PARTYINFO

 

AIRCROSS

Datum konání:
18.03.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Ryan Blackman (Flux, UK), Sidecar(Roxy.cz/Puntoazul.cz), Subrez (Subgate vs. Reznyk, Daho (Nula2.cz), Subsist (Xprnc/Leporelo.sk) vs. Ala (Bastion35), Molczik (Techanalitic), Pullzing - (Dialect vs. Monotype(Techno.cz/Encore)
Live:
Grovskopa (Emergence, SWE), Elektrabel (Axis-Mission)
Info:
http://www.aircross.wz.cz
 
 
Aircross: Grovskopa živě v sobotu v Crossu
Další z řady Aircross parties propukne 18. března v pražském Crossu. Coby hlavní hvězda večera se u nás poprvé živě předvede Švéd Grovskopa, jeden z nejnadějnějších světových techno-producentů současnosti. Dále uslyšíte anglického DJe Ryana Blackmana a několik domácích "jezdců" v čele s Elektrabelem.  Máte-li rádi techno v různých podobách, pak je sobotní Aircross pro vás ta nejlepší volba.
 
Grovskopa LivePA
Grovskopa je jedním z nejnadanějąích techno producentů současnosti, v roce 2001 založil spolu se svým kolegou Archae label Emergence. První deska, kterou pustili do světa, způsobila velký poprask a o Grovskopovi se začalo říkat, že je novým Surgeonem. O kvalitě Grovkovi produkce vypovídá i fakt, že jeho tracky vycházejí pravidelně na světových labelech jako Surface (65Ds label), Infecta, Recycled sound, Mainout, Warm Up.

/O.Mulero/ a mnoho dalších. Zvuk, který Grovskopa produkuje by se dal zařadit jako Birmingham, ale i přes to si ponechává jistou dávku originality, podle které zkušení jedinci jeho zvuk jasně poznají. Své první vystoupení si jako dj měl v ČR odbýt na brněnské megaparty, ale nestalo se tak. Proto je nám ctí, že ho můžeme uvítat poprvé v ČR.


Ryan Blackman

Ryan se dostal k undergroundové taneční scéně na počátku 90. let. Velký počet návštěv londýnských undergroundových parties položilo kvalitní základ pro to, čím se zabývá Ryan Blackman dnes. Parties jako Lost, Megadog, Universe a další, kde vystoupili umělci jako Jeff Mills, Derrick May, Plastikman a Underground Resistance byly inspirací a tito umělci vzorem, který změnil jeho rozhled a filozofii.

Za posledních 5 let se Ryanova djská dráha řádně rozjela. V roce 2001 byl poctěn rezidenturou novém techno prostoru Flux. Díky tomu se podařilo dostat Ryanův cit na velké stage a učinit tak rozhodující krok vpřed. Od té doby vystoupil jako hlavní host na velké počtu parties nejen v UK. Vedle rezidentury na Flux Ryan promotoval i vlastní akce. Za posledních pár let se jeho party Heist, která se zaměřila na kvalitní produkci v menších klubech, vešla do povědomí a v brzké době se nastálo usadí v Londýně.


Elektrabel
A tak obyčejný kluk z Břeclavi a okouzlil techno Boha Jeffa Millse natolik, že si ho vybral z konkurence tisícovek jiných, kteří poslali své demo v rámci projektu Mission 6277 a vydal mu desku. Celé to zní jako pohádka, ale je to vskutku český unikát, i když je Elektrabel normální člověk, který chodí do práce jako každý jiný.

Kdybyste ho potkali na ulici, určitě byste nehádali, že disponuje neobyčejnými hudebními schopnostmi, kvůli kterým byl Jeff Mills zavřen ve studiu několik dní, kde se pral s Elektrabelovými zvláštními frekvencemi a hledal způsob, jak je správně namasterovat, aby je všichni pořádně slyšeli...


Sidecar
Není mnoho DJů, kteří ovládají kromě gramofonů také hudební nástroj. A právě DJ Sidecar, který už odmalička vyrůstal v muzikantské rodině a má tedy nejen hudební vzdělání, ale i plně ovládá hru na klavír a akordeon, mezi ně bezesporu patří. Tato skutečnost jemu samotnému vypomáhá jednak při mixování desek, tak i v jeho vlastní tvorbě. Jeho vytříbený hudební sluch jej přivedl zpočátku k house music, aby nedlouho poté zakotvil u techna, u něhož zatím zůstává. Na české scéně působí již přes deset let.

