PARTYINFO

 

LET IT ROLL X

Datum konání:
07.05.2006 - neděle
Místo konání:
Praha - Hala Harfa
DJs:
Roni Size + MC Dynamite, Damalistik aka Roots Survival Sound, Impact, Suki, Inspiral X62, Katcha, Pixie, Admirál Kolíbal, Cotcharam, Wadi, Yukimura, Shin + Asian Percussion
Live:
Bongo Chilli, Irie Steppaz, Mara Mara
Info:
http://www.letitroll.cz
pr@letitroll.cz
Popis:
vstup: 200/250 czk, start 22:00
Line-up:
DnB
09:00 Inspiral X62
10:30 Katcha
11:30 Impact
01:00 Roni Size + MC Dynamite
03:00 Suki
04:30 Pixie
Mcs NuC
Jacob
VJs PureA

Reggae
9:00 Admiral Kolibal
10:30 MaraMara
11:00 Dancehall queen
12:00 Irie Steppaz feat. Bongo Chilli
1:30 Damalistik
2:30 Rocka Flex
4:30 BSW

Open Air Chillout
Yukimura
Shin
Coltcharam
+ percusion

OpenAir
12:00 Tribo Fuego
 
 
Let It Roll: informace o předprodeji Let It Roll X: důležité info před akcí Taneční soutěž na Let It Roll
Tribo Fuego a PureA na Let It Roll
Na desátém Let It Rollu vystoupí více než 40 učinkujících. Drum'n'bass, dancehall a reggae performery snad již více představovat není třeba. Byl by ale rozhodně hřích, nezmínit některé z dalších specialit, které na Vás na večírku čekají.. A proto v článku na vás čeká povídání o Tribo Fuego (fireshow performeři) a PureA (analogoví Vjs), kteří mají připravená speciální vystoupení..
 

PureA –prostě čistý analog. . .

Na VJské scéně se už hodně let nestalo nic opravdu zásadního.Většina českých VJ's používá stejnou techniku,zdroje, software i hardware..

Není také divu- většina VJ's se rekrutuje z řad technicky zaměřených vizualistů, což má za následek uniformitu a velmi těžkou odlišitelnost, a to nejen obrazovovou nebo dekorativní, ale v neposlední řadě také výtvarnou po stránce projevu. Jedním slovem-nuda.

PureA není tradičním Vjským uskupením, jaká známe z české taneční scény-jedná se o alternativní projekt, který se odlišným přístupem snaží vymezit z českého VJského mainstreamu. Základním s zásadním bodem koncepce PureA je absolutní absence počítače v jakékoli podobě. Jediným zdrojem pro mixování jsou pouze a jen kamery.

Tento systém zamezuje tomu, co je dnes na tenčních party zcela běžné-totiž, že video shlédnuté na jedné akci můžete spatřit i na akci příští týden,která nemusí mít nic společného s akcí předchozí..

Pomocí mechanických principů a klasických mixážních praktik (ostrý střih, klíčování, fade) se tvoří koláže z vystříhaných fotek, filmových pásů,novinových textů, televizních rastrů,textur, komixu-prostě ze všeho, čím se dá tvořit vizuální dynamická kompozice, jejiž výsledek lez zásadním,mánuálním (!!!) způsobem ovlivnit...
 
Vj je díky tomu neustále nucen se svému setu intenzivně věnovat.

Tribo Fuego- kmen ohně...

Tribo Fuego je volné uskupení lidí se zájmem o práci s ohněm a to hned v několika směrech.. Pochodeň této skupiny vzplála v půli roku 2002 na prvním, z následně pravidelných srazů na Staroměstském náměstí. Tam se, se stále nabývající intenzitou scházeli milovníci fireshow a žonglování.

Zima 2003 přinesla Tribu velmi zajímavý prostor . V dnes již neexistujících sklepeních smíchovské Kolbenky se nejen pilně trénovaly triky s všemožnými ohňovými hračkami, ale díky rozličnému civilnímu zaměření členů triba vznikala komplexní show, neopomíjející tematické masky, chůdy, scénář, postavený nejen na snaze o pochopení ohně jako dobrého sluhy a zlého pána, ale i jako očistný prvek  ve své duchovní, energetické, estetické a dost možná i fyzické podstatě.

Hledali a nacházejí vztah člověka k ohni, ohně jako media komunikace nejen v interakci s prostorem. Společná práce vyústila premiérou Tribo Fuego v den sv. Mikuláše 5.12.2003. Během dalších let se Tribo vyvíjelo nejen díky mnoha zkušenostem z pozvání na rozličné kulturní projekty.

Několik členů se vydalo vlastní, ještě specifičtější cestou za prací s ohněm, část stávajících TF členů pracuje i na vlastních, nejenom komerčních projektech. Stále koncipují další fire performance se vším, co k tomu patří...

Velikým pozitivem tohoto uskupení je, že není nikterak uzavřené. S potěšením Vás uvítají na některém z každotýdenních srazů, kde se za zvuku bubnů můžete učit práci s tímto zhmotnělým archetypem.                                                                                                         

Na Let It Roll X. slibují speciální show, která Vás jistě rozpálí.

 
Let It Roll s Roni Sizem: soutěž o vstupy Roni Size & MC Dynamite zahrají na dalším Let It Roll

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Let It Roll od Ondřeje
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016