PARTYINFO

 

UK PROGRESSIVE TRANCE - ZRUŠENO

Datum konání:
04.07.2006 - úterý
Místo konání:
Praha - Malá sportovní hala - Incheba
DJs:
Martin Gredner (Fabric, CZ), Audiofly (Adrift, UK), Sasha (Global Underground, UK), Rai (Solstice Records, Roxy, CZ), Skool Of Thought (SuperCharged, UK), Splitloop (Against the Grain, UK), Josef Sedloň (Radio 1, CZ), 4:Tune Cookie (VJ Quark, SK), Stanzim (Quazi delict, CZ)
Line-up:
Main stage

22:00 – 00:00 Martin Gredner (Fabric, CZ)
00:00 – 02:00 Audiofly (Adrift, UK)
02:00 – 04:00 DJ Sasha (Global Underground, UK)
04:00 – 06:00 Rai (Solstice Records, CZ)

Red Zone

SKOOL OF THOUGHT (SuperCharged, UK)
Splitloop (Against the Grain, UK)
Josef Sedloň (Radio 1, CZ)
4:Tune Cookie (VJ Quark, SK)
Stanzim (Quazi delict, CZ)
 
 
 
Sasha opět nepřijede Soutěž o volné vstupy na Sashu
DJ Sasha už za týden v Praze
Světová ikona progressivního tranceu míří do naší metropole, aby v úterý 4. července rozhýbal Malou sportovní halu. Přinášíme line-up, informace o vstupenkách a biografie všech vystupujících.
 

DJ SASHA, LEADER OF PROGRESSIVE TRANCE, PŘIJÍŽDÍ PO PRAHY

DJ Sasha, jedna z ikon elektronické hudby, přijíždí 4. července do pražské Malé sportovní haly, aby předvedl, co znamená progressive trance roku 2006. Spolu s ním vystoupí britská dvojice Audiofly, která je na britských ostrovech novým žádaným jménem a Sasha si je vybral jako předskokany. Domácí scénu reprezentují zástupci pražského klubu Roxy DJ Rai a ostravského Fabriku Martin Gredner. Před Malou sportovní halou bude postaven stan Red Zone, kde zahrají letošní top jména progresivního breakbeatu.

DJ Sasha patří dlouhodobě mezi světové TOP DJe a zároveň je jedním z těch, kteří posouvají hranice technologií a nových trendů v mixingu. Byl jedním z prvních, kteří začali před několika lety hrát ze software Final Scratch a podobně jako třeba Richie Hawtin se na celém projektu výrazně podílel. S nástupem nové revoluční technologie Ableton Live! přesedlal Sasha na tento program a dnes je čelným představitelem Djů, kteří kráčí vždy o krok vpředu. Sashovo Djování je dnes ozdobou pfiedních světových tanečních akcí a festivalů, naposledy uchvátil publikum ve španělské Barceloně jako jeden z headlinerů festival Sónar.
Do Prahy s sebou přiveze Sasha samozřejmě také Ableton Live!, který je páteří jeho setů spolu s výkonným Apple laptopem. K tomu používá trojici CD playerů Pioneer CDJ 1000s, zapojených do mixu Allen & Heat V6.

Jak zní set Dje Sashy se můžete přesvědčit na webové stránce www.xmag.cz/sasha, která byla k akci právě spuštěna. Najdete tu nejen jeho set z letošního března In Sessions Maxima FM, ale také kompletní biografiie, soutěže o lístky a předprodej.


Tickets: TICKETPRO – www.ticketpro.cz, TECHNO.CZ – shop.techno.cz

Cena předprodej do 15.06.2006: 290 Kč plus poplatek
Cena předprodej do 04.07.2006: 390 Kč plus poplatek
Cena na místě: 490 Kč plus poplatek

Happy days – od úterý 27.6. do čtvrtka 29.6. při zakoupení 3 ks vstupenek v síti Ticketpro nebo na shop.techno.cz získáte 4 vstupenku zdarma!

Poslední týden budou též probíhat velké soutěže o vstupenky na webu i v rádiích, stay tuned!

Main stage budou dominovat projekce na DJ pultu a za DJem, které realizuje Phase společně se světelným parkem navrženým specielně pro deep atmosféru DJ Sashy. Světelný park a zvukový systém L‘Acoustics, na který si party publikum již zvyklo na největších akcích posledních dvou let, dodává společnost T-Servis a zaručuje kvalitní party zážitek. Bary budou jak na hlavní stage, tak bude otevřena i letní zahrádka, kde se bude možné občerstvit i schladit. Druhá stage bude ve stanu Red Zone před Průmyslovým palácem s klubovou atmosférou.


