PARTYINFO

 

INGOMA: NEXT REGENESIS

Datum konání:
08.07.2006 - sobota
Místo konání:
Plzeň - Karlov
DJs:
Hectic (Hecticlab/CAN), Monotype (techno.cz,encore), Neuf (AON,encore), DJ Leed (reverseart), DJ Kozich (spabreakers), Fluidum (opponentbros), MC Khaila (reverseart), Mejra (NSK)
Info:
http://www.djneuf.info
neuf@post.cz
Popis:
návrat legendárního klubu ve velmi zajímavém hudebním spojení. vstup ZDARMA
 
 
Harm reduction na Ingoma night: Next regenesis Ingoma: rozhovor s Kanaďankou Hectic
Ingoma Night tentokráte v klubu Karlov
Karlov se vrací a tentokráte v plné síle spolu s Ingomou.
 
Ingoma a Karlov. Dva pojmy, které v Plzni něco znamenají. Karlov je klub, který dlouhá léta obstarával prostor pro to nejzajímavější, co se v okolí dělo. Ingoma je projekt Dj Neufa, který směřuje vždy k uvolněné a především nekomerční zábavě.

Ingoma Next Regenesis je projekt ušitý pro příležitost návratu klubu Karlov na míru. Nejen, že vstup na tuto oslavu je zcela zdarma, ale také nabízí návštěvníkům opravdu širokou škálu toho tvrdšího elektronického zvuku. Co vás čeká? Od tribal techna, přes tvrdé klubové techno k temnému electru a acid technu, od lehkých rozlámaných beatů za doprovodu MC až k agresivnímu techstepu.

To je nabídka Ingomy Next Regenesis. Důraz se klade především na originalitu a osobitý projev jednotlivých djs. Podívejme se na každého zvlášť. Nedá se v podstatě určit, kdo bude největším tahákem. Začněme ale u jediné zahraniční akvizice. Je jí Kanaďanka Hectic, která, jak sama o sobě říká, se narodila jako hudební nástroj do elektronické éry před 11 lety v Montrealu. Tak jak Hectic objevovala hudební směry, měnila se i její biografie. Největší zlom v dosavadním působení Hectic na lidi způsobilo temné electro a techno, které je ovlivněno silně Detroitem a Německou scénou. Mimo vystupování po klubech se Hectic poslední 3 roky věnuje i radiovým vlnám v pořadu “LesElectronautes”, který chutná výrazně po zvuku Detroitu a Chicago house.

Dalším jménem z mnoha je pražský Dj a redaktor serveru Techno.cz Monotype, který již na Ingomě vystoupil a svým setem si vysloužil další příležitost pobavit plzeňské publikum. Monotypa pro většinu techno-clubberů netřeba příliš představovat. Jeho energická a promyšlená vystoupení zaznamenala nemalý ohlas na akcích jako Cosmic Trip, Hradhouse, Shotgun, Explosion. Monotype se postavil za mix snad ve všech velkých i menších klubech ČR a představil své vnímání techna v Maďarsku a Velké Británii. V současné době patří Monotypova duše bookingům Techno.cz a Encore.

Nelze neuvést hned na úvod samotného organizátora Ingomy. Neuf hraje od roku 2002 a jeho sety jsou postaveny na perkusivním zvuku s popěvky africké nebo jihoamerické kultury. Dále se jeho sety vyznačují dlouhými přechody a častou změnou rytmiky. Od poloviny roku 2004 je zastupován anglickou agenturou AON Promotions, která se po celé České republice presentuje akcemi Foundation a Perception. Od roku 2004 si můžete každý rok poslechnout jeho promo cds s názvem Di Fondo Sonare, kterým se dostává do podvědomí široké veřejnosti. Na počátku roku 2006 rozšiřuje řady Encore Booking DJs. Neufa můžete také sporadicky slyšet v “bhangra-tek” setech, kde kombinuje klasickou indickou hudbu s moderním hardtekno zvukem.

Zlámaný Dj Leed je zakládajícím členem uskupení ReverseArt. S djingem začal v roce 2000 a prošel několika hudebními styly. Skončil až u tvrdých poloh drum'n'bassu. Pro jeho sety jsou typické temné polohy techstepu prokládané amenovými breaky, někdy přecházející do atmosferických ploch, jindy do breakcorových smrští. Dj Kozich je spoluzakladatelem Spabreakers crew. Na gramce si poprvé sáhnul někdy v roce 1999 a už v té době mu k srdci prirostly spíš tracky tvrdšího a svižnějšího kalibru, což platí i dnes. Občas zabrousí i k mírnějším a atmosferičtějším žánrům, ale pokud uvidíte jeho jméno na line-upu, určitě bude pěknej rachot.

Zpívání ji zkrátka baví!!! To ale nestačí k popisu MC Khaily. Vydávat rytmické a poslouchatelné zvuky do hudby se snaží už od plenek. S mikrofonem se mazlí od roku 2005, kdy začala zpívat do drum and bassu. Má ráda jeho melodické polohy, ale není ani proti tvrdším odnožím. Miluje, když s ní zpívá i publikum, a proto vybírá známé kousky, které prokládá improvizací a texty z tvorby ReverseArt Crew.

Hudební cesta Dj Fluiduma se začala odvíjet již dříve, ale až s rokem 2000 přichází první zvukové experimenty s elektronickou hudbou, tehdy ještě těžce stylově zařaditelnou. V létě roku 2001 začíná hrát z gramofonů jungle a drum'n'bass, a tak se vlastní tvorba na čas odsunuje do pozadí. Následující dva roky jsou pro něj ve znamení občasných akcí Benga Soundsystemu – party hudebních nadšenců kolem J. Šedivce, které ovšem zůstávají většinou jedinými příležitostmi k veřejnému hraní. Postupem času hledá bližší hudební podobu, kterou nakonec nalézá v pro něho zvukově charekteristickém - tvrdém a nekompromisním - nu-skool breakbeatu. Oživuje vlastní hudební tvoření, které osciluje od ambientních vln až po abstraktní hip-hop a dunivé breakbeaty. Zásadní zlom přichází na začátku roku 2004 kdy společně s DJem Neillem zakládá multiumělecké sdružení/hudební projekt THE OPPONENT BROS a aktivity s ním spojené se stávají hlavní náplní jeho snažení.. Pro T.O.B. se následně začíná zabývat také vizualizací, designem a tvorbou flyerů. Jeho scratche obohatili úvodní track debutového alba „Rain Or Shine“ skupiny Sad (www.sad.unas.cz). Je aktivním hráčem na didgeridoo a členem společnosti Cultura Africa.

Karlov je pro některé velká neznámá, pro hodně lidí je to však synonym dobré zábavy a zajímavé hudby. V předešlých sezónách se mezi stěnami 2 stagei Karlov představily osobnosti jako Inigo Kennedy, Marco Zaffarano, Paul Mac a řada dalších českých Djs. Silný zvuk a spousta světel, to je další obrovské plus, které kromě plných barů Karlov nabízí. Rádi Vás proto všechny zveme 08.07.2006 do plzeňského klubu Karlov. Věříme, že zažijete něco, co jste ještě nezažili a že Vám tímto dodáme hodně osobitý energetický impuls do letní, festivalové, sezóny.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016