PARTYINFO

 

FREE MONDAYS IN ABATON

Datum konání:
27.02.2006 - pondělí
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Drahota, guests
Live:
4LYN (D), Julia (A)
Popis:
start 20:00, vstup zdarma
 
 
4lyn a Julia ruší vystoupení v Abatonu Free Mondays in Abaton: 4Lyn a Julia
4lyn a Julia na Free Mondays in Abaton
Další Free Mondays in Abaton se ponese v duchu ostrých kytar a pořádného rockandrollu.
 

Do Abatonu zamíří dvě evropské rockové hvězdy, 4lyn a Julia, které vyprodávají velké koncertní haly a jejichž desky i koncerty kritici opěvují pro jejich profesionalitu a neotřelost. Přijďte si i vy užít pořádnou decibelovou nakládačku do klubu, který má jako jediný v Praze zvuk ostrý jako břitva bez soundlimitu. Navíc po koncertě můžete křepčit až do brzkých ranních hodin spolu s DJ Drahotou a jeho hosty. Kdy? V pondělí 27.února od osmi večer, samozřejmě zadarmo!

4Lyn
Německá skupina 4Lyn se dostala do povědomí nu-metalových příznivců v roce 2000, kdy předskakovali americké kapele Papa Roach na jejich tour. Za poslední roky však absolvovali několik svých úspěšných tour při nichž v sousedním Německu vyprodávali velké haly a díky několika jejich hraní v česku i zde mají velkou řadu svých příznivců. Jejich show bývají bezprostřední ale maximálně profesionální. Kvartet ve složení Ron "Braz" Clauss (zpěv), René "Russo" Knupper (kytary), Björn "Biggdee" Düssler (basa) a Sascha "Chino" Carrilho (bicí) se již svou první debutovou deskou se dostal do evropských hitparád. 4lyn je v dnešní době podle zahraničních materiálů nejúspěšnější nu-metalová skupina v Evropě. Pokud vynecháme Linkin Park, kteří se stylizují spíše do role popových hvězd, pak 4lyn by právem mohli vládnout této hudební kategorii. To, že nejde jen o nafouknutou bublinu, ilustruje fakt, že má skupina již 6 profesionálních videoklipů okupujících MTV a Vivu a podíl na soundtracku k filmu xXx. Svou poslední deskou Take It As A Compliment předložili všem pochybovačům důkaz, že rozhodně nejsou provinční, umělou, nenápaditou partičkou. Naopak, pokud by měl nu-metal najít cestu zpět na výsluní, chlapci z Hamburku by mohli být tou správnou volbou.

Julia
Hokejoví příznivci si možná vzpomenou na oficiální hymnu loňského hokejového mistrovství světa ve Vídni Beautiful. Odtud také pochází tato rocková kapela, která je ve své domovině velmi populární a na koncertech hojně navštěvovaná. Kapela byla založena v roce 2000 v rakouském hlavním městě Vídni a hraje ve složení Koma- zpěv,Karl Mayr - kytara,Alex Schell - basa a Alex Schuster - bicí.Do dnešního dne odehráli více než 300 koncertů v Rakousku, Německu, Švýcarsku, Itálii a dalších zemích včetně ČR, kde byli k vidění naposledy na loňském ročníku Love Planet. Kromě toho stihli nahrát a vydat dvě EP (Antidepression/Aircondition v roce 2001, Put to sleep v roce 2002) a následně debutové album Songs about decay (2004), jejich skladby vyšly na několika samplerech (např. Air and Style 02) a k tomu stihli složit a natočit hudbu ke krátkému filmu Nachtmusik s Katjou Riemann v hlavní roli.

Přestože kariéra skupiny je zatím krátká, jejich úspěch je naprosto zřejmý. Masivní rotace na rádio FM4 (nejposlouchanější alternativní stanice v Rakousku a jižním Německu) jejich singlů "Perfect" (5 týdnů v Top 20), "Estelle" and "Beautifull" jim pomohl k vydání jejich debutu Songs About Decay (mokey/BMG) v Rakousku v lednu 2004. Ještě na podzim téhož roku deska vychází i v Německu a Švýcarsku. 10.února 2006 vychází jejich nové album Sunrise u labelu monkey music/universal.

Všem, kteří se zajímají o nabuzené a talentované kapely má Julia co nabídnout. Soustředěný a bezchybný výkon naživo, energická show, to vše propojené s talentem a skladatelským know-how - mix díky kterému má Julia opravdu co nabídnout!

Více informací naleznete na www.4lyn.de a www.julia.co.at.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016