PARTYINFO

 

BIOSPHERE

Datum konání:
19.01.2006 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Biosphere (NOR), Kora Et Le Mechanix (CZ)
Popis:
vstup 250/290 czk, start 19:30
 
 
Biosphere ve čtvrtek v Paláci Akropolis
Fanoušci ambientu mají čtvrtek 19. ledna určitě v diáři vyznačený červeně. Pražský Palác Akropolis totiž přivítá jednu z nejdůležitějších ikon tohoto hudebního směru. Norská formace Biosphere zavítá do Prahy v rámci projektu Music Infinity, snažící se zprostředkovat domácím posluchačům to nejzajímavější ze světové alternativní scény.
 

Geir Jenssen známý především jako BIOSPHERE je považovaný za jednu z nejdůležitějších postav norské hudební scény a jeden ze základních kamenů ambientní hudby vůbec.

Už koncem 80. let byl se svou kapelou Bel Canto jedním z tahounů tehdejší alternativní scény. Na přelomu 90. let, okouzlený technem, nahrál pod jménem Bleep a s použitím sampleru své první sólové album. Později už jako Biosphere začíná inklinovat spíše k ambientu, který mu díky své hloubavé emotivní povaze pomáhá s citem pronikat do duší posluchačů.

Šíře jeho tvorby je ohraničená téměř dvěma dekádami, nezapomenutelnými alby jako např. Microgravity (1992), Patashnik (1994), Substrata (1997), nespočtem remixů a zvukových instalací doslova posouvajících hranice vnímání hudby. Právě jemu vděčíme za to, že se ambient „doposud neproměnil v bylinkový čaj“. Jeho poslední, sedmý albový počin vyšel na vinylu na podzim 2005 pod názvem Dropsonde (Touch rec.), a najdeme zde oproti předchozím nahrávkám také náznaky jazzových prvků či vlivy downtempa.
http://www.biosphere.no

Vystoupení BIOSPHERE proběhne v rámci nového projektu Paláce Akropolis a Josefa Sedloně s názvem MUSIC INFINITY, jehož hlavní ambicí je zprostředkovat posluchačům převážně premiérová setkání s tvorbou vybraných umělců a projektů světové alternativní scény.

V rámci projektu MUSIC INFINITY 2006, plánujeme dále představit tyto interprety:

The Bays (10.3. 2006)
Nils Petter Molvaer (duben)
Sylvain Chauveau (květen)
David Sylvian (červen)
Ulrich Schnauss
Telefon Tel Aviv
Cinematic Orchestra
Midaircondo

 

Reporty

 
Report z koncertu Biosphere od Myclicka
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016