Začínal v pražském klubu Punto Azul. Byl residentem na první sérii techno večerů v pražské Radosti FX – Over There. V současnosti pravidelně vystupuje v domovském klubu Punto Azul, kde má tech house minimal noc zvanou Monotone a rovněž čistě triphopovou noc, kde spolupracuje s vynikajícím VJ Yaro. Od roku 1997 má rezidentní noc v klubu XT3, kam si občas zve i další techno a house DJs zvučných tuzemských jmen.

Klub Cross je dalším v řadě jeho působišť, kde pravidelně vystupuje na našláplých techno akcích Aircross. U nás si zahrál po boku DJs, jako jsou: Balthazar, Klements Neufeld, Andre Galuzzi, Steve Bicknell, Pacou, Innigo Kennedy, Dalo, Toky, Tibor, Scan X, Dave Clarke, Gayle San, James Ruskin. Vystoupil na festivalech a parties: Pohoda, Citadela, Overthere, Lipnice, Mega, Komateque, Boomerang, Tajmahal, Evolution.


Reznyk
Aircross, AON/ Reznyk se pohybuje za gramofony již šestym rokem. V roce 2002 s djem Dialectem založili projekt pod názvem Rubicon (RBCN), ve kterém se snaží lidem představit techno z abstraktní stránky - temné a industriální. To považuji za pravý význam techna. K založení RBCN je přimělo okolí, podmínky v jakých se pohybují a také současný vývoj klubové scény a techna vůbec. Je promotérem a rezidentem prestižní party Aircross. Subgate /Dynamic Line, AON/ Za gramofony se poprvé postavil v druhé polovině roku 2001.

Jeho začátky byly spjaty s DJskou školou LIVC, kde nacházel potřebné zázemí ke svému vývoji. Zprvu se věnoval spíše houseovým a tech-houseovým rytmům, ale postupem času si uvědomil, že mu je přecijenom nejbližší mnohem dynamičtější a energičtější techno. V červnu 2002 se vůbec porpvé prezentoval v libereckém Liquidu, díky . V roce 2004 se v tomto klubu stal rezidentem party Protected, na které vystupoval spolu s DJ´s jako jsou DJ-ane Lucca, Agent, Pavel Krejdl, Daho a Ginger. atd.

 V současné době vystupuje pod severočeským bookingem Dynamic line, jehož členem je od roku 2003. Díky němu se objevuje na spoustě parties v tomto regionu. Jeho aktivity nejsou spjaty pouze s DJingem, ale také s promotérskou aktivitou. Spolupořádal několik akcí v pražském klubu Cross a v současné době se podílí na pořádání parties Shotgun a festivalů Shotgun Euro.

Daho (nula2.cz) David Hořčička – Jablonecký Murder Boy a jeden z Nula2.cz – člověk, který má neuvěřitelný vliv na českou techno scénu jako takovou, i na dje, kteří se kolem něj motají. Ač se jedná o drsné techno, nebo právě o minimal, c‘n’c, experimental - on je jedním z těch, kteří do určité míry určují směr kam a kdo. Všestranný milovník jakékoliv dobré a kvalitní muziky, léty ověřený dj.

Pravidelné hraní v zahraničí na velkých festivalech po boku velkých jmen jako třeba Regis, Female, Surgeon, Makaton, a Function - nebo naopak malé skoro privátní hraní s přáteli a kamarády tam všude můžete jeho jméno potkat. Na Aicrossu jsme ho již měli možnost slyšet právě jako drsného techno dje s jeho kolegou Gingerem. Je jedno na jaké akci hral, vždy uslyšíte něco co je trochu mimo škatulku party – a to z něj dělá to čím je. Na březnovém AIRu nám David ukáže co je minimal a co tenhle styl vlastně znamená. Pokud jste ještě neměli možnost se s minimalem řádně seznámit, není v blízké době lepší možnost než právě Daho na minimal stagi.


Subsist
Subsist započal své aktivity v roce 1998 v letohradském klubu Bristol. Po necelých dvou letech měsíčních resident-nocí, kde si osvojil organizační a daląí potřebné schopnosti, postavil se tzv. na vlastní nohy a odstartoval svou alternativní klubovou noc XPRNC (xprnc.com), skrze ní se rozhodl prezentovat osobní hudební přístup. Ovąem s tím v té době přiąla i daląí zásadní změna, která kompletně ovlivnila celý jeho budoucí vývoj.

