PARTYINFO

 

FREE MONDAYS

Datum konání:
03.04.2006 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Tazz (Whiteandround.cz/progressivesess.), Bo.dan (roxy/solstice rec./bukanyr.cz)
Live:
Tomato22 (www.tomato22.net)
Info:
http://www.roxy.cz
pr@roxy.cz
 
 
Free Mondays: Progressive session dnes v Roxy
V pondělí v Roxy na Free Mondays/Progressive session vystoupí kapela Tomato22 s DJs Tazz, Bo.Dan, Sweg a Anakin.
 

Na prvních dubnových Free Mondays v Roxy vystoupí tomato22, což je performance projekt, který vznikl na základech skupin sperms after week a sphere , známých již od roku 1998 hlavně po klubové scéně v Praze (Roxy, Rock Cafe, Matrix, Guru...).

Vystupovali ale například také na festivalech Go Planet ROXY nebo Save Tibet.

V Roxy se představí ve velmi překvapivé sestavě: tomato (bass, sampling, synth Rolland JUNO, Vocal), černý rytmický mág MC NI/USA (Drums, RAP!!!) (jinak Cherry Hill, Head::Fake), J.COB (guitar) (jinak LUS3), Le FLEUR (Peace RAP, Vocals).

Od 22h bude následovat djská část Free Mondays s podtitulem Progressive session, neboť se hudebně ponese v tomto stylu. Reprezentovat ho budou djs Tazz a Bo.Dan. V chill outu tentokrát pojedou lámané beaty borců Swega a  Anakina ze stáje (shadowbox.cz).

Free Mondays – každé pondělí od 20h v Roxy se vstupem zdarma.
Více info na: www.roxy.cz, www.tomato22.net, www.progressivesession.net

DJ TAZZ

Vlastním jménem Jan Kolář se k elektronické taneční hudbě se dostal poprvé v roce 1997, když navštívil poprvé klub Roxy. Byl to pro něj úplně nový zážitek a poté začal častěji navštěvovat různé kluby a více se zajímal o Djing. Později začal hrát v místním klubu na CD.

V té době hrával jiný hudební žánr než dnes, avšak pomohlo mu to v utříbení jeho hudebního vkusu. Brzy se však pro něj stali zajímaví djs jako Jimmy Van M nebo John Graham. Jednou opět navštívil v Roxy párty ZEN, kde zrovna hrál Jimmy Van M.

Dá se říci, že jeho set otevřel TAZZovi dveře do světa hudby, kterou hledal. V dnešní době se již delší dobu věnuje hraní hudebnímu žánru progressive a snaží se ho dostávat více mezi lidi, o cemž svědčí i jeho aktivity.

Jeho zvuk se dá charakterizovat jako našláplé rytmy s atmosferickými melodiemi a zvuky, hutnou basou, emotivními vokály, groovy náladou a stále plné energie. TAZZ je perfekcionista, z jeho mixovani je cítit záliba v dlouhých prolínavých mixech a nahlých gradací a nájezdů.

Je také fanatik do technických vymožeností, a od roku 2005 používá při svých vystoupeních navíc externí efektor. Sám říká: Nebaví mě za gramofony jen tak stát, ale vždy se snažím dostat z hudby a nabídnuté techniky maximum.

DJ BO.DAN

Poprvé navštěvuje klub Roxy okolo roku 1995 a postupně se pak seznamuje s taneční scénou. Své první gramofony si kupuje až v létě 2000, a začíná trénovat a tříbit si svůj zvuk.

Ze začátku jeho sound ovlivňují djs Rai a Vilém, jejichž deep a tech-house mu byly hudebně nejblíže. Během roku dostává první nabídky na hraní a zhruba po roce začíná vystupovat v pražské Roxy na párty Free Mondays.

Koncem léta 2001 nahrává své první demo, na které vychází v časopise Bassline velmi pozitivní recenze. Postupně dostává možnost zahrát si ve většině klubů v Praze a navštěvuje i kluby na různých místech republiky.

V září 2002 nahrává demo s názvem Mood , které svou délkou pokrývá tři CD. V časopise Xmag vychází recenze až v březnu 2003, nicméně získává ocenění demo měsíce a Bassline mu přiřkl též skvělé hodnocení.

V létě 2003 dostává nabídku vystoupit na prvním ročníku festivalu Go Planet Roxy na progressive stage a nahrává demo Summer night pro dj-skou soutěž agentury Lighthouse.

Ve výběru uspěje a díky tomu vystupuje na dnes již legendárním festivalu Open Air Field.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016