PARTYINFO

 

EUROTRAILOGU MIKULOV FEST

Datum konání:
27.08.2006 - neděle
Místo konání:
Mikulov - Ditrichštejnská hrobka
Live:
Filip Topol, Fantazie g moll - varhanní koncert v Ditrichštejnské hrobce
Info:
http://www.eurotrialog.cz
amp@freemusic.cz
Popis:
start: 14:00, vstup: 250 czk
 
 
Mikulovský festival Eurotrialog už poosmé
Festival Eurotrialog Mikulov vstupuje do 8. ročníku kvalitním nabitým programem a přitom stále drží cenu vstupenky velice nízko informace o vstupném a spousty dalšího najdete v článku.
 

Pojetí dramaturgie mikulovského festivalu činí z Eurotrialogu nejvýznamnější festival svého druhu v střední Evropě

Mikulovský festival Eurotrialog vstupuje do osmého ročníku. Symbolicky zvolené místo na hranicích tří zemí, stejně tak jako název festivalu napovídá, že dramaturgický důraz je kladen na umělce z Česka, Slovenska a Rakouska. Dramaturgie však tradičně  otevírá prostor i umělcům z ostatních evropských zemí. 

Program sází každoročně nejen na známá jména, ale vyhledává i nové tváře, nová hudební seskupení. Dokladem toho jsou vystoupení  Trabantu, Radůzy a dalších dlouho předtím, než si jich všimla odborná veřejnost.  Stejně tak letos Eurotrialog představí několik relativně nových tváří (například Jana Vébrová) Další specialitou Eurotrialogu je uvádění  nových nečekaných seskupení.

Loni jsme iniciovali vytvoření zcela nového dua Moniky Načevy a Pavla Fajta, vysvětluje dramaturg festivalu Romek Hanzlík. „Letos chceme  zvýraznit mezinárodní charakter akce a představíme v Mikulově zcela nové seskupení skupiny Ty syčáci s Christophem Pajerem (pozn.: rakouský houslista, člen např. Boo či Metamorphosis).

Nepůjde přitom o žádnou improvizaci, muzikanti připravují extra vystoupení jen pro Mikulov. Půjde v každém případě o absolutní premiéru, která by mohla odstartovat jejich vzájemnou spolupráci v budoucnu. Mezinárodní význam Eurotrialogu podtrhuje pestrý a bohatý program, který často preferuje soubory a kapely složené z hudebníků více zemí. 

Mezi letošní taháky v programu patří jistě  světoznámá balkánská dechovka Boban Markovic Orkestar, známá například z filmu Underground či z četných vystoupení v Evropě, dále Gaia Mesiah, Tara Fuki, Karel Plíhal či  Dubbuk. Až z dalekého Irska do Mikulova dorazí keltská hudba a tradiční folklorní irská muzika v podání výtečných The Hogs.

Největší specialitou festivalu se stane jistě koncert Přílet bubeníků aneb Slet bubeníků speciál - rytmická smršť v podání Pavla Fajta, Davida Kollera, Miloše Vacíka, Alana Vitouše a dalších. Jde o obdobu světoznámého Sletu bubeníků, který tradičně představuje bubeníky celého světa – v Mikulově bude koncert výběrem hudebníků zasazen do středoevropského kontextu.

Eurotrialog si vybudoval pověst jednoho z nejlépe dramaturgicky obsazených festivalů střední kategorie (citát Lidové noviny 2003). 

Pořadatelé se vědomě vyhýbají střednímu proudu a sázejí především na kvalitu. Mikulov nemá ambice stát se masově zaměřenou akcí, jednoznačná preference Eurotrialogu je dobrá kvalitní hudba, příjemné zázemí a spokojený a dobře se bavící divák. Tomu odpovídá i cena pernamentky – 298.- Kč v předprodeji. Hudbymilovní fanoušci asi stěží najdou atraktivnější cenu vstupenek na jiných festivalech.

Program Eurotrailogu Mikulov:

Pátek, 26.8.2006, 19.00, amfiteátr
 Milan Valenta, Jana Vébrová, Tara Fuki, Přílet bubeníků (Pavel Fajt, David Koller, Alan Vitouš, Miloš Vacík, Tereza Petrášová, Szabo Hunor (HU), Andrzej Zaleski (PL) a další) Gaia Mesiah (CZ,AUS), The Hogs (Ireland)
 
Sobota, 27.8.2006, 14.00, amfiteátr
Moberg, Petr Nikl a Lakomé bárky, Petra Börnerová band feat. Benkő Zsolt (CZ,SR,HUN), Ty syčáci & Christop Pajer (CZ/A), Ingwe  (Vl. Václavek a přátelé - CZ, SK, UI, China), Raya O´Coal (Austria), Mama Bubo, Karel Plíhal, Dubbuj, Psí vojáci, Boban i Marek  Markovic Orkestar (Serbia), Taxi to The Ocean (NL)

neděle, 28.8.2006, 14.00
Filip Topol, Fantazie g moll - varhanní koncert v Ditrichštejnské hrobce

Kompletní přehled účinkujících a jejich charakteristiky, biografie atd. na www.eurotrialog.cz
Stanování zdarma, úschovna kol a zavazadel, bezbariérový vstup, workshopy, čajovna, vinotéka, projekce experimentálních  filmů

Předprodej: 2 dny za 298- Kč, 1 den za 250,- Kč plus poplatky sítí –
Bez poplatků vstupenky přes festivalový web (www.eurotrialog.cz), v čítárně Unijazzu, Jindřišská 5, II.schodiště, knihkupectví Polí pět – Ditrichova ul,13, Praha a v KIC, náměstí v Mikulově. Vstupenky v sítích Ticketpro i Ticketstream

název: Eurotrialog Mikulov
termín: 25. – 27.8.2006
místo: Mikulov – amfiteátr, Ditrichštejnská hrobka

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016