PARTYINFO

 

PIG FEST 9

Datum konání:
27.10.2006 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Most Milénia
DJs:
Rush (uk), Bold (aus), Agent, Jamal djs, Malda, Jack-R, Home, Lookshot
Info:
pig@seznam.cz
Popis:
vstup 270/300 czk
Line-up:
20.00 - Lookshot
22.00 - Southeast
23.00 - Agent
01.00 - Rush
03.00 - Bold
05.00 - Jamal DJs
06.30 - Home
08.00 - end
 
 
Pig fest - poslední info DJ Rush: "Pig Fest... Ha ha ha, ukážu vám tam prase :)"
Rozhovor s pořadateli Pig Festu

Jak to vlastně začalo? Myslím tím, jak přišel ten nápad, začít dělat party a následně založit Pigs Production?

Petr: Začalo to na podzim 2003, kdy jsme seděli s přáteli v plzeňském DVD clubu, zrovna se objevila informace o krizi taneční scény a zlí jazykové tvrdili, že se v Plzni už žádné velké akce dělat nikdy nebudou.... a to byl pro nás prostě šok :). Techno milujem a tak jsme se s tím prostě nemohli smířit, mám hromadu kamarádů co na akce chodí, a tak jsme se rozhodli udělat mejdan vlastní. A tak se v lednu 2004 zrodil první díl Pig Festu, zatím jen jako soukromý mejdan.... a dál již to znáte :)
Radek: Tohle je spíš otázka pro Petra, ale podle mě je to celý nápad kluka, kterého nebavila úroveň a množství akcí v Plzni a nechtěl o tom prostě jen kecat. A tak si řekl, že všem ukáže, že to jde udělat i jinak, a tak udělal za pomoci několika dalších šikovných lidiček, kteří si mysleli totéž, první Pig Fest (který byl mimochodem jen pro zvané).

Jak a kdy se stalo, že ses přidal k organizačnímu týmu Pigs Production? Byla to náhoda nebo tomu předcházel nějaký delší vývoj?

Agent: Za sebe mohu říct, že to byl logický vývoj. Po tom, co mě pozvali poprvé na hraní, jsme se s klukama skamarádili a rozumíme si. Já jsem přinesl do týmu zkušenosti, které mám z osmi let pořádání festivalu Svojšice a dalších akcí.

Jaký byl důvod toho, přijmout mezi organizační tým Agenta?

Petr: Tohle rozhodnutí vyplynulo ze situace. Líbilo se mi Martinovo hraní a tak jsme ho pozvali na PF7, tam jsme pokecali a padli si do oka, od té doby se vídáme často a jsem za to rád. Z Martina se stal nejen spolupořadatel, ale hlavně kamarád. Patří do kategorie lidí, kterým říkám zlaťáci - prostě člověk, který rád pomůže a můžu se na něj spolehnout.
Radek: Martin je supr kolega a i bezvadnej parťák na pivko, navíc je to někdo kdo v tomhle bussinesu dělá už dlouho a dobře a může nás toho hodně naučit. V podstatě je pro nás svým způsobem nepostradatelný. Takže když si tohle všechno spojíte, zjistíte že jsme ho prostě nemohli nechat jen tak jít:).

Co Tě přimělo k tomu, co rozhodlo, že ses k Pigs Production přidal?

Agent: To, že kluci jsou báječní lidé, dělají Pigfest pro radost a pro lidi, což je jasně vidět. Nešetří na dekoracích, světlech, zvuku a dalších věcech. Pigfest mě doslova dostal do kolen svou báječnou atmosférou, která je dnes už nevídaná a je to přesně ta energie, která byla u zrodu taneční scény. Je skvělé na Pigfestu s klukama pracovat a užívám si to.

Proč zrovna Pig?

Petr: Tak to je prostě úlet :)... Jeden z mých dobrých kamarádů nás začal zdravit 'zdar prase' a z toho se zrodila prasečí mánie :). pak už byli všichni prasata, takže jsme se sem tam pěkně zprasili, a když jsme hledali to správné jméno pro mejdan byl to jednoznačně Pig Fest.
Radek: Protože Petr je prase:) a protože to celé vzniklo jako mejdan pro plzeňská prasátka.

Líbí se Ti Pig, nebo bys tam raději 'dal' jiné zvířátko?

Agent:
Líbí se mi moc, prasátko neměnit!

Začínali jste s Pig Festem 1, nebo v historii najdeme před ním i nějaké další záznamy?

Petr: Před prvním Pig Festem jsem pořádal své narozky na zahrádce plzeňského Domina, měl jsem tam jen gramce a zvuk, ale bohužel si na nás stále stěžovala jedna nespokojená paní. Takže to po třetí návštěvě Policie rozehnala :).
Radek: Na počátku byl kromě nějakých drobnějších oslav jen Pig fest:).

Slibuješ si Ty osobně něco od spolupořádání PF? Pokud ano, co? Pokud ne, proč?

Agent:
Skvělou práci, zábavu se skvělými lidmi. To jak široký je Pig team, který pracuje na této akci je neuvěřitelné. Jsou to krásní lidé.

Jaké jsou vaše konkrétní úkoly, co se týče organizace PF9?

Petr: Do všeho kecám :).
Radek: Tím nejkonkrétnějším úkolem je pobavit a ohromit lidi.
Agent: Chceme aby se lidé bavili a přišli zas. Prostě taková prasečí kalba.

Co se (kromě toho, že je to víc práce a větší akce) konkrétního změnilo na organizaci PF od počátků (PF1), potažmo od prvního dílu v hale pod mostem Milénia (PF6)?

