PARTYINFO

 

Datum konání:
16.02.2006 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Xavier Baumaxa
Popis:
start 19:00, vstup 100 czk
 
 
Xavier Baumaxa ve čtvrtek v Roxy
tento čtvrtek vystoupí v pražském klubu Roxy litvínovský jednočlenný projekt Xavier Baumaxa, jehož profil najdete v následujícím článku.
 

Xavier Baumaxa - profil

Xavier Baumaxa, litvínovský rodák, ústřední postava jednočlenné kapely, písničkář, showman s úchylným humorem a zdatný parodizér všeho masového, co se dostane do jeho zorného pole; už jen jeho pseudonym – vznikl odvozením od místa jeho zaměstnání ("hobby hypermarket" Baumax).

Xavier se umí postavit ke hře na kytaru opravdu nevšedním způsobem, v jeho mluveném a zpívaném projevu není problém rozpoznat hlas současných hvězd hudební scény. Texty prý vznikají vesměs výhradně na záchodě, absurdita, prvoplánovité fráze a "nahlavupadlost" v sobě skrývají jasný názor, bez pardonu odhalující problémy současné doby.

Xavierův debut Fenkám vyšel v roce 2003, druhý kousek vyšel v minulém roce (příznačně 1. dubna), nese název Buranissimo forte a mimo jiné obsahuje víc než vtipnou parodii na česko-slovenský hip-hop, píseň Ozajstný hip-hop, kterou si celou, stejně jako několik dalších, můžete stáhnout na stránkách Freemusic.cz.

Další informace, fotky, texty nebo třeba i Xavierův blog najdete na xavi.litvinoff.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016