PARTYINFO

 

PIG FEST 9

Datum konání:
27.10.2006 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Most Milénia
DJs:
Rush (uk), Bold (aus), Agent, Jamal djs, Malda, Jack-R, Home, Lookshot
Info:
pig@seznam.cz
Popis:
vstup 270/300 czk
Line-up:
20.00 - Lookshot
22.00 - Southeast
23.00 - Agent
01.00 - Rush
03.00 - Bold
05.00 - Jamal DJs
06.30 - Home
08.00 - end
 
 
Pig fest - poslední info DJ Rush: "Pig Fest... Ha ha ha, ukážu vám tam prase :)" Rozhovor s pořadateli Pig Festu
Historie plzeňského Pig Festu
Další Pig Fest se uskuteční pod mostem Milénia už za dva týdny a my vám dnes čekání na DJ Rushe a jeho kumpány z Kne'Deep zkrátíme článkem o historii celé akce. Autorem svérázného textu v "prasečím stylu" je DJ Lookshot. Současně přinášíme i rozhovor s trojicí organizátorů.
 

Pohádka o životě jednoho prasátka

Ahoj děti! :-) Budu vám vyprávět pohádku.

Je tomu již pár let, co zrodilo se prasátko. No víte, bylo to vlastně takové normální malé selátko, ale v jistém ohledu bylo jedinečné. Jeho rodiče totiž nebyly svině a vepř. Tohle selátko zrodilo se z lásky několika lidí k taneční hudbě. Od té doby selátko rostlo a teď už je z něj pěkný pašík.

Prasátko se narodilo na podzim roku 2003, a protože prasátkovská léta letí rychleji než člověčí, svoje první narozeniny mělo už 16. ledna 2004. Prasátku hrálo 9 DJů (Jack-R, Malda, Faba, Dark, Bárta, Hesík, Filík a Kontact with Evil) na jedné stagei. Tyto svoje první narozeniny prasátko oslavovalo v klubu DVD a přišlo se tam na jeho první krůčky podívat asi 250 pozvaných kamarádů.

Své druhé narozeniny prasátko uspořádalo tamtéž, 26. března. A protože nezlobilo, dostalo od svých rodičů jako povzbuzení místo jedné dvě stage. Na techno stagei mu zahráli Jack-R, Malda, Home, Fox, Fiction, Lookshot, X, Mišák a Dark. Na té nové, druhé drum'n'bassové stagei ho pobavili Kontact with Evil, Cannon Foundry, Lookshot, a Juan. Celkem bylo tedy gratulantů 14 a na oslavující prasátko se přišlo podívat něco okolo 400 zvířátek.

Ani třetí narozeniny na sebe nenechaly dlouho čekat. 11. června byly v klubu DVD pro prasátko a jeho kamarády připraveny opět dvě stage, a aby nebyla nuda, přibyl jeden hudební styl. Na druhé stagei se kromě drum'n'bassových DJů (Kontact with Evil, Cannon Foundry, Shede) objevil i tekk projekt Vanuatu Sound System. Na velké techno stagei mu pak zahráli DJové EF, Cruiser, Molczik, Chris Diaz, Drex, Vigo, a Dark. Dohromady tedy přišlo opět 14 podivínů s plackami a zapařit s rychle rostoucím prasátkem přišlo skoro 500 ostatních živočichů.

Dvacátého pátého září melo prasátko slavit už svou čtyřku, a protože to je v prasečím věku moc důležité číslo, přijeli mu pogratulovat i hosté z ciziny. Na techno stagei se totiž objevili dva belgičtí kouzelníci, kteří přijeli prasátku k narozeninám ukázat své triky. Jmenovali se Magic Mushroom a Iron Dax a spolu s nimi prasátku pogratulovalo i dalších osm kejklířů. To byli Jack-R, Martin Meise, Malda, Home a Vigo s techno kejklemi a Kontact with Evil a Basswood se svým společným drum'n'bassovým vystoupením. S prasátkem si k všeobecné spokojenosti zatancovalo více než 550 kamarádů.

18. prosince 2004 prasátko slavilo opět, a to pět. V klubu DVD byly připraveny opět dvě stage, popřát a zahrát přišlo (či přijelo) 14 šumařů, mezi nimi i rybička z Brna. Na techno stagei totiž zahrál Dave Fish, a společně s ním IMEI, Jack-R, Malda, Home, Cruiser a Lookshot. V aréně určené pro drum'n'bassu a tekknu to rozsvištěli Kontact with Evil, Cannon Foundry a Woitek crew. V DVD (jelikož prasátko mělo narozeniny těsně před vánocemi) dokonce padal sníh a tancoval sám Mikuláš, Santa Claus (neplést s prezidentem), Anděl i Čert! A protože se se stále rostoucím prasátkem přišlo do DVD pobavit dalších bezmála 700 tvorů, řeklo si prasátko, že poprosí rodiče, aby příště pro oslavu našli větší obývák...

