PARTYINFO

 

VEVEŘÍ

Datum konání:
21.07.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Hrad Veveří
DJs:
Orbith, Tomaš Haverlík, Maxime, Tvyks, Aleph, Milosh + Skank, Subsist, Pepe, Radan Mach, BB Mike, Hydrophonic
Live:
Lexy & K Paul, Southeast, Midilidi
Info:
http://www.veveri.rave.cz
hrad@rave.cz
Popis:
vstup: 320/399 czk
Line-up:
Rave.cz main stage
19:00 - 20:00 Hydrophonic
20:00 - 21:00 BBmike
21:00 - 22:00 Tvyks
22:00 - 23:30 Maxime
23:30 - 00:30 Southeast
00:30 - 02:00 Lexy & K-paul
02:00 - 03:30 Orbith
03:30 - 04:30 Haverlik
04:30 - 06:00 Radan Mach

Brnoinfo.cz chillout stage
20:00 - 22:00 PePe
22:00 - 00:00 Aleph
00:00 - 01:00 MidiLidi
01:00 - 04:00 Milosh+Skank
04:00 - 06:00 Subsist
 
 
Veveří: doprava a ubytování Midilidi na festivalu Veveří
Veveří 2006 kompilace
Pro všechny hudby milovné čtenáře jsme připravili mp3 kompilaci Veveří 2006, která je složená výhradně z produkce lidí, kteří budou na Veveří sami vystupovat! Namixovali ji pánové z brněnského projektu Southeast, kteřá samozřejmě také na Veveří vystoupí a to live.
 
Pro všechny hudby milovné čtenáře jsme připravili mp3 kompilaci Veveří 2006, která je složená výhradně z produkce lidí, kteří budou na Veveří sami vystupovat! Namixovali ji pánové z brněnského projektu Southeast, kteřá samozřejmě také na Veveří vystoupí a to live.

Stahuj MP3 kompilaci Veveří 2006 MP3 mixed by Southeast
 (69 MB)

Stahuj natrackovanou MP3 kompilaci Veveří 2006 MP3 mixed by Southeast (69 MB)


ODPOVÍDAJÍ SOUTHEAST

Jak bylo obtížné poskládat tuto mp3 kompilaci z nabídky, která byla k dispozici?
No upřímně, dalo nám to docela zabrat, protože každý track je "jiná ves" :-)

Proč jste tracky poskládali nakonec tak jak jsou?
Snažili jsme se o určitý koncept, tak aby set měl vývoj a každý další track kompilaci posouval kupředu. Zkoušeli jsme několik variant a tahle vyšla jako vítězná.

V čem (sw) jste tracky vůbec míchali?
Většina setu je namixovaná v Abletonu, který používáme při našich live vystoupeních a pro tyto účely nám vyhovuje nejvíce. Drobnosti byly dodělány v Cubase SX.

Na kompilaci máte 4 tracky, kdy bude nějaké vlastní album vlastně?
Priorita je pro nás vydávání vinylů, ale kdyby nám například nějaký časopis nabídl vydat ucelené cd s naší hudbou, asi bychom neváhali. Možná se do toho pustíme na vlastní pěst, ještě v tom nemáme úplně jasno, uvidíme.

... pokud chcete ještě k tomuto něco říct? :)
S výběrem hudby jsme měli hodně svázané ruce, ani z vlastní produkce jsme nemohli vybrat úplně všechno co bychom chtěli kvůli autorským právům labelů, ale i tak jsme k této kompilaci přistupovali s maximální zodpovědností a doufáme, že se Vám bude líbit!



TRACKLIST .. každý track je komentován autorem

01. Midilidi - Bujon
www.myspace.com/MidiLidi
Bujon je manická fáze lásky, pocit, že dva to zvládnou, úplný začátek, bod 01, první návštěva, on ňouma a ona to musí vzít do rukou. Metafora na přání MidiMarkéty, abychom zpívali něco o jídle. Inspirováno bilboardem Dalibora Jandy Jsi můj benzín. Skoro všechny zvuky jsou z analogového Rolandu Juno, jen jeden větrný třesk v pozadí je znělka pardubického Městského rozhlasu.

02. Maxime-MY REMIX
www.myspace.com/62810544
Ideou bylo mít hutnou basovou linku s výraznějšími beaty spolu se zlomeným rytmem a trošku „plastickým zvukem“ syntetizátorů. Tento track je promě vlastně experimentem mezi electrem, zlámanými beaty a tech-housem

03. TKAC & HAVERLIK feat. MISHA - Noel (Original Mix)
Written, produced & aranged by Tomas Haverlik & Rasti Tkac.
Vocals by Misha.
(c) (p) 2005 Original releases on Baroque Records and Sony BMG
www.tomashaverlik.com
Po nasazení do rádiové rotace se hned z novinky vyšvihla na 1. místo hitparády SLOVAK GOLD a vydžela na něm 4 týdny po sobě. Stejně tak byla hrána i v CZ. Její uvedení bylo ve známém českém Radiu1, v rámci populární BREAKBEAT CONFERENCE...

