PARTYINFO

 

AIRCROSS SPECIAL

Datum konání:
03.02.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Machine Funck (AON), Monotype (Techno.cz), Dialect (AON), breakstage: Josef Sedloň, Kaplick, Brada
Live:
The 65D Mavericks (Inceptive, UK), The Cyp Project (Inceptive, CZ)
Info:
http://www.rbcn.wz.cz...
Popis:
start 21:00, vstup 40/80 czk
 
 
The 65D Mavericks vystoupí dnes v Crossu
Dnešní večer v pražském klubu Cross je vyhrazen akci Aircross Special, v rámci které uslyšíte britské duo The 65 D Mavericks a český techno objev The Cyp Project. Kromě nich se vás budou snažit bavit například domácí Machine Funck, Josef Sedloň, Monotype a řada dalších. To vše za sympatických 80 korun vstupného. Techno.cz doporučuje!
 

Pražský klub Cross tuto svéráznou dvojici techno producentů přivítá 03. února 2006 pod hlavičkou klubovky Aircross s přídavkem Special. Věřte, že speciální opravdu bude. 65D Mavs patří k absolutní světové špičce. Kdo stojí za názvem projektu? Richard Polson (zakladatel Surface Records, spoluzakladatel Blueprint Records a polovina projektu Outline s Jamesem Ruskinem) a Nick Dunton (nekompromisní Dj, producent a velký bavič) se potkali někdy v polovině 90.let minulého století a od té doby spolu vytvořili nespočet nahrávek od temného electra až po velmi drsné techno. Nejzásadnější materiál vydali na svém labelu Surface records a labelech Blueprint, Coda a Cosmic. Poslední 2 roky patří k nejžádanějším remixerům britské klubové techno scény. Jejich jména se poslední rok skloňují spolu s jménem jejich labelu Inceptive, na kterém se snaží vydávat velmi zajímavou klubovou hudbu…

S labelem Inceptive je velmi úzce spjat i další živý projekt, který vystoupí na Aircross Special. Pod pseudem The Cyp Project se ukrývá Lukáš Novotný z Kutné Hory. Projekt CYP spatřil světlo světa v roce 1998 jehož hlavní pointou je tvorba inteligentní industriální elektronické hudby. Lukášova hudební vize se začala formulovat v roce 1995 díky silné vlně hip-hopu. V roce 1996 spatřil světlo světa Cyp. Zásadní vliv na síle projevu mají díky workmixu 005 dje a později přítele Daha težkotonážní kalibry Olivera HoJamese Ruskina a Surgeona, jenž v roce 1999 ucelují formu. Tvar už pak jen v roce 2002 dodává nezkrotná organická hmota geniálního LP Defining the Sympton od The 65d Mavericks. V roce 2005 přichází první odpověď, EP Territory Of Fear. 3 roky tedy trvala cesta Lukáše ze studia na černý vinyl podepsaný a orazítkovaný jeho největšími vzory. Pokud si myslíte, že to je spíše náhoda… na labelu Inceptive se chystá kompletní album.

Na Aircross Special není žádný support dj. Všichni vystupující jsou umístěni s jasnou vizí gradujícího mejdanu. A co takhle Machine Funck? Dvojice tvořená eklekticky smýšlejícími Dji Nailerem (absolvent RedBullMusicAcademy2005 v americkém Seattle) a Abuem. Oba se vždy připravují velmi svědomitě na jejich pekelná vystoupení ze 4 gramofonů a 2 mixů. Zdá se vám to příliš kabelů? Přidejme samplery, groovebox a mikrofon.

Na Aircross se po odmlce vrací zástupce bookingu Techno.cz. Je jím Monotype, který patří v současné době se svým projevem k tomu nejzajímavějšímu v tvrdším klubovém technu. Po několika letech aktivního hraní se již několik měsíců specializuje na hraní ze 3 gramofonů. Co vás čeká a nemine? Hodně inspirace, valivých beatů a zadumaných ploch. Bojíte se tmy?

Pořadateli večírků Aircross jsou spolu s klubem Cross DJs Dialect a Reznyk, kteří jsou jeho nedílnou hudební součástí. Tentokráte se představí Michael Pullman aka Dialect. Rezident Aircrossu a spolutvůrce promotion bandy Rubicon začínal v pražské LIVC škole Djingu pod taktovkou Ghonzalese. Tvrdým tréninkem nejen na gramofonech, ale i v domácím studiu se Dialect pozvolna dostává do povědomí široké veřejnosti. Dialect razí velmi tvrdý a nalomený beat. Naproti tomu začal produkovat spolu s Monotypem minimalové skladby. Otázka zůstává jediná… prorazí Dialect dřív s produkcí nebo jako DJ?

Machine Funck, Monotype i Dialect patří do rodiny AON Promotions.

Aircross je jeden z nejmladších alternativních prostorů v Praze. Přesto patří k těm nejvyhledávanějším. Klub jako takový nabízí dobrý zvuk, dobré posezení, levný bar a především unikátní a originální dekorace.

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016