PARTYINFO

 

BREAKPOINT

Datum konání:
29.04.2006 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Yannick, Rai (roxy.cz)
Info:
http://www.chateaurouge.cz
pavel@chateaurouge.cz
Popis:
start: 22:00, vstup zdarma
 
 
Breakpoint: Rai v sobotu v Chateau L´Enfer Rouge
Yannickova klubovka s názvem Breakpoint patří mezi nejlepší večírky v pražském Chateau L´Enfer Rouge a máte-li rádi zvuk progresivního houseu a breakbeatu, určitě byste si měli zaškrtnout v diáři tuto sobotu. Yannick si totiž pozval DJe a stále známějšího producenta Raie.
 

DJ Yannick si na svou noc zve elitu českých DJs jako: Cubik, Bo. Dan a další, a tentokrát si přizval DJe Raie který se určitě pochlubí i svojí tvorbou.

Od DJe Yannicka můžete slyšet energické sety, plné funky, progressivu, elektra, zlomených i rovných beatů. Sám si osobitý styl hraní nazval GroovyElektroBreaksMagorsHouse. Tomuto stylu se naplno věnuje přes 4 roky.

Jeho nynější sety jsou těmito začátky, kdy se zaměřoval výhradně na taneční publikum, silně ovlivněny. Breakbeat mu však jako jediný, oproti jiným stylům, poskytl široké spektrum možností, takže dnes od něj můžeme slyšet i klidnější sety s příjemnými plochami, zajímavými offbeaty a vokály.

S citem dokáže přizpůsobit výběr desek prostředí a publiku, pro které hraje. Nejraději má mnohahodinové sety, které mu skýtají příležitost vystřídat všechny jeho oblíbené styly. Vidět a slyšet ho můžeme nejen v četných pražských klubech jako například Roxy, Le Mirage, XT3, Akropolis, Swamp, Cross, Bukanýr nebo Chateu, ale také v klubech v Liberci, Táboře, Turnově, Jablonci nebo Brně.


DJ Rai není jen DJ, ale i producent, má na kontě remix pro takovou kapacitu jako Danny Howels, s podporou své tvorby u takových DJs, jako je Hernan Cattaneo, ale soustředící se především na svůj vlastní digitální label Solstice Records. Svou tvorbou již dokazuje že i v malé zemi se může kvalitně tvořit a jeho tvorbou si troufnu říci pozdvihnout euforii v klubu. Jeho mixy jsou přesné a rozhodně dokážou každého zvednout ze židle.

Progressivní sound house music jako takové, to jsou především Raiovy sety. Často kombinuje více různorodých stylů do kompaktního celku. Jeho podání house music vyvolá často neopakovatelnou atmosféru, jelikož vedle pravidelných beatů do svých setů zahrnuje velké množství pocitových a melodických zvuků a zajímá ho vedle rytmické časti i hudební náplň skladeb. Vždy reaguje na atmosféru v klubu a podle ní graduje své sety.

DJ Rai je schopen odehrát též velmi různorodé sety. V menších klubech rád navozuje velmi deep atmosféru, zároveň však odehrává velmi energické sety plné groove a tribal nálady.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016