PARTYINFO

 

EUROCONNECTION: SAYAG JAZZ MACHINE

Datum konání:
27.03.2006 - pondělí
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Sayag Jazz Machine (F) + Alef_Zero (CZ)
Info:
http://www.palacakropolis.cz
 
 
Další díl Euroconnections proběhne právě dnes
Právě dnes se koná v žižkovském Paláci Akropolis další z akcí pod hlavičkou úspěšného seriálu Euroconnections. Tentokrát se bude jednat hned o dva koncerty v tanečním duchu a své síly zde změří francouzská šestičlenná formace Sayag Jazz Machine, která spolu kombinuje jazz, bossanovu, hip-hop a drum´n´bass proti tuzemskému projektu Alef_Zero. Také jim učarovala zlámaná rytmika a za povšimnutí stojí rozhodně dechová sekce! Jak tento duel dopadne a kdo si odnese větší ovace, se můžete přesvědčit již od 19:30.
 

SAYAG JAZZ MACHINE
Tento sextet je považovaný za jeden z nejlépe utajených klenotů francouzské electro-junglové scény. Již od roku 1998 plní pařížské kluby důvtipným mixem junglu, drum´n´bassu, jazzu, bossa novy a hip hopu. Ve svých skladbách úspěšně a funkčně propojují mašinky s nástroji tradičního jazzu, aby vytvořili neobvyklou a vibrující zvukovou hmotu, která z nich dělá jednu z nejpopulárnějších skupin klubové Paříže. Po svém debutu „Test Pressing“ z roku 2001, přicházejí o tři roky později s albem „Anachronic“ a v následujícím roce vyjíždějí na několikaměsíční stejnojmenné turné. Srdnaté výkony plné hráčské obratnosti a energie přivážejí SAYAGG JAZZ MACHINE představit v pondělí 27. března také do pražského Paláce Akropolis.

ALEF_ZERO (CZ)
Stylově lze jejich hudbu zařadit mezi drum´n´bass či breakbeat. Skupina však klade důraz na živé nástroje a muzikanty s nimi spojené, takže nečekejte hodinový DJ set… Nechuť členů kapely uzavřít se v jednoduše definovatelném stylu dala vzniknout osobité taneční hudbě s prvky jiných stylů (jazz, punk, rock) a proto koncertní podoba jejich skladeb slibuje pořádný nářez...


www.alefzero.net

 

Reporty

 
Report z koncertu Sayag Jazz Machine od Myclicka
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016