PARTYINFO

 

METROPOLIS INDIES SESSION

Datum konání:
11.02.2006 - sobota
Místo konání:
Brno - Mersey
DJs:
Javas, Koala
Live:
Grove (live)
Info:
http://www.mersey.cz...
produkce@netpolis.cz
Popis:
Křest CD Iva Bittová / DJ Javas - The Party
 
 
Křest Javasovy CD kompilace The Party bude v Mersey
Týdeník Metropolis ve spolupráci s hudebním vydavatelstvím Indies pro vás připravili 11. 2. večírek v klubu Mersey, kde Iva Bittová svou účastí a Javas DJským setem společně oslaví vznik CD kompilace The Party, vycházející u produkční skupiny MG Indies records.
 

Kromě Javase se o produkci postará také zkušený brněnský DJ Koala, jenž má na klub Mersey letité vazby. Tam v roce 1996 vzniklo jádro zdejší house scény, představované právě Javasem, Koalou a Vikem. Jako speciální host křtu je zván Marek Hájek alias Grove, který přispěl svým trackem ke kompilaci The Party. Jeho producentské hudební vyjádření v rytmech moderního breakbeatu ocenila už i taková jména taneční scény jako legendární britský DJ a producent Adam Freeland nebo domácí Jan Čechtický či Dušan Lipert z formace Ohm Square.

Mixovaná CD kompilace DJe Javase s improvizovaným vokálem Ivy Bittové je studiovým provedením zajímavého projektu české taneční scény, mapujícího dobu společného live vystupování. CD nahrávka obsahuje 12 Javasem kontinuálně namixovaných tracků od několika světově uznávaných producentů elektronické taneční muziky, jako např. Jeff Bennett (Swe), Tom Churchill (UK), Alex Moran aka Weekender (UK) a další, včetně Javasovy hitovky Infantil Pop.

Ke spojení Bittová/Javas došlo na české taneční scéně vlastně náhodou. Vše se začalo odvíjet v Mersey roku 1996, jehož dramaturgie nabrala nekompromisní směr k elektronické taneční hudbě. Hodně se v té době začínalo experimentovat na párty s autentickým vokálem, kde k DJům přibyli MCs a zpěváci. Odtud nebylo daleko k nápadu, proč nezkusit něco podobného v obsazení Javas a Bittová. Po premiéře v roce 1998 se z vystoupení DJe Javase a Ivy Bittové stala vyhledávaná show. Na vrcholu boomu vystupovali společně osmkrát do roka a Javasův proměnlivý houseový rytmus s náznaky dubu se ukázal jako adekvátní prostředí pro krátké melodické experimenty s hlasem a později i houslemi či jinými nástroji. Iva Bittová ve strohých vyjádřeních pro média uvedla, že k taneční elektronické hudbě se dostala díky svému synovi. Vystupování s DJem nechtěla srovnávat s koncertem, protože hudba tu má jiné poselství: „Důležité je si na ni zatancovat.“

Zrovna tak můžete i vy tancovat druhou únorovou sobotu až do rána právě na křtu CD kompilace The Party v Mersey a vychutnat si atmosféru rozjetého nočního mejdanu spolu se všemi zúčastněnými protagonisty akce Metropolis Indies Session.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016