PARTYINFO

 

CONNECT 2 FOUNDATION ANEB 10 LET TECHNO.CZ

Datum konání:
04.03.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Non-Stop-DJs (UK), Toky (SK), Nika77 (techno.cz), Monotype (techno.cz), Pavel Krejdl (techno.cz), Deepdance (techno.cz), Besta (techno.cz), Ash, Face (techno.cz), Machine Funck (AON)
Live:
Matrix aka Fishguard (techno.cz)
Info:
info@techno.cz
Line-up:
21:00 MONOTYPE (Techno.cz/AON/Encore)
23:00 PAVEL KREJDL (Techno.cz)
00:00 MATRIX aka FISHGUARD semi-live set (Techno.cz/Sitcom)
01:00 NON STOP DJS (Non Stop Recordings,UK)
02:30 TOKY (Standa/Numb,SK)
04:00 NIKA77 (Techno.cz)
05:00 DEEPDANCE (Techno.cz)
 
 
 
Non Stop DJs: Angláni, kteří nikdy nepřestanou
Hlavní hvězdou narozeninového mejdanu Techno.cz Connect 2 Foundation je londýnská dvojice DJů a producentů Non Stop DJs. Že nevíte o koho jde a co hrají? Máte možnost se to dovědět právě teď.
 

NON STOP DJs / UK
Techno.cz a AON Promotions se rozhodli oslavit 10. narozeniny serveru Techno.cz něčím novým a neotřelým. A právě proto pozvali Non Stop DJs, kteří Vám předvedou, co je to pravý Ghettotech.

Non Stop DJs se proslavili svou precizní djskou technikou a skvělou původní produkcí. To jim dohromady získalo reputaci "kmotrů" tohoto stylu.

Jako ex-residenti londýnských Wide parties, se Non Stop DJs ocitli, společně s Debasser a Supremena špici vlny Ghettotech, která se převalila evropskými kluby a vystupovali po boku mezinárodních hvězd jako jsou DJ Godfather, DJ Assault, Disco D, Keith Tucker, DJ Rolando, Kevin Saunderson, Robert Hood a Ed DMX. Na prestižním labelu Novamute, pak vyšlo v roce 2003 mixované CD pod názvem "Cutlass Supreme Presents UK Bass", pro které duo Non Stop DJs dodalo hned 3 tracky. (Na labelu Novamute vydávají svou tvorbu takové hvězdy jako jsou Richie Hawtin aka Platikman, Speedy J, Umek, Darren Price, Space DJs a mnozí další. Novamute je sublabel Mute, který je základnou legendárních Depeche Mode, Laibach, Goldfrapp, Mobyho a mnoha dalších)

Mnohým úžasem padla čelist, když se na konci roku 2003 objevil, dnes již legendární, mix All Cylinders, který byl poskládaný z neuvěřitelných 112 tracků. Poznávacím znamením NSDJs se stalo požívání programu Ableton, čím oživili své djské sety, a který použili i při nahrávání All Cylinders. Tahle muzika dokáze pořádně nakopnout každou party.

Jejich vlastní label Non Stop Recordings se stal platformou pro vydávání jejich neotřelé tvorby. EP Furiours se šesti původními tracky, které vydali v roce 2004 se stalo hudební údálostí; slyšet bylo nejen na legendárním BBC Radio 1, ale dostalo se mu celosvětové podpory od DJs jako Godfather nebo Rolando, skvěle se chytlo také na detroitských rádiích a Dave Clarke ho pasoval na nejlepší track května 2004 ve své electro & techno chart. Tohle EP v sobě smíchalo mnohé vlivy, stejně jako vlastní sety NSDJs, od electro bass, ghetto house a techna až po detroitský ghettotech a další styly.

Vedle svých djských vystoupení po celém světě, přípravují NSDJs svou další desku, která by se měla již brzy objevit na jejich Non Stop Recording labelu.

Co je Ghettotech? aneb trocha teorie nikoho nezabije
Ghettotech je hudební styl, který v sobě mísí mnoho dalších stylů počínaje chicagským ghetto housem, electrem, hip-hopem, přez techno až po vokální polohy Miami Bass. Jedná se o neskutečně bohatou hudební koláž, která osciluje v rychlostech od 145 po 170 bpm a vyznačuje se velmi často až pornografickými texty. Pro hudební začátečníky – JE TO FUCKED HUSTĚ SVIŽNEJ NÁŠUP!
Vedle názvu Ghettotech se můžete také setkat s označeními Ghetto Tech, GhettoTek či GhettoTec nebo dokonce Detroit Bass, Booty Bass, Booty Music. Někdy potom s verzemi Tech, Ghetto, Ghetto Shit a v poslední době také Accelerated Funk. To jenom dokazuje, jak široký hudební záběr tento styl má a jak těžko se dá definovat.
Samotný styl datuje své počátky do roku 1994 a spojuje svůj vznik s Detroitem, kde vzniknul pod vlivem Miami Bass a Chicago Ghetto House. Dnes již se nezadržitelně šíří po celém světě jako jedna z nejprogresivnějších variat Dance Music.

Ghettotech – styl, který zasáhl USA jako uragán. Styl, který v sobě mísí nejrůznější hudební žánry taneční muziky. Je to styl, který jste již měli možnost mnohokrát slyšet, aniž by jste si to vlastně uvědomili. Styl, který reprezentují takové hvězdy jako Dave Clarke, Space DJs a dalších…

 
Skandální Machine Funck na Foundation stage Techno.cz oslaví v Roxy 10. narozeniny

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016