PARTYINFO

 

MOLITAN

Datum konání:
14.04.2006 - pátek
Místo konání:
Kroměříž - Slady Music Club
DJs:
Toky, Matt Chester, machine Funck, Goldstar, Luxus, Mag, Dave Martin, Gerendash
Info:
http://www.mcslady.cz
sintetik@skatekm.cz
 
 
Molitan: profil Matta Chestera
Matt Chester z Londýna zahraje v Pátek jako hlavní host na akci Molitan. V článku přinášíme jeho profil.
 

Matt Chester (Londýn, Velká Británie – UK)

Techno dj a producent kanadského původu žijící v Londýně, je majitelem techno labelu 11th Hour cordings, který svým zvukem charakterizuje a odráží současnou vlnu elektronické hudby v UK.

Mattova tvorba byla od začátku ovlivněná funkem a blues, na kterých vyrůstal, spolu s prvními elektronickými zvuky průkopníků jako je Vangelis a synth-pop 80tých let. I přesto, že Matt poslouchal různé žánry, vždy pro něj byly důležité prkvy soulu a hrubé dynamiky.

Jakmile poprvé uslyšel Detroit techno a Chicago house, věděl, že to je styl, který shrnuje všechny jeho doposudní vlivy a posunuje je do nových dimenzí, na jejichž objevování se chce podílet.

Matt se věnuje djingu od svých 16cti let a produkuje svou vlastní hudbu od svých 18cti. Jeho prvním aktivním zapojením do elektronické scény bylo založení webových stránek 11th Hour Technology v roce 1999, která se zaměřovala na sjednocení, v té době velmi roztříštěné techno scény.

Mattova reputace, pro jeho vyjímečný energický a živočišný djing, jak v londýnské tak evropské scéně mu pomohla uskutečnit založení jeho labelu 11th Hour Recordings v roce 2003. Hned od začátku byl 11th Hour skvěle ohodnocen.

V německém časopise Debug byl označena za nejlepší debut roku a rychle se upevnil jako jeden z reprezentujících labelů melodického techno zvuku, vydávající vedle Mattovi vlastní produkce také hudbu interpretů jako je Shawn Rudiman a Arne Weinberg.

Mattovy vlastní releasy pro 11th Hour , Into The Fall a Lives Unlooked For, odráží vyvrcholení jeho hudebních vlivů – unikátní a elektrizující mix detroitského a evropského techna s charakteristickými prvky melodického jazzu a soulu dohromady podkreslené futuristickými zvuky.

11th Hour má skvělý ohlas u světoznámých producentů této doby, od kterých získává pravidelnou podporu. Mezi ně patří např.: Laurent Garnier, DJ 3000 (UR), Fabrice Lig, Anthony ‘Shake’ Shakir, Dan Curtin a další.

Kromě pravidelného vystupování po Evropě, kde si jeho rychlé a energické sety získaly spousty fanoušků, se Matt v posledních dvou letech podílel na organizovaní ultra-undergroundových party Flashpoint spolu s Non Stop DJs (se kterými se také chystá spolupracovat na budoucích projektech).

V roce 2006 má Matt plány posunout se o další příčku. Kromě nových releasů
na 11th Hour a na dalších Evropských labelech, turné v Japonsku a Severní Americe, plánuje také založení live techno projektu spolu s dalšími hudebníky z londýnské scény, ve kterém se chystají zrušit hranice mezi studiem a klubem a zaměřit se na posunutí celkového zvuku poněkud dál než tomu bylo doposud.
www.11-hour.com

 
Molitan Kroměříž s Mattem Chesterem a Tokym

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016