PARTYINFO

 

BLOOD AND POISON TOUR 2006

Datum konání:
26.04.2006 - středa
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Nierika, Swordfishtrombones
Info:
http://www.palacakropolis.cz
lukas.novotny@palacakropolis.cz
Popis:
start: 19:00, vstup 110/130 czk
 
 
Swordfishtrombones a Nierika v Paláci Akropolis
Nierika s albem Poison On Your Spoon a Swordfishtrombones s albem Blood & Milk vystoupí v dubnu v Paláci Akropolis v rámci turmé kde společně pokřtí své nové alba.
 

Kopřivnická Nierika vznikla původně jako studiový projekt v roce 2001. Koncertně se poprvé Nierika představila na jaře 2003 a během tří let postupně objela celou Českou republiku a Slovensko.

V prosinci 2003 vyšla u nezávislého kopřivnického vydavatelství Piper records její debutová deska Hydroponicum.

Skladby Schwarzblack, Isabella a Yesternight z tohoto alba se objevily v rozličných kompilacích českých hudebních časopisů a posledně jmenovaná i ve filmu Silný kafe.

1. června 2005 vyšel u Piper records CD single Satelite, jako předzvěst druhé desky Nieriky s názvem Poison on your spoon, která vychází v polovině března 2006.

Během své existence kapela proplula přes downtempo až po současný, výrazně kytarový sound.

Po skvělé úvodní desce Amorous Fruit (Tamto, 1998), po rozhodně ne špatném druhém CD Hunting Season (Escape/Monitor EMI, 2001), plynulém koncertování bez pompézních rozchodů a znovuobnovování činnosti a po dlouhých pěti letech napjatého čekání svých příznivců přichází na svět třetí řadovka brněnských Swordfishtrombones Blood & Milk.

Na albu si kromě jiných zahrál i plovoucí šestý člen Chorche Hradil (klávesy), Dan Schwarz (trombon) a na kytary a klávesy také producent Dušan Neuwerth (Tata Bojs, Nierika, Kryštof…).

Na jejich výsostném území společně dokázali na album dostat to nejlepší, co SWORDFISHTROMBONES na prvních dvou deskách jen naznačili.

www.nora.cz/nierika  
www.sft.cz

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016