PARTYINFO

 

FREE MONDAYS IN ABATON

Datum konání:
06.03.2006 - pondělí
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Ghonzales, Stanzim
Live:
LU, Folk 3 mail, Selfbrush
Info:
http://www.prostorabaton.cz
Popis:
Start 20:00
 
 
FM in Abaton: LU, Folk 3 Mail, Selfbrush
Kytary a elektronika na Free Mondays in Abaton v podání LU, Folk 3 Mail a Selfbrush. Dále vystoupí DJové Stanzim a Ghonzales.
 

D Smack U Promotion a Abaton Production uvádějí  LU, Folk 3 Mail a Selfbrush na dalších Free Mondays in Abaton. Jejich hudební hrátky potěší každého příznivce klasických kytarovek, folku i elektroniky. To vše a k tomu ještě dýdžeje Gonzhalese a Stanzima totiž v pondělí 6.března v Abatonu můžete od osmi večer slyšet zadarmo!

LU bio

Při poslechu debutového alba kopřivnicko-příborských LU se neodbytně vkrádá otázka, jak je možné, že o této partě ví tak málo lidí.  Možná je to tím, že LU existují teprve dva roky, možná skutečností, že tahle zajímavá kapela pochází z oblasti, která se hudebním centrem teprve stává. Jedno je jisté -  čerstvý vítr vane ze severovýchodu...

Prostý příběh s otevřeným koncem - to jsou LU: V roce 2002 se kytarista Zbyněk Machetanz rozhodl, že dá naplno průchod svým skladatelským a zpěváckým ambicím. Šuplík má plný nápadů, oslovuje tedy basáka Martina Vašicu, kytaristu Martina Pýchu, bubeníka Hynka Kováře a dohromady v příborské zkušebně nahrávají album, které zakrátko vydávají na labelu Piperecords. Takto nenápadně, stranou mediální pozornosti, vzniká jedna z nejlepších tuzemských desek poslední doby, která mimo jiné potvrzuje slova o renesanci kytarové hudby (i) u nás.  Lu bývají přirovnáváni například k Pearl Jam, Blond Redhead, Sonic Youth, Codein, Pinback a dalším, jisté však je, že jejich hudební výraz založený na proplétajících se kytarách a výrazném zpěvu je zcela osobitý. Ačkoliv  kvůli časové zaneprázdněnosti toho zatím naživo moc neodehráli, mají už za sebou mj. úspěšné vystoupení před slavnými Enon v kopřivnickém klubu Nora. A koncertů by mělo přibývat. Na konci listopadu se zůčastnili Malé Alternativy (soutěžní sekci festivalu Alternativa 2004), kterou vyhráli, v prosinci pak předskakují spřáteleným Tatabojs v klubu Delta.
V současné době LU pracují na materiálu pro nové album.
 
LU jsou:

Martin Vašica: baskytara, zpěv
Hynek Kovář: bicí
Zbyněk Machetanz: zpěv, kytara, ostatní
Honza Szabo: klavesy

Web: http://www.piperrecords.cz/

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016