Petr: Od prvního dílu se toho změnilo hodně, Pig Fest stále roste, takže je s ním stále více starostí a zabere prakticky veškerý můj volný čas. Také se nám od prvních dílů rozrostla celá naše pig crew. Jsou to lidicky, bez kterých by Pig Fest nebyl. Ať už pomáhají se stavěním na  místě, dekoracemi, výrobou videí či psaní tiskovek. Prostě taková prasečí rodinka :-). Ale největší rozdíl je v možnostech, které teď díky stále stoupající návštěvnosti máme, můžeme si dovolit investovat mnohem víc peněz do techniky i samotných DJs.
Radek: Určitě se toho změnilo hodně. Vzhledem k přibývajícím zkušenostem se samozřejmě mění i přístup k organizaci určitých věcí (např.: řešení vstupu, bary, vzhled interiérů, světla, atd.). Myslím že od prvního dílu jsme dost pokročili…
Pro A: Můžeš porovnat styl organizace PF s nějakou jinou podobnou akcí, kterou jsi pořádal/spolupořádal? V čem je PF lepší/horší a proč?
Agent: Pig fest je jedinečný, co se týká dekorací, celé atmosféry festivalu a přístupu lidí kteří na něm pracují. Nikdy jsem nic podobného nezažil.

Má na sobě podle vás styl organizace PF něco vyjímečného, nějakou specialitu, nebo je to stejné jako každá jiná akce?

Petr: Největší rozdíl cítím v tom, že nejsme na pořádání PF finančně závislí, můžeme si tak oproti ostatním pořadatelům dovolit mnohem vetší investice do celé akce a tím vytvořit ten správný prasečí mejdan :).
Radek: Pig Fest je dle mého názoru svou organizací naprosto jedinečný. Je to bezva parta, a je radost (a občas až neuvěřitelná sranda) pracovat v kolektivu složeném z kamarádů. Na lidech, co nám pomáhají, je vidět, že jsou pro to nadšeni a že se snaží pomoci jak jen mohou. Chtěl bych jim touto cestou také opět poděkovat za to, co pro Pig Fest dělají, i přesto že by svůj čas mohli trávit jinak.
Agent: Viz předcházející odpověď.

Na PF bylo tradičně více stageí. Vždy byly minimálně 2 (techno & d'n'b). Dalo by se tedy říct, že PF9 je specifický také tím, že tentokrát je stage jen jedna. Co o tom rozhodlo? Uvažovali jste vůbec o dvou stageích, nebo je existence "jen" jedné stage prvoplánová?

Petr: Popravdě mě to kvůli DNB prasátkům moc mrzí, ale jednu stage si vyžaduje situace. Dj Rush přitahuje lidi z celé ČR, a pokud by v hale byly 2 stage, prasátka by se tam všechna nevešla. Ale v budoucnu se s DnB zase počítá!!!
Radek: Ano. Tento PF je tímto jedinečný. Je to hlavně proto, že Rush je opravdu elita a přijede na něj spousta lidí z celé republiky. No a musí se tam přece nějak vejít:).
Agent: Kapacita prostoru je max. 3500 lidí a dnes už víme, že bude vyprodáno. Jedna stage proto, že Pig fest má vzestupnou tendenci návštěvnosti. DJe Rushe chce vidět a slyšet strašně moc lidí. Kdybychom udělali stage dvě, techno stage by asi nevydržela nápor a také by se nedostalo na všechny, co by si chtěli zapařit. Co nás rozsekává, je i fakt, že se lístky na Pig fest prodávají i v Ostravě, což je do Plzně cca 500km. Pig fest se tímto dílem stává celorepublikovou akcí.

Jak k tomu přijdou například fanoušci d'n'b? Ti se jistě těšili na PF9, po vystoupení Black Sun Empire na předešlém dílu. Chystá se třeba nějaká menší d'n'b akce po PF, nebo snad bude PF10 čistě drum'n'bassový?

Petr:
Na to teď nedokážu odpovědět, mám v hlavě jen PF9.
Radek: Další díl je ještě daleko, ale dnb rozhodně zavrhnout nechceme, takže dnb pigs můžou zůstat v klidu, nějakej mazec zase vymyslíme;-)…
Agent: To je ve hvězdách, ale nevylučujeme, že na příštím díle bude zase d'n'b stage. D'n'b máme rádi a určitě zase něco pro prasátka, co milují tento stýlek, v Plzni připravíme.

Teď každý za sebe: Máš Ty osobně na PF přichystané pro prasátka nějakou specialitku, pikantnost či překvapení?

Petr: No jasně, to mě baví nejvíc:)! Překvapení bude celá akce, opravdu si dáváme záležet, aby to byl mejdan na který Plzeň nezapomene, ale víc prozradit nemůžu (pak by to nebylo překvapení):).
Radek: Překvapením budou všechny nové věci, které se nám nepodaří propálit:)
Agent: Já osobně ano, velké překvapení, o kterém nevědí ani kluci. Je to překvapení pro všechny. Prozradím také ze Rush si chystá také něco speciálního. Ale víc až na Pig festu.

Za všechny na PF9 těšící se prasátka díky za rozhovor!

 
Historie plzeňského Pig Festu Lístky na Pigfest jsou stále v prodeji Anketa k Pig Festu Kdo všechno vystoupí na říjnovém Pigfestu? DJ Rush míří na říjnový Pig Fest do Plzně

Reporty

 
Rozhovor s Rushem z Pigfestu Report z PigFestu od Lookshota
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016