PARTYINFO

 

SEMTEX CULTURE

Datum konání:
09.09.2006 - sobota
Místo konání:
Brno - Mariánské údolí
Live:
Kosheen (UK), Skye, 100 C, Nierika, Southspaw, Khoiba, Ohm Square, Ecstasy of St. Theresa, Support Lesbians, Kosheen, Indy & Wich, PSH, Rytmus, Prago Union, Skyline, Iva Fruhlingová
Info:
http://www.semtexculture.cz...
shaft@bbarak.cz
 
 
Shrnující informace k Semtex Culture Semtex Culture: Poslední show The Regime, Orbith posílí line-up Program festivalu Semtex Culture
Spooky živě na festivalu Semtex Culture
Duncan Forbes a Charlie May se vrací na místo činu aneb Spooky opět v Čechách! Tedy přesněji řečeno na Moravě.. Tato slavná britská dvojka se předvede živě v sobotu v Red Zone stanu na festivalu Semtex Culture v Brně.
 

Spooky si můžete vychutnat na vlastní oči a uši v sobotu 9. září v rámci festivalu Semtex Culture. Vystoupení podpoří české živé projekty Southeast a Machine Funck. Kdo Spooky vlastně jsou? Co nového chystají? A co mají společného s DJem Sashou?

Projekt Spooky na elektronickou scénu vstoupil v roce 1992 singlem Don´t Panic vydaného na značce Guerilla Records. Krátce na to dokončili i debutové album Gargantuan, jehož nadčasovost dokazuje fakt, že stále působí velmi svěže, jako v době vydání. Úspěch desky dvojici Charlie May a Duncan Forbes motivuje k přeskupení v regulérní několikahlavý band, s kterým začali vystupovat živě.

Jejich první vystoupení se odehrálo v klubu Renaissance v Mansfieldu. A hned druhý koncert absolvovali na festivalu Roskilde v Dánsku, kde spolu s nimi vystupovaly takové hvězdy jako například Jay Kay alias Jamiroquai. Díky nadšenému přijetí Spooky vyjeli po Dánsku na turné. Následovala vystoupení na dalších předních festivalech jako Glastonbury, Lowlands, Sonoria, Esential, Earth Energy, Womad...

Kromě vlastní produkce Spooky vytvořili remixy pro Wiliama Orbita, Svena Vätha, Nataschu Atlas nebo Ultramarine. První nepřízní osudu, která je na jejich hudební cestě potkala, byl krach labelu Guerilla Records. Spooky na to ale pohotově zareagovali a založili si vlastní label Generic, kde ihned vydali několik EP a druhé album Found Sound, se kterým sklidili zatím největší ohlas. Spolu s albem vznikl i pětadvacetiminutový film podkreslený hudbou z této desky, jenž se dočkal ocenění i od MTV (film natočil režisér Grant Gee, který mj. spolupracoval i na videoklipech pro Radiohead). Kromě MTV film běžel také ve výstavní síni Pompidou Centre v Paříži při příležitosti jeho znovuotevření po rozsáhlé rekonstrukci. Po vydání desky Found Sound se členové Spooky načas věnovali každý svým vlastním projektům.

V roce 1998 se Charlie potkal s DJem Sashou a výsledkem bylo mnoho společných projektů, mj. soundtrack ke hrám Wipeout 3 pro Playstation nebo předělávka starého tracku od Spooky, kterou Charlie a Sasha vydali pod názvem Xpander. Jejich spolupráce vyvrcholila společným albem Airdrawndagger, který jim vyšlo v roce 2003. Před časem spolu připravili kompilaci pro Global Underground.

Duncan začal v pauze pracovat na vlastní desce. Ačkoliv ji chtěl připravit celou sám, nakonec se spojil s hudebníkem Laurentem Webbem a pod pseudonymem Animated vydali album Tempting Fate. První singl Skelectro vyšel v roce 2000 i na vinylu u vydavatelství Dust2Dust Records a další singly jako Wired, Container No.2 a Grab The Rope vyšly u vydavatelství Deviant.

V roce 2002 se dali Duncan a Charlie opět dohromady a pustili se do práce na tracku Belong, který často hrálo legendární BBC Radio1 a John Digweed ho zařadil na jednu ze svých slavných kompilací pro MMII. DJ Sasha vytvořil speciální remix této skladby, jenž poté zařadil na svou kompilaci pro Global Underground.

V roce 2005 už oba dva členové projektu Spooky znovu oslovili DJe Sashu a výsledkem jejich spolupráce byly dva remixy písničky Precious od Depeche Mode. Mezitím také Spooky dokončili album Open, kde hostovala Julie Daske a Celestine Gordon. Pilotním singlem z této desky byla skladba Strange Addiction, druhým singlem se stala skladba No Return.

Jak již bylo zmíněno, Spooky vystoupí živě v sobotu 9. září od 23:00 v rámci festivalu Semtex Culture v RED ZONE. Vstup do RED ZONE je od osmnácti let. Více informací naleznete na www.semtexculture.cz.


www.semtexculture.cz | www.presscentrum.cz

 
Festival Semtex Culture už příští víkend v Brně Letošní Semtex Culture v Brně se Skye a Kosheen

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Vyjádření pořadatelů k Semtex Culture Romanův report z druhého dne Semtex Culture
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016