PARTYINFO

 

ELEKTRA

Datum konání:
10.03.2006 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Orbith, Airto (roxy booking),OXIA (goodlife-fr) Goes-f, Kriss-tee (clubbersound)
Info:
http://www.roxy.cz
info@roxy.cz
Popis:
start 22:00
 
 
Rozhovor s DJem Orbithem k Elektře
Páteční večer v Roxy bude patřit Elektře, rezidentní noci DJů Orbitha a Airta. Ti si tentokrát pozvali Francouze Oliviera Raymonda, který vystupuje pod pseudonymem Oxia. Jeho profil jsme vám nabídli před pár dny a dnes přicházíme s aktuálním rozhovorem s jedním z našich nejpopulárnějších DJů - Orbithem.
 

Tak jak to zatím vidíš v roce 2006 ?

Zatím velice pozitivně, start do nového ruku vyšel na výbornou.

Co je nového kolem tvé rezidentní noci Elektra, kterou máš v pražském klubu Roxy a v brněnské Flédě ? Na těchto nocíh se objevují zajímavý hosté, jako například tento pátek, kdy do Roxy přijede francouzský dj a producent Oxia. Koho dalšího bys měl rád jako hosta na Elektře?

Oxia je výborný producent, takže jsem velice zvědavý, jaké bude jeho vystoupení. Do Roxy bych určitě chtěl Dje Hella, Martini Bros a nebo znovu Miss Kittin... Na Brno už teď mohu potvrdit jméno Jonty Skruff a to na základě výborného vystoupení na Lednové Elektře v Roxy a do budoucna čerpat z nových jmen, kteří produkují a hrají nový sound Electro – progresive a nejsou tak moc známí (u nás). Například John Dahlabäck, Oliver Koletzki...

Druhým rezidentem Elektry se stal dj Airto. Co si o tomto dji z Roxy bookingu myslíš a jak se ti jako rezident líbí ?

Marek je velice dobrý Dj, měl jsem možnost s ním hrát už před rokem a už tehdy se mi moc líbil. Mám rád pražské House dje, kteří se adaptovali na novou vlnu Electro-house.

Někdy koncem ledna jsi hrál v Polsku. Slyšel jsem, že jejich taneční scéna má k naší celkem blízko. Co je na tom pravdy a jak bylo ?

Řekl bych že naše scéna má do té jejich hodně daleko. Měl jsem možnost hrát ve dvou klubech, jeden blízko Krakowa a druhý ve středu Warszawy. Pozvali si mě tam na electro-progresive party a nestalo se tam to, co u nás. Někde hraješ a před tebou dají šílence, který hraje tak rychle, že jeho tempo dosahuje nevídané rychlosti, to se tam prostě nestalo. Lidé se tam neuvěřitelně bavili a užívali hudby, připadali mi hodně zapálení.
Když jsem dohrál ve Waršawském klubu M25, tak mi majitel nabídnul ještě hraní v After klubu, který byl na dvě patra a dole v suterénu měl vířivku. To bylo neuvěřitelné.

A co další hraní? Blíží se něco zajímavého, na co bys rád upozornil ?

:)) každé moje vystoupení stojí za upozornění :-)
Doporučuji sledovat můj web : www.djorbith.com tam je hodně informací a už teď mám potvrzeno na léto několik zajímavých letních open air party na Slovensku, ta první bude Rotor, na kterém jsem hrál před v roce 2004 a úplně mě uchvátil svojí atmosférou.

Vím, že máš rodinu, hraješ jako dj, skládáš hudbu a teď i moderuješ na rádiu. Jak to všechno zvládáš ?

Docela hekticky, žena je občas trochu nervózní, ale tak nějak to zvládáme. Do práce ve studiu jsem se teď opřel docela pořádně, myslím že bylo na čase, ještě najít vydavatelství a už budu maximálně spokojený. Rádio jsem si přibral jen tak ze zvědavosti, baví mě pořád něco objevovat a poznávat, takže jsem se do této práce hned zamiloval. Nehledě na to, že tam poznávám hodně zajímavé lidi.

Jak vlastně hodnotíš současný stav klubu Roxy a jeho vývoj po znovuotevření ?

Na můj vkus je tam slabý zvuk, ale vím že za to nemůžete vy, ale úřednická byrokracie. Jinak jsem od otevření zažil docela slušné mejdany.

Je nějaká deska,  o které víš, že ji na Elektře zahraješ pokaždé ? A co nového v poslední době přibylo do tvého kufru ?

Jasně, to vím naprosto přesně : Unit 4 – Bodydub (Tiefschwarz remix). Tuto desku prostě miluji a hraji pokaždé. Desek přibývá docela hodně, protože neustále něco objednávám. Už to není jako dřív, že jsi byl omezen pouze na to, co přivezou do kamenného shopu, teď nakupuji jen přes internet a maximálně mi to vyhovuje. Takže týdně přibude vždy tak 5 až 8 vinylu. Co stojí za zmínku je : Wake on lan – local area control,  Cirez D – Punch drunk.

 
Elektra v Roxy: Oxia - profil

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016