PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS 2006

Datum konání:
29.04.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Miou-Miou (CZ) + Fleischmann (A)
Info:
http://www.palacakropolis.cz
lukas.novotny@palacakropolis.cz
Popis:
start: 19:30
 
 
Miou Miou pokřtí album La La Grande
Na Miou Miou a křest alba La La Grande se můžete vypravit do Paláce Akropolis ke konci dubna.
 

Alternativně-popová skupina Miou Miou vznikla na jaře roku 2003.

Po poměrně krátkém čase a několika málo odehraných koncertech začala kapela pracovat na debutové nahrávce. Ta vyšla následující rok na D.I.Y. labelu Purrr Records jako minialbum pod názvem 6 chants pour les chats.

Stylově se Miou Miou pohybují kdesi na pomezí indiepopu, post-rocku a alternativní hudby, ale nechávají si pootevřená vrátka i do dalších hudebních žánrů.

To dokládá i další nahrávka kapely, singl Analogue & Acoustique, který vyšel začátkem roku 2005. Debutové album La La Grande Finale vychází v dubnu 2006 na značce Piper Records (Lu, Nierika, Folk3mail...). Na třinácti nových skladbách kromě kapely spolupracovalo asi 20 dalších hudebníků.

Kromě vokalistů Corinne Veisy, Petra Bíny nebo Márdiho se na desce podílely například Bára a Johana Švarcovy z Divadla DNO nebo v roli textařky Anička Polívková. Na desce se objeví i zvuk příčné flétny, trumpety, vibrafonu, kantely, keltské harfy a smyčců. O závěrečný mix se postará Ondřej Ježek ve studiu jáMOR. Ke skladbě Dans le Miroir de Tes Yeux vzniká animovaný videoklip.

Rodák z Vídně Bernard Fleischman začínal svou hudební kariéru jako bubeník lokálních indie a emorockových kapel. Na elektronickou scénu úspěšně vstupuje v roce 1998, kdy se jeho jméno dostává do povědomí vídeňských kluberů a je úspěšně draftován pod křídla vydavatelství Charizma.

Odtud je to potom už kousek ke kultovnímu berlínskému vydavatelství Morr Music, a jeho Poploops  for Breakfast (1999) patří mezi první, které na tomto labelu vycházejí.Aktuální instrumentální indietronickopostrockový klenot The Humbucking Coil, by se dal bez přehánění označit za propracovanou studii zvukového krásna, která jistotou poslouží jako průvodce do působivě hladivých krajin kytarové melancholie.

Více najdete na  www.miou-miou.cz nebo www.bfleischmann.com

 

Reporty

 
Report z Euroconnections od Romana
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016