PARTYINFO

 

GROOVIN SOULSTICE

Datum konání:
11.03.2006 - sobota
Místo konání:
Brno - Mersey
DJs:
Lumire, Javas, Elate, Louis Manetti
Info:
http://www.mersey.cz
katka-mersey@volny.cz
 
 
Groovin Soulstice v brněnském Mersey
V sobotu 11. března připravil klub Mersey klubovku Groovin Soulstice. Můžete se těšit naříklad na Elateho, část mersey crew- Luise, Lumiera a Javase.
 

Soulstice si pro Vás Mersey připravilo na sobotu 11.3. Kromě residenta Elateho a části mersey crew- Luise se můžete těšit na bez nadsázky pamětníky a zakladatele deephouseové scény v Čechách a na Moravě - Lumiera a Javase. Přijděte bude to mejdan!


Lumiere  Radost FX

www.radostfx.cz

Dj Lumiera ovlivnila houseová hudba kolem roku 1994 a to na již legendárních parties v Ládví. Aktivně začal hrát v roce 1996 a ještě v tomto roce rozjel v klubu Radost FX akci s názvem "Fresh Meat", na které se snažil představit talentované mladé DJs. Během tří let následovala hraní na rezidentních parties v Radosti FX (Atmospheric), Roxy (Colours) a v Mecce (Tick-Tack) s Loutkou. Následovalo hraní po celé České a Slovenské republice.

V roce 2000,byl na pozvání pařížské agentury Open House pozván do Paříže, kde během tří let vystoupil v klubech Elysée Montmartre (Paříž), laEnfer (Paříž), Follies Pigalles (Paříž), Nautilus (Bordeaux, FR). Na pozvání DJ Sasse hrál také ve vyhlášeném deep-housovém klubu Robert Johnson ve Frankfuktu nad Mohanem. Z dalších zahraničních vystoupení jmenujme klub Piekarna ve Varšavě a klub Locus ve Švédsku.

Dj Lumiere hraje převážně funky deep house a v jeho setu můžete slyšet i vokálové hudební prvky. V roce 2001 začal pracovat i jako producent a první singl Good-bye Illusions vyšel u labelu Beeswax a objevil se v top chart Funk D'Void, Peta Mosse a Jef K.
Dnes má DJ Lumiere svůj pravidelný večer Lollypop ve svém domovském klubu Radost FX.


Javas  PE! Music
www.pemusic.org

Začátky Javase se datují do roku 1996, kdy se podílel na atmosféře tanečních večírků tehdejšího brněnského klubu Mersey spolu s bratrem Koalou a dj Vikem.Zhruba kolem období roku 1998 vzniká spolupráce s významnou multiinstrumentaliskou Ivou Bittovou, která je posluchačům jež mají rádi alternativní a etnickou muziku dobře známa i ve světě ! V následujícím čase jsou hosty mnoha večírků a festivalů po celé ČR a Slovensku, kdy do Javasova flexibilního house rytmu vkládá improvizovaným způsobem svůj hlas Bittová a vzájemně tak dokazují publiku schopnost prolínání různých vlivů elektronické a alternativní hudby.

Dj Javase můžete slyšet hrát v mnoha směrech – acid funky deep tech-house, jazz breaks, nebo třeba i electro. V současnosti je Javas členem - PE! Music - (The original east connection), což je vídeňský projekt vzájemně propojující oblast středoevropského regionu, zabývající se aktivitami týkající se elektronické muziky (parties, produkce, label, dj sety, info atd.). Javas je rezidentem brněnského klubu Fléda, kde se společně s LevelB Production věnuje pravidelným akcím pod názvem „ClassX“ – (zahráli  Kid Loco /F/, dj Freestyle /Austrálie/ Bobby Pharelle /USA/ atd.).


Elate - Brno

Elektronickou taneční muziku začíná objevovat v roce 98, v roce 99 se seznamuje s Vikem, Javasem, Koalou, v té době vzniká brněnské sdružení Djs Family circle, jehož součástí se stává později.
Ovlivněn muzikou svých kamarádů hraje převážně deep house.
Hrát začíná v roce 2001 klubu Rockhell, později hrává i v ostatních brněnských klubech Perpetuum, Fléda, Sofa, Coffe house.

V uplynulých třech letech fungování brněnského klubu Perpetuum, společně s djs Vikem, Javasem, Koalou a Muzzym, hraje na jejich rezidentních večercích pod názvy „Sunakashi, Lucky Garden, Superfine“ zaměřené na deep house a tech-house. Jako hosté se na těchto párties představili např. Asad Rizvi /Reverberations/, Eddie Richards /Lunar Tunes/, Mathias Tanzman /Moon Harbour/, Dave Mothersole /Swag/, Dano /Red Melon/, John Buckby /Schmoov/, Alex Moran /Weekender/, Chris Goss /Conffeti studios/ atd.
Zahrál také na letních festivalech Mácháč a Hradhouse. V současné době je rezidentem brněnského klubu Mersey, kde má svou pravidelnou akci Soulstice.


Louis Manetti- Sound of Mersey

 

V roce 2001 se uskutečnil konkurz na designéra akcí pro Mersey Agency. Vyhrál ho, tehdy ještě neznámý, Martin Tocháček (Louis Manetti). První akcí, na které se dekoratérsky podílel, byla Eternity (Jadran park). Poté následovaly další parties a festivaly, a to už nejen pro Mersey Agency, při kterých se začal seznamovat s elektronickou a taneční hudbou. 
  
V roce 2003 se k němu připojuje Tomáš Doležal (Dj Guga) a vytvářejí tak realizační tým různých designérských projektů. Po mnoha zážitcích z akcí, na kterých se podíleli, se na podzim 2003 rozhodli udělat svoji vlastní noc, která nesla jméno Tarantino night, kde měli možnost poprvé okusit, jaké to je stát "za mixákem".
 
Po sérii dalších nocí, jako 70´s Fever a Studio 54, věnujících se 70´s discu a různým podobám houseu, rozjíždí spolu s Mersey crew na podzim r. 2004 úspěšnou klubovou noc - GROOVIN´, kde se asi nejvíce utváří jeho aktuální klubový sound, nesoucí se na vlnách house music, s občasnými retro vlivy 70´s a 80´s, melodického elektra a na větších akcích i s prvky dynamického progressive. Právě toto střídání stylových nálad tvoří v jeho setu pestrou kompozici plnou překvapivých momentů a celý set se neustále vyvíjí…sám o svém hraní říká: Taneční party je barevná show plná emocí,… ta správná komunikace dje s publikem je pokaždé nezapomenutelný zážitek…
 
 Jeho společná vystoupení s Gugou jsou prostoupena velkou energií a nadšením bavit publikum. Doposud si zahráli po boku jmen jako Chris Cowie (Pure, klub Mecca v Praze), Afrika Islam (Groovin´, klub Mersey v Brně), Loutka, Liquid A (Groovin´), Leo Lycra (Fruity, klub Mandarin v Brně), Jergen (Groovin´), Hydrophonic (7.Nebe v Brně), Felipe a Diana D´Rouz (Eternity, Favál Brno), anebo Preach a Orbith na 17.dílu klubové noci Eternity ve Fabricu Ostrava. Kromě toho vystoupili na progressive stagei největšího moravského festivalu Hradhouse 2005. Oddělený od svého kolegy Gugy, Louis vytváří inteligentní disco zábavu spolu s T.O.M.em na pátečních disco-večírcích v Mersey vždy jednou za 14 dní.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016