PARTYINFO

 

UK SHAKEDOWN

Datum konání:
11.03.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Béla En feat. MC Mikatchou, MC Alx, Matoa, Blue Sound (Rosi, Kaik) videoart – filmová a vj projekce – VJ Martin
Live:
Wideboys feat. MC Rusty
Info:
http://www.roxy.cz
info@roxy.cz
Popis:
start 22:00
 
 
UK Shakedown: The Wideboys vystoupí v sobotu v Roxy
Sobotní večer v Roxy se ponese v rytmech UK garage a 2 stepu. Na akci UK Shakedown přijalo pozvání britské duo The Wideboys, které doprovodí MC Rusty a samozřejmě nebude chybět ani domácí support. Ten zajistí Béla En, Matoa, MC Mikatchou a MC ALX. Přečtěte si zajímavý rozhovor s Bélou En a profil projektu Wideboys.
 

Co říká Béla En o UK garage, 2 stepu a Wideboys?

Jak vidíš současný stav UK garage a 2 stepu u nás a jak ve světě?

UK garage prošla vývojem, kdy se z velmi popularniho stylu stáhla do undergroundu, kde prodělala menší očistu a od loňského roku zase šplhá nahoru. Vyměnili se producenti, změnil se trochu i zvuk a hlavně 2 step ustoupil trackům s rovným beatem. Momentálně se  UK garage v Británii docela daří, u nás má tenhle styl více méně setrvalý stav fanoušků a lze říct, že byl, jen a i bude záležitostí menšího kruhu hudebních fajnšmekrů. Každopádně jsem rád, že mu kluby stále davaji přiležitost.

Wideboys, kteří vystoupí 11. března v Roxy určitě dobře znáš a dokonce jsi s nimi hrál i v Anglii. Zkus nám je krátce představit z tvého pohledu.

Wideboys jsou Eddie Craig a Jim Sullivan. Společně s MJ Colem a Artful Dodger patří do skupiny producentů a Djů, kteří uk garage táhli od začatku a jako jedni z mála jsou stále velmi aktivní. Mají na svém kontě řadu hitů, které prorazily i do britské oficialní singlové hitparády, včetně skladeb Sambucca a Heartache, které na party v Roxy zahrají naživo. Jim tráví hodně času ve studiu, Ed k tomu ještě Djuje, vetšinou společně s MCs, ať už to je Dennis G, s nimž  byl v Praze minule, nebo Rusty, hlas právě ze skladby Heartache, který s nim přijede tentokrát. Mimo to jsou to velmi milí kluci, kteří si vůbec na nic nehraji.

Zaměřuješ se hlavně na hudební styly UK garage, 2 step, four to the floor, dubstep či grime. Asi ne každý ví, jaký je mezi nimi rozdíl. Můžeš to čtenářům vysvětlit?

Styl UK garage má mnoho podob, které jsou charakterizovány, jako např. 2 step, four to the floor nebo grime. 2 step má nepravidelnou rytmiku, vokály a často se líbí dívkám, 4x4 je také melodický, ale má rovný beat a podobá se speedgarage. Grime jsou v podstatě syrové breaky, určené pro rap MCs, stejně jako dubstep, který má ale inteligentnější zvuk.

Čeho uslyšíme v tvém podání v sobotu v Roxy nejvíc a kde si tyto styly mohou ještě před tím poslechnout všichni potencionální přiznivci?

Wideboys i já hrajeme současný zvuk UKG, tedy hlavně 4x4 s 2stepovými vložkami. Wideboys teď vydali dva nové singly, plus dalších osm skladeb na dvojvinylu, takže se bude hrát asi právě z toho. Ten materiál má i nějaké breaky a elektro, hlavní zvuk noci bude ale garážový. Těším se na to!



