PARTYINFO

 

STREET BEAT - GROOVE FESTIVAL

Datum konání:
19.04.2006 - středa
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
De La Soul (USA), Ohmega Watts (USA), La Cédille (FR), Da Blingz (Skotsko)
Info:
http://www.musicbar.cz
lmb@musicbar.cz
Popis:
start: 20:00, vstup: 500 czk
 
 
De La Soul zítra v Lucerna Music Baru
Legendární hip-hopové trio De La Soul vystoupí zítra v pražském Lucerna Music Baru v rámci prvního ročníku Street Beat - Groove Festivalu. Program zítřejšího večírku začíná už ve 20:00 a na line-upu najdete například ještě Američana Ohmega Wattse, La Cédille z Francie nebo Da Blingz ze Skotska.
 

DE LA SOUL (USA)

Jako hlavní hvězda festivalu se představí legendární černošská hip-hoppová formace DE LA SOUL, která se po 2 letech opět vrací do Prahy !! DE LA SOUL se poprvé v Praze představili ve vyprodané malé sportovní hale v Praze !! DE LA SOUL jsou povážování na nejkreativnější světovou hip-hopovou skupinu. DE LA SOUL nastavili směr budoucího vývoje hip-hopu na celém světě !!

DE LA SOUL vydávají desky od roku 1989, jejich první album 3 Feet High and Rising bylo označeno za budoucnost hip-hopu. Ve své tvorbě využívají kromě hip-hopu i prvky funku, soulu, popu, jazzu reggae nebo psychadelie.

DE LA SOUL vznikli jako trio : Posdnous, Truggy The Dove a Pasemaster, spolužáci ze střední školy. Jejich umělecká jména jsou v podstatě přezdívkami ze školy. Po té, co si DE LA SOUL všiml legendární hip.hop producent Prince Paul, získali DE LA SOUL smlouvu s profláknutou nahrávací společností Tommy Boy Records.

Prince Paul produkoval první album 3 Feet High and Rising v roce 1989. DE LA SOUL byli považováni za opozit celé gangsta hip-hop scény, jelikož jejich texty nejsou o životě na ulici, ale spíše o lásce, životě jako takovém a míru a klidu. DE LA SOUL se stali vůdčí kapelou vlny, do které patřili A Tribe Called Quest, Jungle Brothers atd...

Skladba Me Myslef and I se stala velkým hitem a bylo dlouhou dobu v TOP 40 POP HIT v USA ! číslo 1 v r´n´b sekci. Nejlépe se celé album umístnilo na 24 místě a bylo oceněno zlatou deskou v USA !!

DE LA SOUL jeli s obrovským úspěchem turné po celém světě, což jim přineslo celosvětovou popularitu jako jedna z nejlepších světových hip-hopových kapel.

Druhé album De La Soul is Dead vyšlo v roce 1991 a umístnilo se na 26 místě v TOP 40 v USA. Největší hit z tohoto alba se umístnil na 22 místě v r´n´b TOP 40 v USA.

Třetí album Buhloone Mindstate (1993) se opět umístnilo v TOP 40 v USA. Čtvrté album Stakes is High (1996) se také umístnilo v TOP 40 v USA.

V letech 1991 ? 1998 DE LA SOUL pravidelně vystupovali jako největší hvězda festivalů po celém světě a pravidelně se objevovali na MTV, VIVA atd....

V roce 2000 DE LA SOUL vydali první album z triologie Art Official Intelligence s názvem Mosaic Thump, které se opět umístnilo v TOP 40 v USA a mělo obrovský úspěch po celém světě.

Druhé album triologie pod názvem AOI:Bionix (2001) se opět setkalo s velkým ohlasem, obsahovalo velký hit Baby Phat. Bohužel třetí album této triologie z důvodů rozporů s vydavatelstvím nevyšlo.

DE LA SOUL poté přestoupili k vydavatelství Sanctuary Urban a vydali v roce 2004 své prozatím poslední album The Grind Date


OHMEGA WATTS (USA)

OHMEGA WATTS vlastním jménem Milton Cambell je zároveň i polovičkou kutovního downtempo hip-hop electro projektu LIGHTHEADED www.wearelightheaded.com

OHMEGA WATTS ve své tvorbě kombinuje všechny důležité černošské styly : hip-hop/r´n´b/soul/dance/pop. Jedná se o špičku v této kategorii a živé vystoupení slibuje nezapomenutelný zážitek.

OHMEGA WATTS spolupracoval s Mr.Scruff, Gilles Peterson, Greyboy atd.... Jedná se o skvělou černošskou show, která roztančí všechny zúčastněné.......



LA CÉDILLE (FR) jsou francouzský jazz hip-hop krém, který se Vám rozmázne po obličeji a Vám to vůbec nebude vadit a budete mlsat a mlsat !! LA CÉDILLE vznikli na základech rozpdale formace CE, která byla v progresivních hip-hopových kruzích velice oblíbená.

DJ MAG nazval proukci LA CÉDILLE jako nejpřesvědčivější a nejklasičtější za posledních několik let.

LA CÉDILLE pochází z Besançon ve Francii. Francouzská média je srovnávají s THE ROOTS nebo s OPUS AKHOBEN. Byli popsáni jako decentní a zaznamenáníhodná individua, která když hrají koncert, se stávají velice inovativním a explodujícím celkem na podiu.

Skladby LA CÉDILLE odrážejí původ obou frontamnu skupiny, oba pocházejí z Afriky. V kombinaci s Francouzštinou z toho vychází velice atraktivní kombinace afrického přístupu a francouzské jazzové elegance v kobinaci s dechovou sekcí.

LA CÉDILLE jeli turné po celé Evropě včetně Anglie a vystupovali na renomovných festivalech jako např. Montreux Jazz Festival atd...

DA BLINGZ je mladou krví irské hip-hopové scény. V Dubu 2006 mu vychází jeho první album Down 2 Earth. DA BLINGZ se již několikrát objevil na MTV, kde byl prezentován jako největší objev současné irské hip-hopové scény.

DE LA SOUL
www.ubiquityrecords.com

OHMEGA WATTS (USA)
www.ubiquityrecords.com

LA CÉDILLE (FR)
www.chocolatefireguard.com

DA BLINGZ (SKOTSKO)
www.dablingz.com

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016