Main stage

SASHA (UK)

V roce 1997, kdy se navrátila prestižní anketa  DJ magu Top 100 DJs skončil na třetím místě, v roce 2000 dokonce na prvním a stabilně se drží v první pětce. Letos obsadil čtvrté místo za Armin Van Buurenem před Ferry Corstenem. Nejde tedy o žádnou rychlokvašku, ale již dlouhou dobu stabilně nejvyšší kvalitu si udržujícího Dje.

V České republice vystoupil dvakrát, poprvé 14.07.2001 na druhých narozeninách ZENu v Roxy a podruhé 04.07.2002 na festivalu Open Air Field před koncertem Chemical Brothers. Pamětníci si jistě vzpomenou, že Sasha již tehdy hypnotizoval svým specificky klidným a zároveň tanečním pojetím elektroniky.

Sasha byl vždy o krok napřed a spíše určoval trendy než že by se jimi řídil. V současnosti s sebou na vystoupení nevozí těžkou brašnu s vinyly, ale stejně jako například další vizionář Richie Hawtin používá Apple laptop a program Ableton Live.  Poslední regulérní album Involver vyšlo v říjnu minulý rok na značce Global Underground a aktuálně tamtéž mixovaná kompilace Fundacion NYC. Na barcelonském festivalu Sónar Sasha vystoupil na open air pódiu po Herbertovi v pět hodin ráno a opět předvedl, že jeho osobité sety dokážou zhypnotizovat dav, který se stáhnul ze všech ostatních stage. www.djsasha.com


AUDIOFLY (UK)

Audiofly jsou djské a producentské duo Luca Saporito a Anthony Middleton. Potkali se v roce 2002 ihned se prosadili na britské housové undergourndové scéně se svou experimentální produkcí. Mají za sebou celou řadu vlastních nahrávek, remixů i spoluprácí, například na labelu Low Pressings nebo s jazzovou zpěvačkou Priscillou. Pro svou pražskou show si je Sasha vybral jako zástupce společného bookingu jako předskokany. www.audioflymusic.com


RAI (CZ)

Progressivní sound house music jako takové, to jsou především Raiovy sety, zástupce Roxy bookingu. Často kombinuje více různorodých stylů do kompaktního celku. Jeho podání house music vyvolá často neopakovatelnou atmosféru, jelikož vedle pravidelných beatů do svých setů zahrnuje velké množství pocitových a melodických zvuků a zajímá ho vedle rytmické časti i hudební náplň skladeb.

RAI je poslední dobou též známý jako producent, který má na kontě remix pro takovou kapacitu jako Danny Howels, s podporou své tvorby u takových DJs, jako je Hernan Cattaneo, ale soustředící se především na svůj vlastní digitální label Solstice Records. www.roxy.cz/booking/djs/rai

MARTIN GREDNER

Martin Gredner je typickým představitelem ryzího progressive house/trance s neuvěřitelnou dávkou energie, logiky, příběhu a emocí. Pochází z Ostravy a je známý díky svému propojení s jedním z našich nejlepších klubů Fabrik. Jeho aktivity jsou rozsáhlé – kromě Djingu a dramaturgii ve Fabricu se věnuje vinylshopu nebo moderování v rádiu. Martin má v současnosti dvě rezidentní noci PROGRESSIVE (Paradogs club) a EVOLUTION (Fabric).Na obou byly jeho hosty jména jako Oliver Klein, Andrew K, Kosheen, ATB, Jimmy van M, Sedrick Snake, Tomcraft, Tomáš Haverlík a mnoho dalších zajímavých osobností z oblasti progressive house/trance.

Martin byl také na parties jako dj ve společnosti jako Armin van Buuren, Ferry Corsten, Remy, Angelo Mike,Taucher , Luis Paris,M.I.K.E., Darude, Kai Tracid, Hooligan, Poziom X… V roce 2005 dosáhl svého nejlepšího umístění v anketě Czech Dance Music Awards, kde se umístil na 4.místě v kategorii Dj roku. V květnovém čísle časopisu XMAG mu vyšlo mixované CD. www.martingredner.com

Red Zone

SKOOL OF THOUGHT (UK)

Breakbeatová hudební vydavatelství Against The Grain a SuperCharged jsou neodmyslitelně spojena s takovými jmény jako Freestylers, Krafty Kuts a samozřejmě Skool Of Though.

To je ten týpek, který stál za výbornými breakbeatovými předělávkami skladeb Superstylin od Groove Armady a Fight for your right od Beastie Boys. Časopis DJ Mag označil tohoto producenta v souvislosti s jeho albem Heavy Weight Breaks dokonce za “nedoceněného génia“, který se zasloužil velkou měrou o vznik nuskool break scény.

A abychom nezapomněli, on taky Skool Of Thought, aby toho nebylo málo, stojí i za jednou z největších britských breakbeatových parties. Lloyd Seymour aka  Skool Of Thought se DJingu věnuje už dvanáct let, ale věci kolem něj dostaly rychlý spád až před devíti lety. V roce 1997 totiž Seymour začal pořádat legendární party Carnage, kterou mnohé hudební časopisy označily za klíčovou událost pro vznik tzv. nu skool breakové scény.

