PARTYINFO

 

KŘEST CD - BLACK POINT MUSIC

Datum konání:
15.03.2006 - středa
Místo konání:
Praha - Vagon
Live:
Ta Jana z Velké Ohrady
Info:
hankavojtechova@yahoo.com
 
 
Ta Jana z Velké Ohrady vydává 3. album
Originální představitelka moderního šansonu Ta Jana z Velké Ohrady právě vydává své třetí album Pod prahem. Aktuální Cd, stejně jako dvě předchozí, vychází u Black Point music.
 

Originální představitelka moderního šansonu Ta Jana z Velké Ohrady právě vydává své třetí album "Pod prahem". Aktuální Cd, stejně jako dvě předchozí, vychází u Black Point music.

Deska se jmenuje Pod prahem, protože do hudby vkládáme spoustu věcí, které nemůžeme nebo nedovedeme vyjádřit jinak. Lásky a nelásky, které se nad práh nedostanou – zato pod prahem si žijí. říká o názvu alba vůdčí osobnost kapely Ta Jana.

Autorkou osobitých textů tentokrát není pouze Ta Jana (Jana Husáková), ale též Pavlína Doulíková (Dva obři), Veronika Zýková (Věkoun) a Jana Kobesová (Play Off). Jejich životní postřehy se prolínají se svébytnými příběhy s překvapivými pointami.

Album vzniklo začátkem letošního roku ve studiu 3bees na Kavčích Horách v Praze a obsahuje celkem 14 písní. Uměleckou produkci obstarala sama vedoucí souboru Ta Jana, zvukové produkce se ujal Kakaxa ze studia 3bees.

Křest desky se uskuteční ve středu 15.3.2006 v pražském klubu Vagon (Národní třída 25). Kmotrami budou Ester Kočičková a Martha Elefteriadu.

Kapela Ta Jana z Velké Ohrady vznikla roku 1996. Debutové cd Od půlnoci do tří vyšlo v roce 1999 a obsadilo třetí místo v kategorii Alternativní a etnické hudby při udělování Českých výročních hudebních cen 1999. Časopis Rolling Stone toto CD zařadil do první desítky nejlepších českých alb v roce 2000.

Druhá deska Do půl těla vyšla roku 2002. Ta byla v rámci Voleb rocku 2002 pro časopis &musiQ (Rock and Pop) nezávislými hudebními publicisty Josefem Vlčkem a Petrem Dorůžkou oceněna jako Album roku.
 
Kapela hraje ve složení:
Jana Husáková – zpěv
Roman Pluhař – bicí nástroje, perkuse
David Bidlo – klavír, fagot, saxofon
Přemysl Vágner - kontrabas

Více zde

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016