Wideboys – profil

Anglické duo The Wideboys tvoří Eddie Craig a Jim Sullivan a společně skládají od roku 1996. Eddie se kromě dingu a produkování věnuje bojovým uměním (má černý pás) a vlastní vinyl shop VIP. Jako dj je aktivní úctyhodných 12 let.

Jim provozuje „na plný úvazek“ nahrávací studio od roku 1993 a má na svědomí několik pecek, které se dostaly na první místa v nejprestižnějších hudebních žebříčcích – remixy Frankie goes to Hollywood, Kylie Minogue, Geri Halliwell, Maura Picotta, Utah Saints a mnoha dalších.

The Wideboys vyhráli cenu pro nejlepší objev roku 2000 v Uk garage awards a s trackem „Thinking it over“ se dostali do top 5. Za posledních pět let hráli snad ve všech prestižních klubech nejen v Anglii, v současnosti tráví veškerý volný čas ve studiu a zástup fanoušků se utěšeně rozrůstá. Nenechte si ujít vystoupení The Wideboys s MCm a zpěvákem Rustym 10. března v Roxy!

Béla En – profil

Pokud by v uk garage a 2 stepu byla jen trošička alkoholu, Béla En by neměl řídičák a na záchytce by mu vyhradili vlastní postel. Zavolejte mu na mobil a uslyšíte Daniela Bedingfielda, objevte jeho nejhranější desku a najdete Artful Dodger, proberte se jeho fotkami z párty a uvidíte ho s MJ Colem, Edem Wideboyem nebo Karlem “Tuff Enuff” Brownem. Tenhle DJ, moderátor pražského Radia 1 a Óčko TV má uk garage v krvi už od roku 1998, kdy ho v Londýně očarovala pirátská rádia a on se rozhodl, že jejich osobitý zvuk přiveze do Česka.

Poté, co se vrátil s touto inspirací do Prahy, začal uk garage šířit po taneční scéně. Jeho 2 step působil v rádiu i v klubech jako Mecca, Radost FX či Roxy jako zjevení. Jeho pravidelná noc Garage Flava v klubu CZ Beat a on-line magazín 2 step mailing list vytvořily základy ukg scény v Česku. S postupem času si Béla En zahrál na známých akcích Honeypot, Speedfreax nebo na letních festivalech včetně Creamfields, Open Air Fieldu nebo Summer Of Love. V letech 2002 až 2004 našel útočiště v klubu Radost FX, kde se na jeho rezidentní noci Sambucca vystřídala řada zahraničních uk garage hvězd včetně MJ Colea, The Wideboys a Artful Dodger. Společně s The Wideboys vystoupil i v Mnichově a byl hostem i na jejich párty UK Shakedown v Británii.

Rok 2005 byl pro Bélu En velmi úspěšný. Udělal v něm několik velmi důležitých kroků vpřed a také se mu mnohem více zaplnil kalendář nejrůznějšími bookingy. Ačkoliv ztratil rezidenturu v Radosti, získal další tři pravidelné noci v klubu L’Enfer Rouge (POSH), Backdoors (2 Step All Nite) a Bar na Bukanýru (Ahead). V říjnu poprvé vystoupil v britském přímořském městečku Bognor Regis na párty UK Shakedown mimojiné společně s The Wideboys, Agent X, Norissem a Rose Windrossovými a dalšími. Doma si už poněkolikáté zahrál s MJ Colem a Elizabeth Troy a také vystoupil na Sambucce, tentokrát v pražském Rubyzu. Tento večer se zařadil mezi nejdůležitější momenty celé české ukg scény.

V roce 2006 bude Béla En pokračovat ve svých aktivitách a nadále se hodlá věnovat především zvuku uk garage, ať už jde o 2 step, four to the floor, dubstep či grime. To nejlepší z taneční hudby uslyšíte v jeho show každé úterý ve 12.00 na Radiu 1 nebo uvidíte každý druhý čtvrtek ve 22.00 na Óčko TV. Magická uk garage je stále tady a čeká na to, až ji objevíte.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016