PARTYINFO

 

SCRATCH

Datum konání:
18.03.2006 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Awadi (Senegal), Jižní Pionýři, Prago Union
 
 
Scratch: Didier Awadi a Prago Union ve Flédě
Zajímavý hip-hopový večírek má na programu brněnský klub Fléda. Příští sobotu zde vystoupí senegalský rapper Didier Awadi, který je považován za jednu z nejdůležitějších postav současného frankofonního hip-hopu. Spolu s ním uslyšíte  domácí formace Prago Union a Jižní Pionýry.
 

Didier Awadi (1969) je dnes považován za kultovní postavu frankofonního rapu a hip-hopu. Držitel ceny rozhlasové stanice RFI Musiques du monde – Hudby světa (2003) se již od mládí věnuje hip hopu.

Jeho hudba, která kombinuje moderní technologie a nový sound z USA a Evropy s tradičními africkými elementy, se stala vlajkovou lodí senegalského hip-hopového hnutí. Již ve svém prvním sólovém albu Parole d’honneur (2001) neskrývá Awadi své panafrické přesvědčení a atakuje řadu zásadních otázek rodného kontinentu jako zadluženost, promarněný majetek či politické tlaky.

Jako jedna z tváří kampaně se angažuje pro organizace Fair Trade a charitativní obchody Oxfam. V roce 2005 vydal nové album Un autre monde est possible. Angažované, revolucionářské album na vynikající muzikantské úrovni a vytříbenosti představí Didier Awadi i na svém koncertě ve Flédě!
www.awadimusic.com

PRAGO UNION
je dvojčlenná parta, která spolu s koncertním členem Dědkem zastupuje na pražské scéně klasické hip hopové postupy, známé jako tru skool hip hop. Tradiční samply, nabušené beaty, nabručené basy a nabroušené rýmy charakterizují Prago Union.

Se zkušeností z předchozích projektů (6 Polnic, Rigor Morfiu, Chaozz…) a bohatou diskografií vydali v loňském roce debutové album HDP (Hrubej domácí produkt). Prago Union: Kato (aka Def, MC), DJ Skupla, Dědek (MC)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016