Po čase se Lloyd přestěhoval do Brightonu, kde se spřátelil s Krafty Kutsem. Spolu tady rozjeli další úspěšnou party,  nazvanou SuperCharged, na které oba dva hráli jako rezidentní DJs. Tady také začala jejich dodnes fungující těsná spolupráce. Dnes jsou pravidelnými hosty party SuperCharged, která se právem řadí mezi nejlepší breakbeatové akce v celé Británii,  takové hvězdy jako třeba Stanton Warriors, Plump DJs nebo Rennie Pilgrem.

SPLITLOOP (UK)

Britská novinářka Annie Nightingale z BBC Radio One o debutovém albu irského breakbeatového projektu Splitloop prohlásila: „Na tuhle desky bych vsadila všechny prachy. Krátce po vydání alba Here On Business o dvojici Brendan Crowe a Philip Byrne z Dublinu, kde kdo mluvil jako o irském zázraku, v extrémech o breaktových U2. Dveře všech klubů na světě máte rázem otevřené. Jak se to stane, když jiní na takovou šanci čekají i celou kariéru? Jednoduše. Stačí, aby si vás všiml Krafty Kuts, vlastník renomovaného labelu Against The Grain a parta Freestylers, jejich doporučení je fantastickou vizitkou. Debut projektu Splitloop Here On Business byl také na Breakbeat Awards 2006 nominován v kategoriích Best album a Best producer.

JOSEF SEDLOŇ (CZ)

Hudební kariéra Josefa Sedloně je úzce spjata již od počátku 90. let s pražským Radiem 1. Přes EBM a manchester / rave scénu se dostal k taneční hudbě a od roku 1992 ji pak aktivně prosazoval v legendárním strahovském klubu 007 nebo v kladenském Klubu, 19 kde ješte mixoval z CD a kazet. V roce 1995 pak nastává zlom, Josef začíná kočírovat gramofonové kotouče a jeho sety plné acid trance a funky techna si budují přízeň návštěvníků nejrůznějších underground parties po celé ČR. Hudebně je Josef Sedloň jeden z nejeklektičtějších DJs u nás. Jeho sety jsou plné tribal zvuků, progressive breaků ale i groovey tribal techna. Vždy navodí silně energickou atmosféru, která dokáže v pravé chvíli vygradovat a navodit silně hypnotické "trance" zážitky. V současnosti se též velmi věnuje polámaným beatům, které i tlačí v populárním pořadu Breakbeat Conference na Radiu 1.

STANZIM (CZ)

Za život v těsném sepětí s hudbou vděčí především Rádiu 1, kde pracuje od jeho založení v roce 1991. Přes industriální elektroniku a manchesterskou kytarovou scénu se dostal k taneční hudbě. "Spouštěcí" d'n'b skladbou pro něj byla Goldieho "Inner City Life", která vedla k pořízení páru Technicsů a malého mixpultu bez korekcí v roce 1996. Dává přednost skladbám s členitou rytmikou různého tempa – od junglu přes breakbeat až k downtempu – a spíš pocitům než tvrzením.

Na Rádiu 1 se snaží každou neděli mezi 15. a 19. hodinou plout náladově a eklekticky. Závěrečná hodinka s názvem Air Sofa patří hostujícímu DJi, který by měl posluchače v šest vlídně unést a před sedmou je zase v pořádku vrátit do gauče. Za dobu svého působení na naší taneční scéně vystoupil společně s mnoha DJs patřících k naší špičce. Ze zahraničních jmenujme např.: Doc Scott, Suv, SKC, Richard Dorfmeister, Fauna Flash, Kabuki...

4:TUNE COOKIE (SK)

Znáte VJ Quarka a jeho ulítlé projekce? Tak tentokrát se v RED ZONE předvede jako DJ. Připravil neuvěřitelný breakbeatový set plný širokospektrálních, atmosférických nalomených beatů s příměsí elektra. Mezi jeho oblíbené labely patří Marine Parade, Distinctive, Lot49 nebo Mantra Breaks.


Main stage - lineup:

22:00 – 00:00 Martin Gredner (Fabric, CZ)
00:00 – 02:00 Audiofly (Adrift, UK)
02:00 – 04:00 DJ Sasha (Global Underground, UK)
04:00 – 06:00 Rai (Solstice Records, CZ)

Red Zone - lineup:

SKOOL OF THOUGHT (SuperCharged, UK)
Splitloop (Against the Grain, UK)
Josef Sedloň (Radio 1, CZ)
4:Tune Cookie (VJ Quark, SK)
Stanzim (Quazi delict, CZ)

 
Nejlevnější vstupenky na Sashu pouze do čtvrtka Sasha v Praze vystoupí nakonec už 4. července

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016