Poznal kouzlo Minimal Music, které jej učarovalo natolik, ľe i přes prvotní intenzivní nepřízeň publika, byl napevno rozhodnut, jakým směrem chce jít. Po jistém čase učení a poznávání stylu, který nebyl zrovna lemován ovacemi a nikdo jej téměř neznal, se dočkal prvních uznání v podobě prestiľních vystoupení, jeľ se mnohdy zopakovala. Své úsilí jiľ několikrát zúročil na brněnské Orion Hall, v bratislavském Účku, nebo například na festivalu Summer of Love 2003 či v pardubickém L-klubu se Svenem Väthem.

Dnes se jeho aktivity ubírají mnoha směry. Pomineme-li neustálý zájem na prosazování minimalu v ČR a prohlubování komunikace se Slovenskem a navazování kontaktů se zahraničním, přibyla k tomu i chu» začít tvořit vlastní muziku. Molczik (djmolczik.com) Molczik začínal v malých pražských klubech, kde se brzy osvojil techniku mixování a interakci s lidmi. Během několika měsíců získal rezidenturu v plzeňském DVD clubu, kde hrál na pravidelných afterparties.

Následovaly již plnohodnotné klubové noci, kam byla pozvána téměř kompletní česká djská špička, více angažmá na větších parties především v regionu a první hostování na Slovensku. V roce 2003 se stal členem tenkrát prestižního plzeňského bookingu Futurebeat.cz. Dnes je členem na Plzeňsku velmi úspěšné agentury Techanalitic Pruduction .


Ala
Je rezidentem klubu Bastion35 v Jaroměři a experimentálních nocí KLIKA ve východních Čechách. Stylově je těžko zařaditelný, hraje od experimentální elektroniky, minimalu techhousu až po těžko zařaditelné techno Oblíbení producenti: Female,Deadbeat, Sleeparchive, BMB, 65D, Jeff Mills Monolake, Autechre, Aphex Twin a spousty dalších. Kluby: El Diablo, Liquid, Punto Azul, New End, Sepie, XXX, Vision, Event, Amnesia, Bastion35, Fast Well, Bristol Wawrin /Francie/ Festivaly: Elektronica, Lomtekk, Festnefest


Monotype /techno.cz/
DJ Monotype aka Pavel Zinga se narodil v roce 1978 v Děčíně. S klasickým hudebním vzděláním v krvi se dostal k Djingu v létě 1998. Tehdy to bylo pouze z CD. Jeho začátky jsou spjaty se spolupořádáním parties na Děčínsku s názvem Progress a House Clas-X, na kterých i sám hrál.

Prezentoval na nich širokou škálu aktuálních i starších zásadních skladeb od producentů, kterými byl ovlivněn jako jsou např.: Leftfield, Orbital, Aloof, Sabres of Paradise, Chemical Brothers, Underworld, Kenny Larkin, Tyree Cooper atd. Za gramofony se poprvé postavil v roce 2001 a svým prvním vystoupením zaujal nejen publikum. Od samého začátku měl nejblíže k produkci temných Downwards, Surgeona, Ruskina a dalších představitelů Black Country Soundu a nekompromisního, ale přitom inteligentního techna.


Dialect
Rezident Aircrossu a spolutvůrce promotion bandy Rubicon začínal v pražské LIVC škole Djingu pod taktovkou Ghonzalese. Tvrdým tréninkem nejen na gramofonech, ale i v domácím studiu se Dialect pozvolna dostává do povědomí široké veřejnosti. Dialect razí velmi tvrdý a nalomený beat. Naproti tomu začal produkovat spolu s Monotypem minimalové skladby. Otázka zůstává jediná… prorazí Dialect dřív s produkcí nebo jako DJ?

Techno stage:
Grovskopa LivePA /Emergence, SWE/, Ryan Blackman /Flux, UK/ Elektrabel /Axis-Mission/, Sidecar /Roxy.cz/Puntoazul/, SuBrez - /Reznyk - Aircross, AON, RBCN & Subgate - Dynamic Line, AON/ - 4 gramo Minimal 

2nd stage:
Daho /Nula2/, Subsist /Xprnc/Leporelo.sk/, Molczik /Techanalitic/, Ala /Bastion35/, Pullzing - /Dialect - Aircross, AON, RBCN vs. Monotype - Techno.cz, Encore/
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016