PARTYINFO

 

NIKOLAJKA

Datum konání:
04.05.2006 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - p.m.
Live:
Mirek Broum Band
Info:
http://www.nikolajka.com
robin@xstream.cz
 
 
Mirek Broum Band v p.m. Klubu
Mirek Broum Band je mladá, progresivní kapela jenž staví na základech čistého rocku a naprosto neskromně se chystá rozvířit rockovou hudební scénu. Styl, který lze připodobnit stylům Seattlovských kapel, byl postupně ovlivňován všemi podstatnými vlivy 90. let, které kapela na svou muziku patřičně nabalila, aby jí poté mohla okamžitě nakopnout mezi své publikum, více info v článku.
 

Hlavním frontmannem kapely je bezesporu Mirek Broum, jenž se po zániku skupiny Strain rozhodl pro tvoru a realizaci vlastního projektu – Mirek Broum Band.

I když při koncertních šňůrách to vypadá tak, že frontmanni jsou dva, protože síly na podiu jsou rovnoměrně rozloženy, ale lze to připodobnit k rozložení Wohnoutů. Mirek je ten, kdo táhne celou kapelu, skládá texty, píše energickou muziku a má k tomu výborné uši v podobně DJ Murphyho, basáka kapely a žádaného zvukaře, který například spolupracuje s kapelami dříve Tři Sestry, teď Jolly Joker, Hookers, Fourth Face a další.

Právě Murphy je neřízenou střelou, jenž kapela svým tvrdým koncertním rifem posílá lidem pod podium. Prostě Murphy je svobodný! Celkový koncertní projev kapely vždy stabilizuje Mirek, svým charismatickým projevem a často soustředěným zpěvem dává najevo přehled nad podávaným výkonem, když na to dojde, dokáže si koncert také pořádně užít a společně s Murphym ukazují image drsných rockerů.

Jak říká Mirek: Hrajeme rock ve své nejčistší podobě, na způsob grunge: takže je to prostě syrovej, špinavej rock nadupanej energií, silný melodie a nevyhaslý emoce. K tomu, aby byla kapela kompletní, stačí jen bubeník a hlavně plnej klub.

Místa pro rockovej večírek je na podiu dost a dost, takže to podle toho také vypadá. Od vzniku kapely po celou dobu bubny opečovával Fido, jenž v posledních měsících kapelu opoustil. Nevydržel tempo bylo opravdu brutální., říká Mirek. Nahradil ho Sváťa, který velmi kvalitně odbubnovává poslední půl rok úplně všechno a skvěle zapadá do party. Pro Sváťu je MBB relaxací a útěkem od kapely pana Slováčka.

Po velmi slušném promo CD a nedávno pokřtěném singlu:Swinguj! v pražském Paláci Akropolis jde konečně ven, první oficiální deska Mirek Broum Band a věřte, že je opravdu vymazlená. Pod názvem Panenka v ohni, který velmi spontánně vzešel z dění kolem tvorby desky a hlavně z Mirkových textů. Desku se kapela chystá již brzy velkolepě pokřtít!

S deskou Panenka v ohni přichází na naši scénu čerstvý vítr. Směs žánrů obsažených na desce vychází z heroinem živeného grunge, hudba se však retrospektivně ohlíží mnohem dále. Desku je možné charakterizovat jako mix rockového mainstreamu 90.let s nepřeslechnutelným puncem originálního přístupu.

Dýchá na nás rytmicky nadupaná hudba se silnými melodiemi a snadno zapamatovatelnými refrény. Deska rovněž nabízí několik písní rádiového formátu pro nejširší spektrum posluchačů a v podstatě neobsahuje žádné vycpávky, písně se stopáží okolo tří minut prakticky nemají šanci nudit.

Nahrávka tematicky (obsahově) spojuje rock´n´roll s erotickým dusnem, nespoutanými emocemi, sebedestrukcí i milostnými výlevy. Nesporně hitový potenciál písní činí z desky aspiranta na domácí objev a zjev (úkaz) na tuzemské scéně, který tu dlouho chyběl, a který stojí za pozornost.

Koncerty a veškeré informace: www.mirekbroum.com

Děkujeme všem lidem, který choděj na naše koncerty a který nás maj rádi.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016