taky přesvědčil svoji spolubydlící Fredericu, aby hrála na basu, kterou jí následně sehnal přes eBay. Dalším členem kapely se stal Argosův kamarád, který se taky právě přestěhoval do Londýna - Ian Catskilkin. Ten kdysi hrával v heavy rockové kapele Orco ("něco jako Led Zepellin, ale s lepšíma účesama"), takže přesvědčit ho k účasti na novém projektu nebyl problém. Na posledního člena kapely jim dal tip další kamarád, který zaslechl, jak jeden chlapík někomu v autobusu vypráví, že hraje na bicí a prodává v secondhandu na Carnaby Street. Vydali se tam za ním, ale zrovna tam nebyl, tak mu nechali vzkaz, ať se v případě zájmu ozve. Mike nabídku přijal a tak v březnu roku 2003 vznikly Art Brut.

Po pár koncertech v Londýně a okolí nahráli demo Brutlegs, které obsahovalo ranou verzi písní Formed A Band, Modern Art a Moving to LA, který distribuovali přes svůj web. Skladba Formed A Band spatřila poprvé světlo světa na kompilaci vydavatelství Angular Records.

Tato kompilace se dostala do ruky jednomu hudebnímu publicistovi, který poslal Mp3ku s písničkou Formed a Band labelu Rough Trade. Hodinu poté, co se písnička do vydavatelství dostala, byla na světě nabídka na vydání Formed a Band jako singlu. Ten nakonec vychází v březnu 2004 a jeho maximem se stává 52.příčka v UK single charts s 5,000 prodanými kopiemi. V mnoha anketách také zabodoval v kategorii "singl roku". Magazín Blender (po Roling Stone druhý největší v USA) dokonce Artbrut označil za nejlepší kapelu bez nahrávací smlouvy v UK.

Další singl (Modern Art a My Little Brother) vychází na labelu Fierce Panda v prosinci 2004 a se 49.Místem v singles charts dosahuje do té doby nejlepšího výsledku kapely i labelu Fierce Panda. Všechny obaly tohoto sedmipalce byly ručně zdobené nejenom členy kapely, ale i samotnými fanouškyběhem koncertů. Jedna taková "výtvarná session" skončila tak, že nejenom pódium, ale i publikum bylo kompletně pokryto fluorescentní růžovou!

Začátkem roku 2005 dokončují své debutové album, jehož vydání přichází v březnu. Mezitím rozšiřují řady svých fanoušků o takové osobnosti a kapely jako Graham Coxon, British Sea Power, Libertines, Hope of the States a další. Dokonce i Bez z Happy Mondays se snažil dostat se za nimi na pódium během jednoho jejich koncertu, ale byl tak na kaši, že ani pomoc členů kapely nebyla  nic platná.
V srpnu 2005 kapelu z osobních důvodů opouští Chris Chinchilla, kterého nahrazuje Jasper Future. Ten do kapely velice rychle zapadá, především co se týče stylu kalení. 15. ledna se máme v Abatonu na co těšit!

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016