04. Southeast feat Bkr - Brecada
www.southeast.cz
www.myspace.com/southeastlive
written&produced by Southeast feat BKR previously unreleased
Track vznikl ve spolupráci s brazilským projektem Bkr pro Frisbee tracks, nakonec se na desce neobjevil.

05. Pepe - Veverka
Skladba "Veverka", kterou jsem poskytl pro kompilaci Veveří 2006, vznikla speciálně pro tuto příležitost jako letní hopsačka, která se nese v retro veselém až frivolním duchu. Vokální sample opilého Mexičana pochází z tracku Speedy Gonzales, v originále od Pat Boone, dávný to hit 70. let. V současnosti mám rozpracovaných několik dalších remixů Veverky, lehkým diskem počínaje a hardtech verzí konče.

06. BB Mike a.k.a. Michal Poliak - FBA, Relic Rec.
www.djbbmike.com
www.michalpoliak.com
Track FBA jsem původně zamýšlel vytvořit spíše jako hitovku, sestru mého dalšího tracku "Funky Rain". U obou tracků jsem se nechal inspirovat skvělou basovou linkou a kytarovými pasážemi jedné nejmenované severské pop skupiny. Nakonec jsem si u tohoto tracku nechal pouze basu, nanotoval jsem si ji přes klávesy v synťáku Toxic2 a přidal sem úplně odlišnou kytaru od Virtual Bassist. Výsledkem je kytarový progresivní electro track s trancovými plochami v pozadí, věřím, že je to takový univerzal, který se dá zahrát snad v každém setu.

07. Southeast - Danube
www.southeast.cz
www.myspace.com/southeastlive
Na desce tahle pecka sice zatím nevyšla, ale v našich live vystoupeních se už nejakou dobu objevuje a na lidi hodně dobře funguje, důkazem toho je, že ji hraje několik známých zahraničních djs...

08. Orbith & BB Mike a.k.a. Michal Poliak - CLOSER, Relic Rec.
www.djbbmike.com
www.michalpoliak.com
www.djorbith.com
Closer vznikl na základě vokálů dodaných mým kolegou dj Orbithem od zpěvačky z kapely Sunteem a myšlenka byla od začátku vytvořit velmi progresivní electro track s tvrdým spodkem. Použili sme asi 7 synťáků (Z3ta+, ImpOScar, Filterscape VA...), kombinací některých sme vytvořili velmi surový a vrnivý electro zvuk, který se v průběhu skladby postupně neustále vyvíjí a v kombinaci se zvukem houslí od Mtronu v pozadí vytváří docela temnou atmosféru.

09. Southeast - Summer Junky
www.southeast.cz
www.myspace.com/southeastlive
Už ani nevíme jak tahle skladba vznikla a proč, dost se od našich ostatních tracků odlišuje už jenom proto že z velké časti je nahrán živě.


10. DIGITAL WITCHCRAFT - Fingerpaint (Sedrick & Haverlik Remix)
Written, produced & aranged by Ned Shepard & Marcus Bacalis.
Additional remix & production by Zoltan Hedrick & Tomas Haverlik.
(c)2005 Proton
www.tomashaverlik.com
Spolu se Snake Sedrickem jsme udělali verzi pro Proton remix contest. Známé Proton radio si tentokrát vzalo pod záštitu formaci Digital Witchcraft, pro kterou jsme udělali příjemně oddychový remix.

11. Southeast - Co takhle kytara
www.southeast.cz
www.myspace.com/southeastlive
Jedna z našich zvukových studií, která zatím čeká na své využití :-)

12. FILO & PERI - Closer Now (Tomas Haverlik Remix)
Written, produced & aranged by Domenick Filopei & Bo Pericic, vocals by Kathleen Fisher.
Additional remix & production by Tomas Haverlik.
(c) (p) 2005 Empire State / Water Music Dance
www.tomashaverlik.com
Známé newyorské trance duo Filo&Peri chtělo něco "proggy, ale stále melodicky plné a našlápnuté". To byly jejich argumenty, proč mě přizvali ke spolupráci na tomto remixu. Spolu i s remixom například od Andyho Moora se to poté objevilo na úspěšném CD release.

13. Maxime- E ROBOT
www.myspace.com/62810544
Myslím, že název hovoří za vše :) Mechanické a zasněné electro na poměrně pomalejších beatech (124bpm), zkusil jsem sloučit „purpurové a modré barvy“ do celé struktury .. Je to styl hudby, kterou tak rád poslouchám někde na after party : více děláno pro mysl, než-li pro tělo…

14. Midilidi - Tvuj domov
www.myspace.com/MidiLidi
Tvůj domov je stav mysli mezi několika fyzickými i emocionálními rodinnými krby. Zajímavost: mezihra vznikla omylem posunutím všech tracků o řádek výš v sequenceru.
 
Veveří: videoupoutávka a předprodejní místa Flashová gamesa k Veveří 2006 Veveří 2006: profil dvojice Lexy & Paul Veveří po roce opět na scéně

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016