PARTYINFO

 

BREAKPOINT

Datum konání:
25.03.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Yannick, Bo.dan
Info:
yannick.box@centrum.cz
 
 
Další BreakPoint už tuto sobotu
V prostorném podniku s několika bary a klubem plných rozpařených usměvavých lidiček, vás tentokrát zbaví smyslů ve stylu electro progressive breaks dva již dávno protrénovaní DJs. Kápo a resident DJ Yannick který na sobě pracuje od roku 1998 a v roli hostujcího DJ Bo.Dan se startem od roku 2000. Pro přiblížení tu máme jejich Bio s profilem.
 

Dj Yannick

Energické, plné funky progressive elektro zvuku, zlomených i rovných beatů, tak lze ve stručnosti popsat sety DJ Yannicka.

On sám svůj osobitý styl hraní charakterizuje jako GroovyElektroBreaksMagorsHouse a intenzivně se mu věnuje něco přes 4 roky. Počátky jeho hraní se datují od roku 1998, kdy svůj vyhraněný styl teprve začínal hledat a mezi jeho deskami převládaly houseové, tech-houseové a techno labely.

Jeho nynější sety jsou těmito začátky, kdy se zaměřoval výhradně na taneční publikum, silně ovlivněny. Breakbeat mu však jako jediný, oproti jiným stylům, poskytl široké spektrum možností, takže dnes od něj můžeme slyšet i klidnější sety s příjemnými plochami, zajímavými offbeaty a vokály.

S citem dokáže přizpůsobit výběr desek prostředí a publiku, pro které hraje. Nejraději má mnohahodinové sety, které mu skýtají příležitost vystřídat všechny jeho oblíbené styly. Vidět a slyšet ho můžeme nejen v četných pražských klubech jako například Roxy ,Le Mirage, XT3, Akropolis, Swamp, Cross,Bukanýr nebo Chateu, ale také v klubech v Liberci,Táboře,Turnově, Jablonci nebo Brně.

Od březne loňského roku je rezidentem pravidelné noci v teplickém klubu Comix. V létě bývá častým účastníkem na různých open-air akcích, např. Shoot Gun, která patří mezi jeho oblíbené. Nedávno se zúčastnil jako host live pořadu Air Sofa na Radiu 1. V minulosti vystoupil na akcích po boku Djs Tayo, Lee Buridge nebo Nathan Coles.

Od října roku 2005 připravuje pořad Partypeople on air na Radiu Akropolis naladit si ho můžete každý pátek od 13:00 do 15:00 jedná se o kulturní přehled vždy uplynulého a následujícího týdne nechybějí ani zajímavý hosté z řad Pražských i mimo Pražských kapel,djs a performerů, tipy na víkend a spousta rozjetý hudby.

Od ledna 2006 rozjíždí residentní klubovou noc s názvem BREAKPOINT v Pražském klubu Chateau Rouge a v klubu RedBar v Táboře těšit se můžete na zajímavé hosty z řad předních českých djs.Březen 2006 Mix Demo měsíce v magazínu XMAG s názvem Dark and Long(double cd)

DJ Bo.Dan (Roxy booking, Solstice rec.)

Progressive house, tribal, sem tam tek-house, deep house a breaky

Progresivní sety DJe BO.DANA se dají jen těžko zaškatulkovat do nějakého stylu. Dokáže hrát progressive house s bublavými zvuky a groovy náladou v kombinaci s tribalovými rytmy a deepovými pasážemi. Zároveň je však schopen odehrát energií nabitý set, plný trancových prvků, industriálních zvuků a mohutných temných basů.

Poprvé navštěvuje klub Roxy okolo roku 1995 a postupně se pak seznamuje s taneční scénou. Své první gramofony si kupuje až v létě 2000, a začíná trénovat a tříbit si svůj zvuk. Ze začátku jeho sound ovlivňují djs Rai a Vilém, jejichž deep a tech-house mu byly hudebně nejblíže. Během roku dostává první nabídky na hraní a zhruba po roce začíná vystupovat v pražské Roxy na párty Free Mondays.

Koncem léta 2001 nahrává své první demo, na které vychází v časopise Bassline velmi pozitivní recenze. Postupně dostává možnost zahrát si ve většině klubů v Praze a navštěvuje i kluby na různých místech republiky.

V září 2002 nahrává demo s názvem Mood , které svou délkou pokrývá tři CD. V časopise Xmag vychází recenze až v březnu 2003, nicméně získává ocenění demo měsíce a Bassline mu přiřkl též skvělé hodnocení.

V létě 2003 dostává nabídku vystoupit na prvním ročníku festivalu Go Planet Roxy na progressive stage a nahrává demo Summer night pro dj-skou soutěž agentury Lighthouse. Ve výběru uspěje a díky tomu vystupuje na dnes již legendárním festivalu Open Air Field. Během tohoto léta ještě stihl navštívit slovenský festival La Mara Fest a hrát jako hlavní host  na oslavě narozenin klubu Klatka ve Varšavě v Polsku.

V roce 2004 získává společně s djem Raiem rezidentní noc Vlny na houseboatu Bukanýr. V březnu téhož roku startuje Bukanýr.cz booking jehož se stává členem a zároveň velitelem. V dubnu získává v časopise X-Mag demo měsíce za Progressif mix 1/2004. Do konce roku stále vystupuje po celé české republice a na Silvestra 2004 dostává příležitost hrát v pražské Roxy na hlavní stagei.

V roce 2005 se stává členem Roxy bookingu a zároveň se rozjíždí jeho společný label s djem Raiem, který nese název Solstice. V létě 2005  vystupuje na festivalech Cosmic Trip a Planet Love.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016