PARTYINFO

 

SHOTGUN EURO 2006

Datum konání:
02.09.2006 - sobota
Místo konání:
Hrádek nad Nisou - areál Kristýna
DJs:
Max Duley (UK), Paul Damage Bailey (UK), Tibor, Boss, Rumenige feat Loktibrada, Noisia (HOL), Nika77 (techno.cz), Mayla, Spyro, Kaisersoze, Daho & Ginger, Machine Funck, Subgate, Kwaczo, Tomig, Akitom, Skull, Kew, No Money, Reverb, Sayko, Philip TBC, Koogi & Lindee, Touchwood & Igraczech, Bun:ski, Peet, Elwira, Merkur, Beast67, Škuban, Moower, Tvyks vs Diome, Dys Martin vs Klára Nemravová, Milki, Josef Sedloň, E-lite, Braun, Face, Yannick, Drahota, Saboteur, Blond, Brady, Next, Jeny, Floyd, Andrew J vs Sanny, Milkshake aka Milos & Skank, Subsist, Stanzim, Aleph, Rivendel, Click Joe, T.C.O., Monotype (techno.cz), Mooris, MMS
Live:
Makaton (UK), Elektrabel, Mindhole, Nipp
 
 
Shotgun Euro již tento víkend Shotgun Euro: Max Duley a cesta z monotónnosti Shotgun Euro: Techno Blush Stage je obří dynamo
Techno Blush Stage tvrdší a lesklejší než diamanty
Doslova natřískaný line up techno drahokamy v podobě britů Maxe Duleyho, Paula Damage Baileyho a Makatona připravili pořadatelé festivalu Shotgun Euro. Nejen Brité se však třpytí...
 
Nejen v kuloárech se mluví o tom, že Shotgun Euro má letošní léto bezkonkurenční techno stage. Víme, že je to odvážné tvrzení, ale přesto jsme přesvědčeni, že line up obou festivalových dnů oceníte.

Max Duley (Arc rec,UK)

Max Duley se do techna aktivně zapojil kolem roku 1992. Elektronickou hudbu produkuje od roku 1995. DJing přerušil v letech 1996 a 1999, kdy se ve studiu soustředil spíše na vývoj stylu a techniky. Na začátku roku 1998 vyšel jeho první vinyl pod značkou META Olivera Ho. Svým hudebním vkusem a samotnou tvorbou velmi zaujal Rushe, který mu otevřel cestu do velkého světa releasem na labelu Kne’deep. V roce 1999 založil ARCart, velmi osobní projekt, ze kterého se oddělily divize ARC a ARC(ANE). Nespočet vystoupení a desek v dalších letech jen potvrzovali fakt, že Max není jedním z mnoha té doby, ale že je svým způsobem velmi výjimečný.

Paul Damage Bailey (HOG/1881records, UK)

Paulovo jméno je úzce spjato s legendárním klubem House of God v Birminghamu, kde je již dlouhých 10 let rezidentem vedle přátel ze sousedství Surgeona, Regise a Sira Reala. Zajímavou kapitolou v životě Paula je setkání s Athony Childem aka Surgeonem. Hip hopem silně ovlivněný Paul naučil Surgeona míchat placky a Tony jej na oplátku zasvětil do ovládání pionýrských studiových mašin. Je zajímavé, že se jejich hudební cesty přesto mírně rozcházejí. Paul vydával nejdříve pod svým uměleckým jménem Paul Damage na labelu House of God směsici tvrdého industriálního techna s výraznými prvky acid a rave. V současné době se Paul věnuje novému labelu 1881records.

Makaton (Rodz_konez, UK)

Steve Bailey se objevil na britské techno scéně jako blesk z čistého nebe v roce 1999, kdy bez jakýchkoli okolků na svém vlastním labelu Rodz_konez vydal první EP se jménem Active line. Od té doby vydal Steve dalších 14 EP a skladby s jeho charakteristickým zvukem a tváří vycházejí na různých kompilacích. Makaton se poslední rok věnuje dalšímu projektu, kterým je radiový pořad na jeho stránkách jménem Livefeed Transmission, kam zve nové i staré tváře z evropské scény. LT jsou nestandardním pořadem s nestandardní hudbou. Oč se jedná? Hosté připravují sety ze svých oblíbených skladeb ze všech žánrů a především skladeb, které je provázejí životem. Posledním hostem byl mimochodem Oliver Ho. Steve vystupuje pouze live a tak se můžeme těšit na agresivní techno s velmi propracovanou rytmikou.

Elektrabel (Axis, CZ)

Tomáš Hartl se stal samozřejmostí line upů velkých českých festivalů. Není tomu tak náhodou. Elektrabel je živým důkazem, že když se chce, tak to jde. Pravda s trochou toho potřebného štěstí. Skládal si techno do šuplíku a jednou zkusil něco poslat jako odpověď na výzvu Jeffa Millse při hledání nových talentů. Od té doby uběhl již nějaký rok a na podlabelu veleslavného Axis records Mission 6277 vyšly Tomášovi 3 EP a jedno album. Elektrabel se stal značkou kvalitního inspirativního techna se silným odkazem na doby minulé. Svůj hudební um předvedl až v zemi vycházejícího slunce Japonsku. Co akce to jiné vystoupení. To je motto, kterého se Tomáš drží a které zaručuje na Shotgunu další nové skladby a nápady.

Rumenige feat. Loktibrada (Numb/Olga+Jozef/Antidundruff, Standa.net, SK)

Toky a Dalo… Co dodat! Tolik energie a ke všemu pohromadě v živém vystoupení. Zaručená zábava. Při jejich vystoupení bude na Techno Blush stagei rozhodně horko. Co se bude hrát? Typický slovenský zvuk, který vytvořili právě tito 2 páni. Jejich skladby fungují pravidelně jako zvedače rukou. Na Shotgunu tomu nebude jinak.

DJ Boss (Dole_Gate/Kne’Deep, SK)

Slavo není prvně na Shotgunu a přesto to bude jiné. Boss se neustále vyvíjí a hyperaktivně pracuje na novém materiálu. Kde tam jsou ty doby, co s sebou tahal obrovskou tašku plnou desek. S příchodem technologie Final Schratch se nejen změnil styl mixu, ale především hudební obsah. Bossova vystoupení se dají často nazvat jako semi-live. Rychlé mixy a funky kickin‘ bass. Veselé a energické techno v tom nejlepším podání.

... a to není vše. :o)
 
Shotgun Euro: support DJs na Dnbass Gamboge Stage Shotgun Euro: Gamboge Stage bude hlasitá Shotgun Euro: kompletní line up Shotgun Euro: House Violet Stage nabitá k prasknutí Shotgun Euro: House Violet Stage nabízí české "nej" Shotgun: support DJs na Minimal Rose stage Shotgun Euro: Minimal Rose Stage vládnou Slováci Dvoudenní vstupenky na Shotgun v prodeji Shotgun Euro: ke vstupence tričko Shotgun Euro opět uzavře letní prázdniny

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Shotgun Euro: vyjádření pořadatelů Report z festivalu Shotgun Euro od Daha
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016