PARTYINFO

 

ELEKTRA

Datum konání:
10.03.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Orbith, Airto (roxy booking),OXIA (goodlife-fr) Goes-f, Kriss-tee (clubbersound)
Info:
http://www.roxy.cz
info@roxy.cz
Popis:
start 22:00
 
 
Rozhovor s DJem Orbithem k Elektře
Elektra v Roxy: Oxia - profil
Na další Elektře v Roxy se vedle rezidentů Orbitha a Airta představí i Francouz Oxia.
 

Rodák z Grenoble, letos slavící 35. narozeniny, Olivier Raymond aka Oxia stojí už delší dobu v popředí francouzské elektro-techno scény. S kamarádem a dobře známým producentem The Hackerem a jejich společným labelem Goodlife, výrazně pomohl koncem devadesátých let obnovit a posunout zvuk francouzské techno produkce a tanečního zvuku vůbec.

Tam, kde Hacker dnes reprezentuje temnou stranu a new-wave, Oxia se orientuje na veselejší část techna – groovy & funky, ovlivněné elektrem a atmosférickými melodiemi.

Začátek Oxiovy kariéry producenta se datuje až do roku 1995, kdy na značce Ozone vydal svůj první vinyl. Dnes jich má na svědomí přes 20, stejný počet remixů a mnoho spoluprací z kolegy z branže. Zásadní úspěch přišel s albem „24 Heurs“, které spatřilo světlo světa v lednu 2004. Luxusní mix elektra a techna slavil nemalé úspěchy i mezi odborníky, v předním tanečním magazínu Trax se vyšplhal do nejlepší pětice francouzských alb za rok 2004.

V současné době Oxia, podobně jako jeho kamarád The Hacker odráží obraz nové vlny francouzské elektronické scény a rozhodně stojí zato ho slyšet. 

http://www.goodlife-ozone.com/artists/oxiauk.htm

Experimentální prostor Roxy / NoD je provozován za podpory Hlavního města Prahy

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016