PARTYINFO

 

TAKE CONTROL - MOVING SHADOW NIGHT

Datum konání:
24.02.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Calyx (Moving Shadow, Uk), Ghonzales, IM Cyber, Akira, Beast67, Saku, Brada, Heytos, Suki
Popis:
start 21:00, vstup 150/180 czk
Line-up:
22:00 – 01:00 Ghonzales + Beast 67
01:00 – 03:00 Calyx
03:00 – 05:00 IM Cyber + Akira
 
 
Take Control: poslední informace
Take Control: Calyx - profil
Datum 24. února se rychle blíží a s ním i druhé pokračování drum'n'bassové noci Take Control, tentokrát s labelem Moving Shadow. Reprezentovat přijede DJ a producent Calyx. Jeho profil najdete v následujícím článku.
 

Calyx - profil

Naprůměrných producentů a DJů zároveň se na drum´n´bassové scéně moc nenajde. U Calyxe se ale nespálíte ani v jednom. V loňském roce vyložil esa na stůl nejdřív v podobě svého debutové alba No Turning Back, a pak ho ještě stihnul uzavřít špičkově namixovanou kompilací pro label Moving Shadow.

Propracovanost a silnou hudební stránku tracků závidí Calyxovi kde kdo. Jenže který jiný producent hrál na pět nástrojů, živil se jako profesionální kytarista v jazzových a funkových kapelách a do toho ještě stihnul vystudovat antropologii na Oxfordu? :) Na slavné vysoké škole se Larry Cons seznámil jak s drum´n´bassem, tak s jeho fanatickým fanouškem Chrisem Rushem, se kterým v roce 1996 založil původně dvoučlenný projekt Calyx. Krátce na to už pánové vydávali na značkách No-U-Turn, Rugged Vinyl a samozřejmě Moving Shadow, se kterou je jméno Calyx zpečetěno dodnes. Po řadě úspěšných singlů ale přišel se začátkem nového milénia rozvod, Larry zůstal ve studiu sám, a aby těch změn nebylo málo, připletl se do cesty neposednému fresbee, které ho uložilo s pošramocenou páteří na půl roku do postele.

Osamostatnění a pauza přinesly záhy hodně sladké ovoce - Calyxův debut Leviathan/Mindfold na labelu Metalheadz, The Wasteground EP a Killa EP na Moving Shadow, společný singl s Domem Rolandem Pnuematix/See the Light a pak hlavně nadupané Metalheadz ípíčko s tracky Inner Distance, Fear This, Dark Night a Headhunter, které jsou dodnes v kurzu i mezi nejuremcanějšími posluchači. Těm i svým kolegům ale přinesl Larry největší překvápko loni - remix Echova Out of Time na Violence, a pak hlavně Ilussions, Tearing Us Apart, Get Myself To You, spolupráci s Ill.Skillz Through Your Eyes nebo s Teebeem Cyclone/Follow The Leader, které jsou součástí alba No Turning Back a budou se vynášet do nebes ještě hodně dlouho.

Calyxovy djské dovednosti a bezchybnou selekci oceňují lidé na celém světě. Loni v létě namíchal mix pro server Dogs On Acid, označovaný mnohými za nejlepší set, jaký se v poslední době objevil; za opravdovou djskou učebnici. Možná že ho překoná právě 24. 2. v Abatonu na Take Control...

 
Take Control: speciální cena vstupenky s cd od Calyxe Další Take Control bude hostit Calyxe z Moving Shadow

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016