PARTYINFO

 

IVA FRUHLINGOVÁ

Datum konání:
12.04.2006 - středa
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Iva Fruhlingová
Info:
http://www.fleda.cz
pr@fleda.cz
Popis:
start: 20:00, vstup 150/190 czk
 
 
Iva Frühlingová představí svou desku ve Flédě
Iva Frühlingová představí v rámci svého turné novou desku Baby Doll. O průběhu večera a o zpěvačce se dočtete více v článku.
 

12. dubna se na brněnské Flédě zastaví zpěvačka Iva Frühlingová v rámci svého aktuálního turné k desce Baby Doll.

Iva je známá hlavně tím, že dokázala nejprve se svojí hudbou doslova dobít žebříčky francouzských a belgických rádií. Teprve potom vstoupila na český trh, a i když je většina jejich písniček zpívaná ve francouzštině, získala si řadu fanoušků.

Do povědomí široké veřejnosti se dostala také díky filmu Filipa Renče na motivy románu Michala Viewegha Romány pro ženy, kde zazněl mimojiné jeden z jejích největších hitů La Muerte.

Ten najdete na prvním albu Litvínov pojmenovaném po rodném městě této modelky a zpěvačky. Svoji aktuální desku Baby Doll nahrávala v bratislavském studiu producentů z Creative Music Hall.

V současné době vystupuje s česko-slovenskou kapelou, pozornost na sebe ale strhává svým jednak dobře vypadajícím zevnějškem, jednak ve svém žánru hodně přesvědčivým projevem. I přesto, že její songy mají písničkářský charakter, nejedná se o statické vystoupení. 

Za loňský rok byla nominována hned ve dvou nejznámějších českých soutěžích – jako Objev roku na Českém slavíkovi a jako Zpěvačka roku při udílení cen Anděl Allianz za rok 2005.

I přesto, že v poslední době strávila hodně času v České republice, většina textů je znovu ve francouzštině a důvod je jednoduchý: Ivě Frühlingové jdou prostě líp od ruky.

Na druhou stranu si dokáže vybrat dobře i své spolupracovníky, mezi které patří třeba bratři Orffové.

Nová deska je oproti té první podle kritiků daleko více plná emocí, místy si vás údajně získá, i když nerozumíte ani slovo francouzsky. Pokud chcete mít hudební rozhled a Ivu jste ještě na živo neviděli, pak nesmíte ve středu na Flédě chybět.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016