PARTYINFO

 

SOULSTICE

Datum konání:
22.04.2006 - sobota
Místo konání:
Brno - Mersey
DJs:
Elatem, Vik, Elate, Ali
Info:
http://www.mersey.cz
katka-mersey@volny.cz
 
 
Soulstice v Mersey klubu
Na sobotu 22.4. si pro vás klub Mersey spolu s rezidentem Elatem připravili další deephouseový mejdan, tentokrát pozvání přijal houseový veterán brněnské scény dj Vik. Sestavu doplní rezident dj Elate a dj Ali. Čeká Vás luxusní večírek plný příjemných hypnotických rytmů. V článku najdete profily DJs.
 

DJ VIK

Dobrý vkus a vytříbený cit pro muziku uplatnil Vik již počátkem minulého desetiletí v brněnském undergroundovém rádiu Hády, kde se podílel na dramaturgii a pravidelně uváděl vlastní pořady zaměřené na alternativní hudební proudy. Objevování nových stylů vyústilo v lásku k elektronické taneční hudbě, která Vika postupně vyvedla z anonymity rádiového selektora k veřejnému DJingu.

V letech 1994 - 97 hraje především v Brně a okolních moravských městech. V roce 1996 se stává residentem klubu Mersey a členem bookingu Sound of Mersey, díky kterému dostává možnost předvést své umění širšímu publiku. Osobitým stylem si získává a rychle rozšiřuje základnu stálých příznivců a záhy se jméno Vik objevuje v line-upech všech známějších klubů, parties a festivalů po celé republice.

Se skupinou přátel, sdílejících podobnou vizi a nadšení, dává na jaře 1999 dohromady projekt Family Circle, který se významně podílí na rozvoji elektronické taneční a klubové scény na Moravě. Toto volné sdružení pořádá v letech 1999 - 2001 v Brně a moravských městech pravidelné, v Praze pak občasné klubové akce pod názvy Solid Session, 54's, F-Delicatesses a Danza de la Mente.

Kromě aktivit s Family Circle organizuje Vik od roku 2000 také samostatné akce pod pseudonymem Ján Kalista. Za zmínku jistě stojí dva nejvydařenější ročníky letního festivalu na koupališti v Dražovicích u Brna. V roce 2001 opouští Family Circle a natrvalo se stěhuje do Prahy, aby se zde plně věnoval distribuci desek pod hlavičkou obchodu fosny.cz a také aktivitám Jána Kalisty. Na začátku roku 2002 rozjíždí velmi úspěšnou sérii nepravidelných, exklusivních večírků Sunakashi v brněnském klubu Perpetuum, na kterých vystupuje nejen v roli residentního DJe, ale prostřednictvím Jána Kalisty i jako organizátor.

Originalita, talent a promotérské aktivity svedly Vika ke společným vystoupením s mnoha světově uznávanými DJi i producenty a jména Alex Dean aka Souldoubt, Alex Moran, Asad Rizvi, Charles Schillings, Chris Duckenfield & Richard Brown aka Swag, Colin Dale, Danny Howells, Dano, Dave Mothersole, Duncan Forbes, Eddie Richards, Eric Fischer, Hakan Lidbo, Inland Knights, John Buckby, Jori Hulkkonen, Kid Loco, Lee Burridge, Matthias Tanzmann, Mike Parsons, Mike Shannon, Murray Richardson, Nathan Coles, Nigel Hayes, Omid 16B, Richard Sen, Sasse, Shade, Timmy S., Tony Hewit nebo Zip výborně ilustrují Vikův široký DJský záběr. Ten měli ostatně možnost posoudit také návštěvníci vyhlášeného rakouského festivalu Danube Rave, či klubů Lo v americkém St. Louis nebo Pustervik ve švédském Göteborgu.

sety ke stažení zde.

DJ ELATE

Elektronickou taneční muziku začíná objevovat v roce 98, v roce 99 se seznamuje s Vikem, Javasem, Koalou, v té době vzniká brněnské sdružení Djs Family circle, jehož součástí se stává později. Ovlivněn muzikou svých kamarádů hraje deep house, tech house a deep electro.

Hrát začíná v roce 2001 klubu Rockhell, později hrává i v ostatních brněnských klubech Mescalito, Fléda, Sofa, Coffe house, Mersey. V uplynulých pěti letech fungování brněnského klubu Perpetuum, společně s djs Vikem, Javasem, Koalou a Muzzym,  hraje na jejich rezidentních večercích pod názvy Sunakashi, Lucky Garden, Superfine.

Postupem času přicházejí hraní po moravských klubech a na  festivalech Mácháč a Hradhouse. V roce 2005 zprodukoval house stage na festivalu Hradhouse. Na podzim téhož roku rozjíždí pravidelnou rezidentní noc Soulstice v brněnském klubu Mersey.  
 
Díky svým djským kolegům a hraní na festivalech vystoupil společně s takovými umělci, jako například Asad Rizvi /Reverberations/, Eddie Richards /Lunar Tunes/, Mathias Tanzman /Moon Harbour/, Dave Mothersole /Swag/, Dano /Red Melon/, John Buckby /Schmoov/, Alex Moran /Weekender/, Chris Goss /Conffeti studios/ atd.

DJ ALI

Začíná s djským hraním v roce 1993 v klubu bumerang,  hraje indie scénu od punku až k taneční scéně. Později hrává v brněnských klubech Mescalito, Mersey, Rock-hell a od roku 2000 je rezidentem klubu Perpetuum, kde  pusobí do součastnosti.

Zahrál si také na festivalu loop na brněnském výstavišti. V roce 2001 působil jako předskokan jedné nejmenované slovenské skupiny v jizerských horách. Tuto zimu zahrál na  ski-krossových závodech ve snowparku na dolní Morávě. V Brně hrává nejčastěji s dji Vikem, Javasem, Elatem , Muzzym, Koalou a dalšími.

Pusobil také v kapelách my Self a Black White hrajíci nezávislou taneční muziku.

Věnuje se vlastní produkci ruzných směrů umění.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016