Šesté narozeniny mělo prasátko slavit 16. dubna 2005. Víte, ono u prasátek šest je něco jako u lidí patnáct. Když je prasátku šest, stává se dospělým. A tak, jelikož to bylo další významné datum, vrátili se k prasátku zase kamarádi z ciziny. Přijeli kouzelníci Iron Dax i Magic Mushroom, s nimi jejich kolegové Vega a Kenny Loco. Z prasečeska se přidali Džejár, Pavel Krejdl, Damian, Jack-R a Malda. Oslava se poprvé přestěhovala do haly pod mostem Milénia a na prasečí přijetí mezi dospěláky se přišlo podívat skoro půl druhého tisíce zvířátek z blízka i z daleka, a kromě techno stage v hale byla druhá free d'n'b/tekk stage venku - pro zvířátka, která chtěla třeba chvíli pozorovat i jiné hvězdy, než ty DJské...

Sedmička znamená štěstí. A to jak u lidí, tak i u prasátek. U prasátek ale je sedmička také něco jako u lidí osmnáctka, jedná-li se o narozeniny. A tak se třicátého září konala opravdu velikánská oslava prasečích osmnáctin, opět v hale Milénia, kde i hostů bylo požehnaně. Tentokrát byly obě stage postaveny uvnitř, a hrál se house, techno i drum'n'bass. Na veliké techno stagei ukazoval své umění německý muzikant Arcane, kamarád Agent, čaroděj Kaisersoze, umělci Laura Level a Rodent, Nika 77, Jack-R, Neuf či Vigo a na druhém pódiu zahrála živě skupina Tamak Kuraj Time, House předvedli Tomy a Sens, a drum'n'bass zahráli Crash, Kontact with Evil, Cannon Foundry a šáša Lookshot. To bylo dohromady dvacet hostů gratulantů, a na ně (a samozřejmě hlavně na prasátko) se přišlo podívat takových 1800 párů očí, uší, nohou, rukou a kdo ví čeho ještě.

Od té doby se prasátko těšilo na svoje osmé narozeniny. Dočkalo se dvacátého prvního dubna léta páně dva tisíce a šest. Aby prasátko ukázalo, že není rasista, celá hala byla vyzdobená harmonií černé a bílé. Pozvalo si devatenáct hostů a připravilo dvě pódia. Na tom prvním, za říši techna a trance vládl německý šlechtic Marco Zaffarano, dvořany se stali Laydee Jane, Agent, Pavel Krejdl, Home, Jack-R, Malda a Molczik. Na tom druhém, za říši Drum'n'bassu vládli Black Sun Empire, přiševší z Holandska. Ti měli také své dvořany. Těmi byli Koogi, Kontakt with Evil, Crash, tech-houseový rádce Damian a živě skupina Tamak Kuraj Time. Na tuto velkolepou oslavu vedlo lesem skoro dva a půl tisíce stop, takže se sešel dav skutečně nevídaný.

Tak vidíte, jak ze selátka malého pruhovaného vyrostl pašík mohutný, silný a oblíbený. Teď má tenhle pašík v plánu oslavit svoje deváté narozeniny, a co si do haly přichystal, to už se ví, že? Připravil sice pódium 'jen' jedno, ale protože čeká 3500 zvířátek z lesa, na to druhé už neměl místo. Nechtěl, aby se tam kamarádi pašíci mačkali jako na jatkách, z toho by dobrý pocit neměli. Jako hosty si pozval osm zkušených bavičů. Šášu Lookshota, klauna Homea, artisty Jack-Ra a Maldu alias duo Jamal DJs, muzikanta z kabaretu Southeast, fantóma Agenta, kata Bolda a krále Rushe.

Já vím, taky jsem zaslechl ty zlé jazyky. Zlí jazykové tvrdí, že Rush je řezník. No, víte, v tom mají pravdu. On je dokonce král řezníků, největší řezník na světě. Ale Prasátku ublížit nechce. Jede mu popřát vše nejlepší, a jako král mu zaručil, že řezníci mu neublíží. A slovo krále vždycky platí. Za to ručím vlastní špičatou čepicí!

 
Lístky na Pigfest jsou stále v prodeji Anketa k Pig Festu Kdo všechno vystoupí na říjnovém Pigfestu? DJ Rush míří na říjnový Pig Fest do Plzně

Reporty

 
Rozhovor s Rushem z Pigfestu Report z PigFestu od Lookshota
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016