PARTYINFO

 

MECCAMIX 1ST ANNIVERSARY

Datum konání:
21.01.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
1st stage: Steve Smart (www.kiss100.com), Loutka, Neo
2nd stage: Jason Harries & Lee Grant (Rumba, Wakefield), Chicochillinfour, Deeptuned djs
Live:
Mc Manda
Info:
http://www.mecca.cz
Popis:
limitovaná kapacita klubu
oficiální warm-up od 20:00 - 23:00 s 50% slevou na nápojů
vstup: 290/490 czk
 
 
Meccamix: Steve Smart - rozhovor
Steve Smart už dnes navštíví pražskou Meccu. Pořadatelé s ním proto připravili následující rozhovor.
 

Steve Smart - rozhovor

Jsi součástí obrovské kolosu - londýnské rozhlasové stanice KISS 100, řekni mi něco o jejích aktivitách, jací umělci & DJs pod vás spadají? Co znamená KISS FM v Londýně a co pro tebe osobně?

 
Kiss 100 je jedničkou svého druhu v Británii s posluchačskou strukturou mezi 15 -24 lety. Toto rádio jsem poslouchal už jako dítě a nikdy by mě nenapadlo, že tam budu řídit hlavní sobotní pořad o taneční hudbě. V
současnosti jsem členem Kiss 100 crew už přes pět let a snažím se maximálně o to, aby moje show stále představovala vlajkovou loď této stanice, což samozřejmě znamenalo spoustu tvrdé práce, ale určitě to stálo za to. Show se jmenuje "Saturday Night Floorfillers Show", teď jsou tomu dva roky, co běží a pracovat na tomto projektu mě stále nepřestává bavit.


Slyšel jsem, že tvá show je co do poslechovosti hlavním konkurentem celosvětově známé show Peta Tonga na BBC Radio 1? Jak dlouho celá show trvá, kdy je možné si ji poslechnout a co je její hlavní ideou?

Show trvá 3 hodiny, vysílá se každou sobotu mezi 20.00 a 23.00 a lidé v Česku si ji mohou naladit na internetu na www.Kiss100.com živě. Moje show je naprosto hodnověrný vzorek toho nejlepšího, co může člověk v Británii večer slyšet v klubech, pokud vyrazí ven. Neustále nás kontaktuje obrovská spousta lidí s dotazy kam vyrazit, co se děje a my se jim snažíme dát vzorek toho absolutně nejlepšího. Stylově se jedná o stoprocentně houseovou show, začíná se spíš funky a set končívá pěkně rozjetě, našláple. Moje show je považována za hlavního rivala Peta Tonga na BBC Radio 1, zatímco on má svoji v pátek, já¨vysílám v sobotu, což si myslím, že je velmi rozumné :-)

Kde všude hráváš doma a kde už jsi hrál ve světě? Kde hráváš nejraději?

Měl jsem to štěstí hrát na těch nejvýznamějších tanečních akcích a festivalech jako jsou Homelands festival, jinak jsem rezidentem londýnského klubu The Cross na noci, kde pravidelně hrajeme s Xpress2, jinak jsem hrál ve Španělsku, Austrálii, Francii, Turecku, Sibiři a musím také zcela otevřeně doznat, že mým pravým favoritem je Rusko, protože lidé jsou tam neuvěřitelně rozjetí, tudíž se mi tam skvěle hraje. Moc se těším do Prahy a doufám, že to možná i předčí mé dosavadní zážitky. 
 
Vím, že sám skládáš hudbu, můžeš prozradit něco ze své autorské kuchyně? Je něco, na co se v současnosti nevíce zaměřuješ?

Produkuji pod jménem Steve Smart i pod jinými pseudonymy a projekty. Mnoho mých nahrávek či remixů se stalo skutečnými hitovkami, které pravidelně hrály Djské legendy jako Sasha, Danny Tenaglia, Paul Oakenfold nebo Seb Fontaine. Teď jsem dodělal jeden track pro Ministry of Sound. Rok 2006 se zdá být z pohledu vydávání desek ještě daleko úspěšnější než rok předešlý, protože si založím vlastní label a zcela určitě také uslyšíte celou řadu mých skaldeb či remixů tuto sobotu v Mecce.

Kam momentálně směřuješ? Jaké jsou plány na rok 2006?
I moje plány do nového roku souvisejí maximálně s uvedením do provozu mého vlastního vydavatelství. Chystám se přijmout ještě rezidentury v některých klubech v Británii, možná i jeden v Evropě, protože jsem přesvědčen, že stejně důležité jako skládat, je pravidelně se vracet do klubů mezi lidi a představovat jim svou hudbu osobně jako DJ.

Je v současnosti v Londýně na klubové scéně nějaký silný trend?

TV Londýně je v tuto chvíli tolik druhů nejrůznějších akcí a klubů, že ty jsou čím dál víc aktivnější a vynelézavější v tom jak nalákat nové lidi. Obecně lze říct, že housová scéna má v Londýně na jakékoliv větší akci či hlavní místnosti jakéhokoliv klubu silně electro pozadí a atmosféru.

Jak vypadá tvůj normální pracovní den?

Když nehraju, tak se snažím svůj čas trávit maximálně ve studiu prací na svých skladbách, jinak se věnuju ještě celé řadě dalších aktivit spojených s prací v rádiu, takže můj denní program je na 90% spojen s muzikou, kterou mám rád. Z toho vyplývá, že se také musím udržovat v kondici, čehož se snažím docílit běháním a cvičením. Pokud mi zbyde čas, tak se snažím dívat na fotbal, jakožto velký fanda klubu Tottenham Hotspur a vlastník celoroční vstupenky na jejich utkání.

Jak bys popsal styl hudby, který hraješ?
 
Vostře, abych řekl pravdu, nicméně se samozřejmě přizpůsobuji publiku, ale většinou to je funky house s řadou razantnějších prvků a melodickými pasážemi . 

Byl jsi už někdy v Praze? Těšíš se? Slyšels už někdy o klubu Mecca?

Bohužel ne! Už jsem o klubu Mecca slyšel a stejně tak i o krásách Prahy, takže se už zkrátka nemůžu dočkat! Těšte se.

 
Meccamix oslaví v sobotu 1. narozeniny První narozeniny Meccamixu příští sobotu 1. výročí Meccamixu: soutěž o volné vstupy

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016