PARTYINFO

 

DIGI

Datum konání:
15.04.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Airto, Vocal Tomato, Jay (Whitetape-SK)
Info:
http://www.chateaurouge.cz
pavel@chateaurouge.cz
 
 
Digi: DJ Jay - rozhovor
Přínášíme rozhovor s DJ Jay, který vystoupí tuto sobotu jako hlavní host na akci Digi vedle residenta DJe Airta.
 

Ahoj Jay. Tak předně můžeš nám osvětlit tvé djské počátky, kdy a za jakých okolností si začal hrát?

Noje to už dosť dávno. Niekedy v roku 1992 som odohral prvú diskošku z dvoch kazetákov. No profesionálnejšie som sa k tomu dostal cez rôzne ozvučovanie akcii, divadiel a podobne.

Od roku 1998 som si začal aktívne kupovať vinyly a hrávať v meších klubíkoch hlavne v Dolno Kubínksej PIVÁRNI …

Každý dj se postupem času vyvíjí. Ty jsi se vždy specializoval na house, nebo jsi experimentoval i s jinými hudebními styly?

No vždy som najviac inklinoval k house jako takému, keďže tých škatuliek v housemjuzik je dosť veľa. Ale moje začiatky boli určite spojené aj s breakbeatom, ku ktorému sa po dlhom čase tak trošku aj vraciam …

Jsi členem bookingu Whitetape. Jaké jsou aktivity Whitetape a kolik lidí se na nich podílí?

Ano je to vlastne zoskupenie djov, ktoré som založil z chuti realizovať sa v roku 2002.
Pod túto značku spadá 6 cz a sk djov a jeden producent. V neposlednom rade ponúkame na našich stránkach www.whitetape.sk aktuálne hudobné novinky, muziku, pártylist, ale aj menší vinyl shop a reláciu o klubovej a tanečnej scéne – FREELINE …

Vím, že organizuješ akce v různých slovenských klubech. Popiš nám jaká je řehole této činnosti a podle čeho si vybíráš města a prostory, kde chceš party dělat?

Áno v minulosti to boli partys pod náznom WHITE.WORK a momentálne dve, klubovka HEADWORX, na ktorú sa vždy snažím dotiahnuť kavlitného dja a free partys FREELINE .
Ja mám rád menšie kluby a podniky do kapacity 200 ludí, čo vytvára príjemnú priam rodinnú atmošku … Samozrejme s dobrým zvukom a príjemným prostredím ….

V ČR je house spíše záležitostí Prahy a větších měst, zatímco mimo Prahu funguje hlavně techno, tvrdý jungle a hip hop. Jak je to na Slovensku? A jak fungují u vás velké halovky?

Noo na Slovensku je to určite podobné, po celom vládne hlavne techno ale aj drum n bass či hip hop … House je skôr okrajový štýl a záležitosť menších priestorov. Na väčších akciach určite v spojení s iným štýlom. A jako fungujú halovky ?? Asi dobře, nejak to neriesim.

Co ČR? V kterých klubech u nás si hrál a kde tě to bavilo nejvíc? Který z českých djů tě baví?

Do ČR si vždy rád prídem zahrať ,,, Zahral som si v pražskej Radost FX ale aj menších klubíkoch, v plzenských Pod Lampu a Mazaný králiček, ostravskom Alcatraze, či brnenskej Fléde… viac si už nespomínam ale každopádne sa teším na Chatoe Rouge a ROXY!

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016